Домашното насилие – тема №5

• 44 226
  • 963
  •   1
Отговори
# 915
  • Deutschland
Опитала е, но полицията я е спряла.
Иначе и аз това се питам. Защо е убила децата, а не себе си?

# 916
  • Другата България
Те психиатрите трудно ще дадат обяснение, ние пък съвсем.
Не случайно казват и за останалите /ни/ болежки, че всичко е в главата.
Има ли проблем там, нещата могат да станат неконтролируеми.

# 917
Колкото и да е изтрещяла не е посегнала на себе си обаче...

Посегнала е.

Не мисля, че такива неща могат да намерят рационално обяснение. Даниела защо удуши Пепи? Така и не се разбра. Защото мозъкът и е болен и няма логична причина.

# 918
  • Другата България
Ами майката от Велинград ли беше? Която също уби и двете си деца?
Същата работа.

# 919
Много хора посягат на себе си, но на другите не. Още повече пък на деца и то собствени. Абе толкова болен мозък не може никой да не забележи нищо. Нещо бащата да казва, родителите им, работодател? Тя какво и работила?

# 920
  • Пловдив
Добре, де, тя е изтрещяла, а Марио ли, Викторио ли беше, от Горна Малина е изверг (за последното съм много далеч от оспорване). Преди него имаше един Манчо от Гоцеделчевско. Къде е разликата наистина? В това, че не е давала признаци на извергщина преди? Ами може, ама и Манчо може да не е давал.

Ясно, че това не са нормални средностатистически хора, ама само към жените внимание като към психическо разстройство, което обаче си влече и негативната страна - подразбиране, че всяка жена може да "изтрещи" така, щото то болест, по хората (жените) ходи. Аз не съм съгласна жените да ни гледат като потенциално изтрещели детеубийци.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 12:50 от Магдена

# 921
  • Варна
Посегнала ама не успяла. Обаче две деца успяла. Интересно...

# 922
Никой не оправдава извършеното от майката, но винаги има причини, които са довели до трагедията. Те се натрупват - допринесли са влошените финанси, новото място, изолираната среда, и това, че е без работа не е без значение, и мъжът ѝ не е имал време да ѝ обърне внимание както трябва, и безсилието да промени нещата, и още, и още… и… депресията чука на вратата. Няма радост от никъде, самотно, всичко тежи, няма изход. Светът започва да възприема като едно гадно място за съществуване и така по спиралата надолу. Това мислене като стане норма, значи вече нещата са зле. Но понякога е нужен само един приятел, на когото да сподели терзанията си, за да поолекне малко и да промени посоката на мислене. Но явно е нямало кой да чуе, да разбере и да реагира. Реакция нула и нещата продължават да се задълбочават. Пари за психолог едва ли са имали. Въпреки това, не е спряла да търси изход от ситуацията, жалко само, че избира точно този "изход". А защо се е случило точно през тази нощ, а не някоя друга, явно е имало допълнителен „фитил“.

# 923
Виторио не е искал да се самоубива. При него си беше от ревност. И не си признаваше, и не се разкайваше. Има разлика.

До колкото съм чела, има някакво състояние, при което човек иска да се  самоубие, но смята че децата му след това ще страдат много и иска да им спести болката. И след това посяга на себе си. Жената не е успяла да приключи със себе си, но вероятно ще опита пак. С такава вина не се живее.

# 924
Добре, де, тя е изтрещяла, а Марио ли, Викторио ли беше, от Горна Малина е изверг (за последното съм много далеч от оспорване). Преди него имаше един Манчо от Гоцеделчевско. Къде е разликата наистина? В това, че не е давала признаци на извергщина преди? Ами може, ама и Манчо може да не е давал.

Ясно, че това не са нормални средностатистически хора, ама само към жените внимание като към психическо разстройство, което обаче си влече и негативната страна - подразбиране, че всяка жена може да "изтрещи" така, щото то болест, по хората (жените) ходи. Аз не съм съгласна жените да ни гледат като потенциално изтрещели детеубийци.

Ако са с психическо заболяване, вероятно и за тях сме казали същото.  Не ги помня случаите.  

Според мен точно всеки може да изтрещи. Това е  заболяване, никой не е виновен, че се е разболял, не се разболяваш по желание, то е и много страшно. Нали затова не им търсят отговорност, а ги въдворяват някъде и ги лекуват. То и без това повече няма какво да я накажеш, ако се съвземе вероятно ще се самоубие.

# 925
Тя е ходила на психолог и има предписани лекарства, поне това е казала, от МВР казаха, че проверяват дали е истина.

# 926
  • Пловдив
Всеки може да изтрещи, но не всяко убийство на деца от майка им е резултат на такова изтрещяване. Не съм специалистка, разбира се, но съм почти сигурна, че не става дума за психоза от онези, при които виждаш призраци и гласове ти казват разни неща.

Следващата стъпка в логическата верига след "убила ги е, защото е изтрещяла, не че е лоша жена, и тя е жертва" и "всеки може да изтрещи" е: всяка жена е способна при определени условия да убие децата си. Ако мъж го направи, не е изтрещяване, но жените изтрещяват и няма предсказване на коя ще и се случи. Това е всъщност унизително, а не ласкателно за жените, не знам дали го усещате. Един вид, по-лесно се повреждат и всичките им чудовищни деяния са поради изтрещяване на иначе стандартни индивиди.

И защо за нея да има данни да е с изтрещяване, а за Викторио и Манчо да няма? И за тримата съобщението е: родител уби детето си / децата си.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 13:43 от Магдена

# 927
Е как да не изтрещяват и мъжете. Не ти разбирам тезата, нали затова има ескпертизи, освидетелстват ги.

Нищо унизително не виждам, психическите заболявания не са срамни, човек не се разболява нарочно.

# 928
Тезата е, че жените са кофти, не само мъжете. Което по принцип е вярно, но в коментираните случаи има доста разлики, та  така.

# 929
  • Пловдив
Ако мъж убие децата си или жена си, първата ви реакция не е: "изтрещял е". Ако жена убие, е такава.
Не знам колко по-ясно да го напиша.

Цитат
Тезата е, че жените са кофти, не само мъжете.
Гениално, немам думи.

Тезата е, че жените не са по-невменяеми и по-лесно чупещи се от мъжете и ако всеки може да изтрещи, не всяка жена може да бъде на мястото на тази.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 13:50 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт