Чувствам се в безизходица.

• 2 879
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за всеки ваш съвет и мнения, но искам да кажа на всички тук, че имоти, къщи и материални неща не са ми по вкуса, дори съм казвала на родителите си да делят къщата на две, че не искам нищо, точно и затова съм на това дередже. Иначе е така, поемам отговорност за грешките си, както и трябва. Не ме разбирайте погрешно за лелята, че е споменах, просто ,ако бяха хора , можеше да помогнат, но те само това чакат, да ме смачкат.

Ама не са хора. Неслучайно ви казах,че трябва да се съсредоточите върху себе си вече.

Ок, не ти е по-вкуса, но щом коментираш, значи все пак се надяваш отнякъде на помощ. Нормално е, но това те откъсва от това да търсиш решение и да се съсредоточиш върху себе си и детето.
Но с такива родители, които са те игнорирали цял живот е трябвало да се научиш да се подсигуряваш.
Не казахте дали работите поне?
Ако не работите, нямате къде да живеете, мъжът ви и майка му могат да използват това да ви вземат детето.

# 16
  • София
Ако детето е припознато от бащата-съете го за издръжка. Обърнете се към социалните в града,сигурно има начин да ви помогнат.Детето ходи ли на ясла? Вие работите ли? Социалните сигурно имат начини да помогнат за настаняването на детето в ясла.Като започнете работа,ще можете да си плащате квартира.Не подценявайте и издръжката от бащата-все ще во помогне за наема.
С бащата имаме водено дело при което направихме спогодба, той плаща издръжка и я вижда , малката още не ходи на детска градина и аз нямам на кого да я оставя,за да работя, пробвах онлайн работа, но няма файда.Другото, което е бащата само се опитва да ми наложи да му дам детето, едва ли не майка му заради която се разделихме, да ми гледа детето, просто това е пълна лудост и наглост вече.

Пишеш, че детето е на две и половина.
Съвсем скоро може да тръгне на детска, но сега защо не е на ясла?
Така ти може да тръгнеш на работа, бащата също има задължения към това дете (освен финансовите) и може и той да си гледа детето, ако се разболее, а ти не можеш да отсъстваш в този момент.

# 17
Какво си работила преди това? Езици знаеш ли? Много от колцентровете предлагат работа от вкъщи и заплатата е добре, за да можеш да се съвземеш малко и да потърсиш нещо друго. Поне и докато детето започне детска.

# 18
  • Melmak
Авторке, в лоша ситуация си, но нека сме честни, че не умееш да носиш отговорност.

Чакаш на вашите да те спасяват и се сърдиш, че обръщат внимание на сестра ти.

Представяш ли си живот с вашите, сестра ти и двете деца? Това ще е някаква лудница!

Стани самостоятелен човек, дай детето на ясла и почвай да работиш.

# 19
Не намирам за добра идея една майка с детенце да търси помощ къде да живее  във форум сред непознати хора - най-малкото не знаеш кой кой е, струва ми се предоверяване.
Некоректно ми се струва да гледаш лелята на мъжа ти какво има - ако си права и коректна, можеше лично да питаш тази леля за евентуална временна помощ, докато си стъпиш на краката, предлагайки нещо в замяна - пазаруване или чистене, каквото и да е, за да покажеш, че не си използвач, а просто човек в трудност.

Помисли и за отношението на роднините ти към теб, на какво се дължи?
Може ли да попитам защо не си живяла с родителите си?

Иначе от безизходица се излиза, ако го искаш и си запретнеш ръкавите.
Социалните, работа на борсата, ясли за детето, издръжка веднага. И също да не спираш да се развиваш и търси радост в живота, за да отгледаш щастливо дете.
Успех!
Ами тази леля няма смисъл да я питам, понеже нещата са доста по сложни, не мога да напиша всичко с точност да обясня до последната подробност, си нали се сещате , че тя няма да застане срещу племенника си, за да ми помогне.

# 20
  • София
С каква цел си пуснала темата?

Скрит текст:
Здравейте на всички! Майка съм на детенце на две години и половина. Работата е там че преди в продължение на година и нещо с бащата на детето ми се събирахме и разделяхме постоянно, докато август месец тази година не се разделихме окончателно. В момента живея в една позната с детето, но искам да се изнеса оттук, обаче не виждам къде мога да отида, понеже моите родители също се държат все едно не са ми такива. Само да кажа че общо сме три сестри, втората и тя има детенце, но има брак с приятеля си и дори къща, на която направиха ремонт, въпреки това тя постоянно е вкъщи при нашите и дори когато ги питах наскоро дали е при тях, майка ми с колебание ми отговори че не е но щяла да идва скоро. Тоест ако реша да отида, тя веднага уж отива там и демек да не си пречат децата за спането понеже са на различна възраст аз не ходя.На мен те не ми пречат, но на тях явно ние пречим.Като цяло почти не съм живяла с моите родители и много не сме се разбрали със сестрите ми от малки.Имам и други роднини, но всеки си гледа живота и не смее да ми помогне по някакъв начин.Не знам дали тук е правилното място за такъв вид запитване, просто се изчерпах откъм идеи и не знам с кой да се консултирам на тази тема. Ще се радвам за мнения и съвети от ваша страна.
Даже ако някой има възможност да ми помогне ще съм много благодарна.
Скрит текст:
Благодаря предварително!
Каква помощ очакваш от нас?

# 21
  • Out of the Mix
Не е задължително да си била наивна.
Ако си била влюбена, и той, супер, детето е било плод на любовта ви.
По-хубаво от това няма, ако е било и желано.

Вече твоята преценка за мъжа преди това, и твоето положение на "подготвеност", е отделен въпрос, и само ти си го знаеш.

Също хората се променят, затова също е нужно "подсигуряването".

Имам един познат, много харесваше и обичаше една жена, и тя се държеше добре с него, добре й беше.
Беше й казал, че каквото и да стане, ще я осигури. Така и стана, роди им се дете, впоследствие се разделиха, но й остави апартамент.

# 22
Виж, всеки греши. Лошо е положението, но може да е по-лошо.
Виж какво ти се полага и как да си намериш работа.  Виж как да запишеш детето си на ясла. Само така можеш да си поне малко независима.
Поне детето ти и ти сте здрави и към момента имате подслон.

# 23
Авторке, ти хубаво предпочиташ докато навърши 3г детето да е при теб,  но изглежда обстоятелствата малко те притискат в момента. Освен ако те ти е ок да живееш на някой на гърба и да очакваш помощ от непознати. Не става така. Съжалявам. Пожелавам ти да се съвземеш и да направиш нещо по въпроса. Имаше една приказка за неволята…

# 24
Родителите ти не искат да им ходите на гости заради сестра ти. А дали ще се съгласят поне през деня да гледат детето, когато е болно, за да може ти да ходиш на работа? Или ако не те, поне някоя от сестрите ти?

# 25

Имам един познат, много харесваше и обичаше една жена, и тя се държеше добре с него, добре й беше.
Беше й казал, че каквото и да стане, ще я осигури. Така и стана, роди им се дете, впоследствие се разделиха, но й остави апартамент.

Ок, но това на авторката не помага. А съм сигурна и че мъжът на авторката е свалял звезди  и луни и е давал невероятно благородни обещания.
Има и мъже казват едно ,после друго правят. Огромен % са така.
На това не може да се разчита. Не може.
На мястото на авторката аз не бих раждала, ако първо нямам хубава и стабилна работа и свой дом.

# 26
Всеки втори пост е съвет към авторката да си намери работа или питане дали работи, но не видях тя да отговаря на тези въпроси нито веднъж. Но виж, лелята, родителите, сестрата, майката на бившия бяха споменати нееднократно - все някой лош и не ще да помага…

# 27
Не си ли давате сметка, че тази тема е във ваша вреда? В момента осъзнавате ли въобще какво правите? Обединявайте се веднага с таткото, да не пострада детето накрая с това публично признание, че сте неспособна да му осигурите елементарния минимум. Не е за хвалене, че не ви вълнуват имоти и пари, когато сте майка, защото в момента детето ви се води в рискова среда, води се, че сте неспособна да му осигурите елементарния минимум - нямате работа, нямате средства, нямате покрив над главата си… Социалните служби могат да решат, че докато не си стъпите на краката, детето не може да бъде при вас.

# 28
Авторката, имаш ли образование? Висше имам предвид?
Ако не, давам ти любимия ми съвет - запиши!
Редовно, общежитие ще ти дадат, стипендия и други придобивки. Хем ще учиш, хем детето ще гледаш. Таман сега е момента.

# 29
Не намирам за добра идея една майка с детенце да търси помощ къде да живее  във форум сред непознати хора - най-малкото не знаеш кой кой е, струва ми се предоверяване.
Некоректно ми се струва да гледаш лелята на мъжа ти какво има - ако си права и коректна, можеше лично да питаш тази леля за евентуална временна помощ, докато си стъпиш на краката, предлагайки нещо в замяна - пазаруване или чистене, каквото и да е, за да покажеш, че не си използвач, а просто човек в трудност.

Помисли и за отношението на роднините ти към теб, на какво се дължи?
Може ли да попитам защо не си живяла с родителите си?

Иначе от безизходица се излиза, ако го искаш и си запретнеш ръкавите.
Социалните, работа на борсата, ясли за детето, издръжка веднага. И също да не спираш да се развиваш и търси радост в живота, за да отгледаш щастливо дете.
Успех!
Ами тази леля няма смисъл да я питам, понеже нещата са доста по сложни, не мога да напиша всичко с точност да обясня до последната подробност, си нали се сещате , че тя няма да застане срещу племенника си, за да ми помогне.

Лелята няма защо да застава срещу племенника си - с него само вие двамата решавате нещата, без нея. Ако ви се оказва  невъзможно, тогава чрез адвокати, съда, семейни консултанти.
Лелята обаче е все пак роднина и на детето ви, нали не смятате, че заради това, че сте се разделили с мъжа, тя вече не е роднина и е чужда за детенцето ви? Или така смятате наистина?

Същото се отнася и за бабата на детето по бащина линия, отношенията на детенцето не трябва да прекъсват с нея. Но виждам, че и с нея са ви трудни отношенията.
Трудни са и със сестрите ви, и със родителите ви. Не е упрек, но замислете се защо толкова много хора около вас са като чужди за вас. А очаквате чужди хора, че ще ви дадат нещо.
Поне един читав сред толкова роднини не може ли да не се намери?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 12:29 от Valerie R

Общи условия

Активация на акаунт