Скок-подскок, от трън, та на глог

• 6 242
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
И аз се чудя кое е ненормалното млада свободна жена да се заглежда по мъже и да има връзки.. Rolling Eyes Може би просто трябва да избираш по-добре..

# 31
Млада, ама на 30+ часовника започваш да го чуваш по-силно как тик-така. Ако си нямаш никой до теб, стабилен и дългосрочен, започва да тежи. Хабиш месеци/години за краткотрайни връзки, които не прерастват във "вечната любов" и започваш да се чудиш вече дали не е време да събираш котките пред блока и да се превръщаш в cat lady... Колкото и да си самодостатъчен, пак си тежи да си лягаш и будиш сам всеки ден.

# 32
За последните няколко години се вкарах в някакъв неприятен кръг от няколко кратки и безперспективни връзки (от по 5-6 месеца).
На мен това ми звучи като приятно прекарано време. Не разбирам защо на младо момиче ще му е неприятно да скача от връзка на връзка.
Но от друга страна, никога не съм влизала във връзка за да "му пука на някой за мен", а за да си прекарвам аз добре. Може би сме твърде различни за да можем да съпоставяме нашите преживявания.

Да скачаш от връзка във връзка изглежда хубаво, но не е.
Губиш си времето. Няма развитие и по някое време почваш да мислиш че причината е в теб.

# 33
  • France
Единственото време, което съм загубила беше в дълга връзка, когато не бях щастлива. Кратките ми връзки си ги спомням с много хубави чувства и се радвам, че ги е имало

# 34
За последните няколко години се вкарах в някакъв неприятен кръг от няколко кратки и безперспективни връзки (от по 5-6 месеца).
На мен това ми звучи като приятно прекарано време. Не разбирам защо на младо момиче ще му е неприятно да скача от връзка на връзка.
Но от друга страна, никога не съм влизала във връзка за да "му пука на някой за мен", а за да си прекарвам аз добре. Може би сме твърде различни за да можем да съпоставяме нашите преживявания.

Да скачаш от връзка във връзка изглежда хубаво, но не е.
Губиш си времето. Няма развитие и по някое време почваш да мислиш че причината е в теб.
С право си го мисли, причината очевАдно наистина е в нея. Грешна представа за човешките взаимоотношения и динамиката в тях.

# 35
  • Далечният изток
Ами точно защото търсите вечната любов... Тръгвате с голямата кошница, което на мен не ми се струва правилно, с прекалена романтичност и идеализъм. Макар че не знам на 30+ когато човек тепърва иска да създава сериозна връзка, как е най-правилно да постъпи, за да срещне точния партньор. Но пък ако не пробваш, няма никакъв шанс да го срещнеш така или иначе.

# 36
  • France
Просто търсиш човек, с който да ти е добре. Наистина да ти е добре. За мен това е достатъчно

# 37
Ти грешно определяш проблема си. В "ранните 30" си, а смяташ, че проблемът е, че:

Та не знам какви липси се опитвам да замаскирам/запълня с това да съм се фиксирала над идеята да започна нещо ново вместо малко да анализирам какво се е случило, да си преживея емоциите, да се “излекувам” и да оставя “по течението” това, което евентуално предстои да се случи…Някой в подобна ситуация?

Закога да анализираш, преживяваш и да се лекуваш? Ти правилно правиш, че се впускаш връзки, само дето явно по време на самата връзка нещо не ти се получава - дали заради погрешен избор на партньор, дали заради твое поведение - това няма как да знаем. Но е по-добре да опитваш и да не се получава, но да събираш опит, отколкото изкуствено да си даваш време и да се "лекуваш". Не си ученичка, че да имаш неограничено време да се шматкаш. Има начин да си търсиш активно  половинка и без да показваш, че си на зор и ти е на всяка цена Sunglasses

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 23:46 от Delta_12

# 38
Ами точно защото търсите вечната любов... Тръгвате с голямата кошница, което на мен не ми се струва правилно, с прекалена романтичност и идеализъм. Макар че не знам на 30+ когато човек тепърва иска да създава сериозна връзка, как е най-правилно да постъпи, за да срещне точния партньор. Но пък ако не пробваш, няма никакъв шанс да го срещнеш така или иначе.
Съдба. Годините нямат значение. Любовта идва и си отива. Не може да я търсиш.
Живееш си живота и докато се моташ напред назад те тресне по главата.
Както каза Аида. Дай шанс на хубавите неща.
В къщи няма как да се сблъскаш с хората.

