Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 638
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Не мога да открия програмата за почистване на барабана в приложението на Бош?
Миналата седмица го активирах, а сега все едно липсва тази програма?!
Някаква идея?
Ползвам Home connect na Bosh, но все едно изчезна?!

# 226
Защо в упътването на пералнята ми е указана височина за заустване на гофрирания маркуч за мръсна вода от 85 до 125 см ? Това не е ли прекалено много, и няма ли да обремени работата на помпичката ? Знам че за нормално се счита някъде около 50 см. от пода, тук за пръв път се сблъсквам с подобни препоръки което ме озадачава доста честно казано. Това нещо било много важно четох, тъй като освен скорошна амортизация на помпичката при високо поставен маркуч, в самата пералня оставало накакво количество мръсна вода което след време ставало инкубатор на бактерии и др. зловредни нещица . Обратното - при ниско поставен пък се получавал така наречения сифонен ефект, който правел същите бели ?

# 227
Защо в упътването на пералнята ми е указана височина за заустване на гофрирания маркуч за мръсна вода от 85 до 125 см ? Това не е ли прекалено много, и няма ли да обремени работата на помпичката ? Знам че за нормално се счита някъде около 50 см. от пода, тук за пръв път се сблъсквам с подобни препоръки което ме озадачава доста честно казано. Това нещо било много важно четох, тъй като освен скорошна амортизация на помпичката при високо поставен маркуч, в самата пералня оставало накакво количество мръсна вода което след време ставало инкубатор на бактерии и др. зловредни нещица . Обратното - при ниско поставен пък се получавал така наречения сифонен ефект, който правел същите бели ?
Не пишете какъв модел е ПМ. Най-вероятно се касае за недоглеждане и грешка при отпечатване. Загубен в превода няма как да е, че няма какво да превежда🤔😃.
За да сте сигурен/а, обадете се на съпорт и го изговорете.
Схеми при две произволно избрани  марки-LG и Bosh
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 15:56 от niljaniljo

# 228
Здравейте, дайте мнение за тази пералня с горно зареждане-AEG LTX7C373E.

# 229
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, имам лек проблем с пералнята. От известно време забелязвам, че водата минава само през Отделението за предране, през останалите две отделения вода не минава. Беше ми направила този номер преди известно време, но се оправи, но сега нещо не се получава. Има ли някой идея от какво може да е? Пералнята е Индезит.

# 230
Запушени дюзи?
Почиствани ли са? Ако не — проходете ги внимателно с остър предмет.

# 231
  • Велики Преслав
Така само с марката не ни насочвате. Трябва и модел. Ако е модел с механичен програматор, вероятно кордата, която насочва струйника е проблема или нещо около него. Ако е с електроника, може да е изгорял клапан. Но при Индезит, първо се пуска вода през клапана за предпране, после се очаква пълнене през този за пране. Тъй че съмнява ме да е изгорял. Може и запушване да е както са писали вече.

# 232
Не е с електроника. Пералнята е 20 годишна. Пробвам да бутам с клечка за зъби, но реално клечката си влиза, друг е въпроса, че е много неудобно и не мога да се развихря подобаващо.

# 233
  • Велики Преслав
Това, че е 20 годишна, не изключва възможността да има електроника. Дайте точен модел.

# 234
Това, че е 20 годишна, не изключва възможността да има електроника. Дайте точен модел.
Модела е WG733TX

# 235
Здравейте, имам проблем с комбинирана пералня със сушилня на Beko. Купувана 2015-2016г. Напоследък не довършва програмите и на пране и на сушене, но не се случва винаги, веднъж успява да си свърши програмата, на следващия същата програма не завършва.Пералнята просто се изключва без да дава грешка. Забелязвам също и че дрехите са по-мокри от обичайното, дори при завършена програма. Някой има ли идея на какво би могло да се дължи?

# 236
  • Велики Преслав
Модела е WG733TX
Не отрких такъв модел но дори първите букви ни насочват на началните серии на пералните им с пистови ремъци. Тази серия е с механичен контрол над струйника на чекмеджето. Може струната (или връфта) която го насочва да се е скъсала. Тогава обикновено остава в едно положение…това към което го дърпа пружината.
Здравейте, имам проблем с комбинирана пералня със сушилня на Beko. Купувана 2015-2016г. Напоследък не довършва програмите и на пране и на сушене, но не се случва винаги, веднъж успява да си свърши програмата, на следващия същата програма не завършва.Пералнята просто се изключва без да дава грешка. Забелязвам също и че дрехите са по-мокри от обичайното, дори при завършена програма. Някой има ли идея на какво би могло да се дължи?

Вероятно управление. Извикайте техник. Може и някой датчик да е, но на дали

# 237
Много благодаря, объркала съм първата цифра.

# 238
  • Велики Преслав
Да предположих. Първата цифра показва оборотите а тази серия се сещам, че 700 оборота нямаха.

# 239
Здравейте!Имам следния проблем-пералня Бош на 12г,работеше перфектно.Наложи се да я преместя в друго жилище,хамалите които извиках я транспортираха легнала,онемях...монтирана на новото място работи,но при центрофугиране издава тънък силен звук като на стържене на метал...Всеки път си мисля,че барабана стърже някъде....така я ползвам две години....Какво може да е станало при транспортирането и доколко е опасно? А иначе отскоро започна и програматора да играе,с дисплей е, пуска програма показва ,че оставст 40 мин,после стават 50(вместо да намаляват)...Някакви прогнози?Много ме е яд,защото не попитах с каква кола са хамалите,нямаше да се съглася легнала...

Общи условия

Активация на акаунт