Чувствам се в безизходица.

• 2 885
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Това с лелята е вече прекалено. Предполага се, че тя си има собствено семейство, деца, вероятно внуци, от къде на къде ще се гледа в нейната чинийка?
Авторке, това призив за събиране на средства ли е? Поне постави картите на масата, да не се хабят съфорумките да ти дават съвети да си намериш работа. Очевидно не търсиш такава.

# 31
Авторке, каква е тази работа която си работила вкъщи и защо не се е получило?

Какво си работила до момента?
Висши имаш ли? Курсове някакви, професия? Нещо?

# 32
С каква цел си пуснала темата?

Скрит текст:
Здравейте на всички! Майка съм на детенце на две години и половина. Работата е там че преди в продължение на година и нещо с бащата на детето ми се събирахме и разделяхме постоянно, докато август месец тази година не се разделихме окончателно. В момента живея в една позната с детето, но искам да се изнеса оттук, обаче не виждам къде мога да отида, понеже моите родители също се държат все едно не са ми такива. Само да кажа че общо сме три сестри, втората и тя има детенце, но има брак с приятеля си и дори къща, на която направиха ремонт, въпреки това тя постоянно е вкъщи при нашите и дори когато ги питах наскоро дали е при тях, майка ми с колебание ми отговори че не е но щяла да идва скоро. Тоест ако реша да отида, тя веднага уж отива там и демек да не си пречат децата за спането понеже са на различна възраст аз не ходя.На мен те не ми пречат, но на тях явно ние пречим.Като цяло почти не съм живяла с моите родители и много не сме се разбрали със сестрите ми от малки.Имам и други роднини, но всеки си гледа живота и не смее да ми помогне по някакъв начин.Не знам дали тук е правилното място за такъв вид запитване, просто се изчерпах откъм идеи и не знам с кой да се консултирам на тази тема. Ще се радвам за мнения и съвети от ваша страна.
Даже ако някой има възможност да ми помогне ще съм много благодарна.
Скрит текст:
Благодаря предварително!
Каква помощ очакваш от нас?

А тази "позната", при която живееш с детето, каква е? Това е огромна помощ и ангажимент от нейна страна. Имате ли някаква уговорка докога и при какви условия, или смяташ да е, докато се намери друг да помогне, я леля на мъжа, я форум?

# 33
Ясла, работа, квартира. В тоя ред.
И пак да напишем дежурните клишета.
В този живот никой на никого нищо не дължи. Освен на децата си. Запомни го.

# 34
Освен всичко изброено регистрация в бюрото по труда. Има много програми за обучение и трудова заетост. В случай, че не искаш да си търсиш работа сама.

# 35
Ясла, работа, квартира. В тоя ред.
И пак да напишем дежурните клишета.
В този живот никой на никого нищо не дължи. Освен на децата си. Запомни го.

....и то до 18 г. После всичко е от обич и желание.

Авторке, каква помощ очакваш от нас? ...освен съвети, разбира се, които ти бяха дадени и са почти едни и същи  - социални, работа и квартира. Детето ти може да ходи на ясла, освен ако не си в София, където е трудно да намериш място, но във всеки друг град си е опция. Даваш детето на ясла и почваш работа.
Не разбрахме имаш ли образование, езици знаеш ли.... Вариант е и да го гледа баба му (на бащата майката), щом твоята не иска, а другата има желание. Все пак му е баба, не е чужд човек. Вместо да тръгваш с рогата напред, мисли за детето си най-вече...

# 36
  • София
Авторката си деактивира профила, когато започнаха конкретните въпроси и предложения. Но очаквала помощ от тук, неуточнено каква.
Мисля, картинката е ясна – ако мине номерът.
Според мен темата е за заключване.

# 37
  • SF
Колкото пъти съм отишла до нашето бюро по труда, нищо не са ми предложили като курс или програма. Веднъж отидох с готова информация, която ми дадоха извън бюрото. Само трябваше да питам за нея. Ами алабалапортукала, нищо не стана. Не се записвали, нямало потвърждение, гледат ме тъпо и ми говорят глупости.

Общи условия

Активация на акаунт