# 39
  • София
Моето мнение - мислиш се за голямото добрутро и отблъскваш нормалните хора. Има нещо скрито под всичките "оплаквания". Дори годините не си казваш в прав текст, а закръгляш на по- млади, за да не признаеш пред себе си, че засега си се провалила в личен план, което в никакъв случай не е твоя заслуга, а на "кариерата" ти.

# 40
Работи върху себе си - и не, не говоря въобще за кариера, там явно нещата са ти ок. Намери си хоби или хобита, неща, които хем да те привличат като дейности, хем да те съберат с хора - съмишленици, които споделят същите хобита/страсти - танци, екскурзии, спорт, театър - помисли добре коя си, къде си в живота си и какъв искаш да бъде мъжа до теб, оттам ще ти е доста по-лесно да си отговориш къде евентуално можеш да го намериш. Аз лично, социалните мрежи от сорта на Тиндър не ги харесвам и не бих си търсил жена - дали за еднодневка или за сериозна връзка, там. Но аз съм особен - старомоден съм и не съм фен на социалните мрежи. Да, има случай на хора, които сполучват и намират свестни хора, за които се женят, имат деца и са щастливи. Но, моя принцип е - човек си е самодостатъчен, трябва да инвестира в себе си - както по отношение на кариера, така и на извънкариерни интереси т.е. хобита. Един обогатен човек, който се грижи за себе си, е привлекателен/интересен, което го прави по-атрактивен за противоположния пол. Така трябва да се разсъждава. Успех в самоосъвършенстването, самоопознаването и намирането на качествен партньор!

# 41
Аз се върнах да прочета старите ти мнения. Малко по-ясни ми станаха нещата. Първо: точно на 30 години си, ако съдя по предишните постове. "Ранните 30" звучеше все едно си на 33-34 г. и искаш да го прикриеш. Та моята препоръка е да не говориш в този стил, защото хората се дразнят. Второ: пишеш, че си склонна към вманиачаване и в различните периоди от живота си си била вманиачена по различни неща, а сега е такъв период, че да имаш успешна връзка ти е станало фикс идея. Не знам какъв съвет да дам. Аз не съм много привърженик на романтичната идея, че човек ще си седи, ще си е самодостъчен, ще си гледа хобитата и интересите и хоп - това му гарантира, че веднага ще привлече правилния партньор, защото едва ли не ще излъчва самодостатъчност. Satisfied Е, може и да се случва, но в повечето случаи хората търсят активно и в това няма нищо лошо, не виждам защо да спираш. Продължавай да пробваш и в Тиндър, и извън Тиндър, просто си промени малко подхода и не позволявай ТОЛКОВА много да ти личи желанието за успешна връзка, защото най-много да подплашиш потенциалните мъже. Не знам точно как ще го направиш, но трябва да си съставиш тактика в това отношение.

# 42
  • Out of the Mix
Просто търсиш човек, с който да ти е добре. Наистина да ти е добре. За мен това е достатъчно
Hands Plus1

Относно дългата ти връзка и загубеното време - защо си стояла, като не си била щастлива?
Или това "нещастие" се е появило към 2-ра, 3-та година поради обстоятелства, промени в отношението и т.н., които не могат да се предвидят?

# 43
  • France
Добър въпрос, на който ми е трудно да отговоря.
Може би, защото вярвах в легендата (ех, тази социална тежест), че е хубаво, когато един мъж иска сериозни неща - сватба, общо жилище и деца. И едва ли не трябва да се имам за щастливка. А всъщност имахме 5 години разлика, в негова полза и всичко това въобще не ми стоеше на дневен ред. Да не говорим, че регионът въобще не ми беше на сърце - постоянно беше облачно и валеше.

# 44
Колкото по-усилено и целеустремено се вкопчваш в идеята да не си сама, толкова повече неуспехи ще имаш в създаването на качествена и дълготрайна връзка. Ти просто си се фиксирала в идеята да не си сама и вероятно изпитваш и някакъв вид несигурност в себе си и не цениш достатъчно нещата, които вече имаш. Един вид вярваш, че животът ти не е сто процента пълноценен, ако си сама, а не във връзка.

Общи условия

Активация на акаунт