Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 806
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Програмите на АЕГ са по-добри, но имай предвид, ако решиш да купуваш, че това АЕГ е от старата 7 серия, която от около 2 години не се произвежда. Пералнята е хубава, но се увери, че не е мостра, не е преопакована, не е втора ръка от някъде….
Благодаря Simple Smile А можете ли да ми кажете кои са по - нови 9 килограмово модели на АЕГ на такава цена? Ако има такива де Simple Smile
Ако бях собственик, веднага щях да Ви дам и по- ниска цена, но:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944qe

И от по- нисък клас:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 9?tab=featuresTab
Благодаря Simple Smile
Ще е АЕГ. Гледах и тази с ВиФи. Мислехз че е по - скъпа заради тази екстра от която определено няма нужда, а тя била и нов модел. Ще го обмисля още малко, че не избирам уредите за себе си. Пък не ми се иска да вземам от по - ниския клас. Макар, че не съм сигурен с какво 7 на серия превъзхожда 6 та 😁

# 331
Програмите на АЕГ са по-добри, но имай предвид, ако решиш да купуваш, че това АЕГ е от старата 7 серия, която от около 2 години не се произвежда. Пералнята е хубава, но се увери, че не е мостра, не е преопакована, не е втора ръка от някъде….
Бихте ли предложили пералня 8кг със стандартни функции/не търся нищо уау/ до около 1000лв. Има ли удачен модел на Аег или Бош за тези пари или трябва да вдигна бюджета?

# 332
Г. Писаров- за мен най-големия плюс с WiFi е че чрез апликацията има много по-голям избор на програми. С две думи- една и съща пералня може да пере на повече програми, ако я пускате през апликация.

Аз да дам отчет за моята АЕГ- доволна съм за сега, пере добре и защото заложих на 10кг съм възхитена от обема на барабана. Има 2 недостатъка- остава малко количество вода в гумената част и когато я я пускам през апликацията не винаги захваща от първия път.

# 333
Ако става дума за гумения маншон на барабана, то да остава малко вода там си е напълно нормално.

# 334
Здравейте. Предстои ни закупуване на пералня, но нямам идея какво е важно да се гледа. Какви перални имате вие? Към коя марка да се насоча? Бюджетът ни е 1000-1500лв.

# 335
Помислете си на вас какво ви трябва в една пералня. Много е различно да сте домакинство от 1 и от 6 човека примерно. Прочетете малко темата по-назад и ще се ориентирате поне за марки.

# 336
Здравейте. Предстои ни закупуване на пералня, но нямам идея какво е важно да се гледа. Какви перални имате вие? Към коя марка да се насоча? Бюджетът ни е 1000-1500лв.
Прочит на няколко страници назад ще Ви помогне да се. ориентирате.

# 337
Г. Писаров- за мен най-големия плюс с WiFi е че чрез апликацията има много по-голям избор на програми. С две думи- една и съща пералня може да пере на повече програми, ако я пускате през апликация.

Аз да дам отчет за моята АЕГ- доволна съм за сега, пере добре и защото заложих на 10кг съм възхитена от обема на барабана. Има 2 недостатъка- остава малко количество вода в гумената част и когато я я пускам през апликацията не винаги захваща от първия път.
Избираме пералня за тъщата. Изрично каза, че не иска подобен тип екстра. Ако я има пералнята тази екстра, тя няма да я използва Simple Smile Затова се оглеждах за пералня без такива.
Обема на казана на 9 кг. и 10 кг. не е ли еднакъв? Аз имам АЕГ 10 кг. Ако обема еднакъв, свекървата да си вземе 9 кг. с ВиФи и да ги сменим с нея 😁 Ние определено ще ползваме тази екстра Simple Smile
На маншона остава малко вода. Но аз и по - назад в темата съм писал, че на всички перални, които съм имал и ползвал са задълбали там вода. Затова си мисля, че е нормално. Но дали е - не мога да кажа Simple Smile

# 338
Сега сравних само два модела, да дава ми 69л обем и за 9 и 10 килограмовите. За мен така или иначе 10 кг е предимство, пера постоянно и по много. За жена на възраст наистина всяка екстра усложнява използването, не е нужно да е с WiFi.

За водата прочетох и от други потребители, че е нормално, може би до сега не съм обръщала внимание. Прочетох дори, че част от тях я почистват, аз не се занимавам. Пера ежедневно, няма как да се застои.

# 339
С 10 кг. АЕг сме от около 10 месеца. Барабана определено се случва да го запълваме добре със сухо пране. Трима души сме в къщи. Единия на 3 г. Simple Smile Трудно събираме пране повече от 6 кг. Като взехме новата пералня реших да си правя малко експерименти и редовно теглех прането Simple Smile

# 340
AEG вече имат модели и за 11 кг, засега са само комбинирани варианти за БГ пазара. Мисля че там ще има разлика в литража на барабана. Не мисля че ще е много разликата, но едно 71-75 литра може би, ако на някой му се занимава да провери.

# 341
Здравейте! След като склоних мъжа ми да купим два отделни уреда и почоплих двете теми, така и не мога да взема решение между  Bosch и Aeg. Бюджетът ми е до към 2500 общо. Към Bosch като че ли повече тая симпатии. Видях предложените от Vilemina комбинации на предните страници и забелязах, че пералня Bosxh WGG14403BY почти никъде я няма онлайн, появява се само WGG14402BY, но и в офиц.сайт не успях да открия разлики.
Четирима сме, повечето ни дрехи са памучни, аз тук-таме имам някой изкуственяк Simple Smile в момента пера основно спално бельо, хавлии и дрехите на малкото дете на 60градуса, за почти всичко останало-40 градусови програми. С две думи към пералнята не съм много придирчива, само откъм обем. Сушилня досега не съм имала и имам обичайните притеснения от свиване на дрехите. Ако сравнявам бюджета на база сушилни, ми се струва че при еднакви суми, при AEG получавам повече, отколкото при Bosch.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 14:05 от Г-жа Шантал

# 342
AEG вече имат модели и за 11 кг, засега са само комбинирани варианти за БГ пазара. Мисля че там ще има разлика в литража на барабана. Не мисля че ще е много разликата, но едно 71-75 литра може би, ако на някой му се занимава да провери.
73 литра. Правилно.

# 343
  • Козлодуй
https://www.samsung.com/bg/washers-and-dryers/washing-machines/w … k-ww90db7u34gbu4/ - моля за мнение за тази пералня Simple Smile Прочетох по нагоре но не открих отговор на моите желания Simple Smile

# 344
Тези модели са на световния пазар от около 2 години. В България може и от по-скоро. Едва ли има много статистика за техническата надеждност.
За изпирането не знам как е. Самсунг не са ми мерило за домакинска техника.

Общи условия

Активация на акаунт