Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 485
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Цяла планина пяна заварих около нея, обрах я.
На всичкото отгоре, докато бърсах, пипнах програматора, та се наложи да я стартирам наново.
За урок ще ми е.😀

# 91
  • Велики Преслав
Когато пяната се надигне се сипва малко омекотител в основното отделение и малко вода да го размие. Омекотителя веднага убива пяната.

# 92
АЕГ е машинката.
Засега пере.
Просто много шуми.
Ще изкара още време така като я гледам.

Нещо по барабана и има.

# 93
Скрит текст:
АЕГ е машинката.
Засега пере.
Просто много шуми.
Ще изкара още време така като я гледам.

Нещо по барабана и има.
Банел? Светни с фенерче и поогледай дупчиците, пък може и да видиш къде се е закачило.

# 94
Здравейте,
изгоря ни пералнята и сега търся  нова. Може ли мнение за този модел: https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/12491410.html
Привлече ме това, че има 10 години пълна гаранция.
Видях, че дозирането на препарат е от някакъв техен такъв. Могат ли да се използват обикновени перилни препарати?
Ако може да препоръчате нещо качествено в диапазона 1000 - 1500 лв. ще Ви бъда благодарен!
Скоро не съм купувал пералня (старата беше Ariston и работи 15 години) и не ми се налагало да следя новостите и препоръките кои марки и модели са качествени.
Какво Ви е мнението и за този модел (продавача в Технополис силно го препоръча): https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 744GX0EU/p/650072

# 95
Относно качество на изработка и издръжливост и двете перални са съпоставими и на ниво (аз ползвам Neff от 4 години, вградено комби, не самостоятелна пералня и нямам забележки), но ти си гледай програмите и нуждите. Най-добре изчети упътванията и ще се ориентираш за детайлите.

# 96
На Миле да се внимава при новите модели от серията Gala edition 125, че дори и моделите за около 2000 лв. са с казан от Кларитон К (пластмаса).

# 97
Здравейте,
Купих пералня Бош, пише преди употреба първо да я включа на 90* с прах за пране с белина за почистване.
Не знам колко е вярно, но това с белината е стряскащо.
Какъв прах течен да сложа с белина?
Аз ползвам Ариел, принципно?!

# 98
  • до най-прекрасния мъж
Може би имат предвид прах за пране за бяло, но нещо превода не е както трябва. Слагате много малко, буквално супена, дори чаена лъжичка, за да не се разпени прекалено много.

# 99
Чаена лъжичка прах е напълно достатъчно и според мен.
Скоро пускахме една нова АЕГ, зетят сложи супена лъжица и малко отгоре - е, образува много пяна, чак се безпокоях да не тръгне извън пътя си, та я наглеждахме. 

# 100
На Миле да се внимава при новите модели от серията Gala edition 125, че дори и моделите за около 2000 лв. са с казан от Кларитон К (пластмаса).
GlaronK е материалът.
Скрит текст:
Има статия на Lorenz Wolf-Doettinchem в capital. de  за това  :
 https://www.capital.de/wirtschaft-politik/miele-hat-fertiggewasc … len-34997298.html

# 101
Ами, четох и на английски и на български така пише с избелващ агент- белина.
Мо сложих малко течен Ариел, все си мисля, че на 90* ще се почисти всичко.
Иначе тази белина може и да съсипе нещи, тя е с дозатор i-dos, абе модерна работа Simple Smile)).
Благодаря за мненията.
Дано се дезинфекцира добре все пак Simple Smile
То как ще се мие мекмеджето за дозиране като не пише, че се мие незнам Sad

# 102
  • оттам, откъдето започва България
Чекмеджетата с дозиране се мият, то иначе ще стане гняс. Worried

# 103
Хубаво е всеки месец основно миене на чекмеджето и вътрешната част на отделението.
Аз така процедирам и е в перфектно състояние. Моето е AEG с autodose, но принципът е същия.

# 104
Да, но с какво да го почистя първия път, пише с мокра кърпа, но как ще дезинфекцирам отделенията, по специално за омекотител  на i dosа?, без да мокря?

Общи условия

Активация на акаунт