Скок-подскок, от трън, та на глог

• 6 239
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
  • София
…Някой в подобна ситуация?

Да, аз, от началото на годината вървя по този път Simple Smile
Малко по-голяма съм от теб, ако това има значение.. понеже се обсъждаха години. По същество:
"какви липси се опитвам да замаскирам/запълня" - това е първото, от което трябва да започнеш. Явно осъзнаваш, че за да си щастлива=да имаш човек до себе си. Не, не е така. Клише е, но трябва да се научиш да бъдеш щастлива сама за себе си, да се чувстваш комфортно в собствената си компания. Върни се много назад във времето - от кога изпитваш такава нужда от чужтото присъствие/одобрение, някой по-долу спомена за отношенията ти с баща, ще добавя и майката. Ти сама си стигнала до извод, че нещо от миналото ти те провокира да правиш глупости:) със себе си. Просто задълбай в тази посока. Каква е липсата,  която се опитваш да запълниш?
"продължавам да правя глупости" - и аз продължих да правя няколко 'глупости', но след всяка си вадех изводите и съм щастлива от реакциите ми, защото виждам градация в себе си. Това е път, който трябва да извървиш - приеми, че няма как да го избегнеш. Да се подготвиш за бъдещи отношения.
"да оставя “по течението” това, което евентуално предстои да се случи" - пускай се по течението, но и работи върху себе си, защото иначе нищо няма да се промени, ще останеш в този кръг. Няма нищо лошо да останеш сама, да фокусираш енергията си не върху друг, а върху себе си, ще видиш, че наистина ще се почувстваш пълна и щастлива.

# 46
Благодаря много за коментара Такава съм! 🙂 Може би има общо с това, че съм израстнала без особена грижа от страна на майка си…

# 47
Няма нужда толкова да се анализираш, ще си стигнеш до нужните изводи от само себе си. Или ще намериш някой, който да запълни празнотата, или ще намериш себе си и ще я запълниш сама.
Само че не пиши на бивши! Grinning

# 48
Скрит текст:

По - скоро проблема е в комуникацията, не в момчетата.
Като няма номрален начин да се запознаваш с момчета какво да правиш ?
В същото време има теми че момчета не могат да си намерят компания на тяхната възраст.

Болест на времето.
Страхотен коментар! Считам себе си за социален и отворен човек. Бога ми с никой никакъв по-задълбочен контакт не мога да завържа. Ясно е, че германците са студени хора ама чак пък толкова. И така си живеят - изолирани и сами - даже и без срещи по Тиндър, а само със срещи с психолога или психиатъра (според зависи).
Мисля си, че и пандемията страшно промени хората като цяло.
[/quote]
Аз си мисля, че вече няма нормални срещи.
Тиндер е върха на пирамидата. Срещи за секс.
Всичко е вече много натоварено с очаквания. Не може, да се видиш  с някой просто за да пиете по бира.
Никой не иска да си "губи" времето с един приятен разговор на чаша вино.
Незнам каква е тая фиксация към тея пари и секс.
Не казвам че не са важни. Просто отказвам да приема че няма нищо друго.

И за къде се бърза толкова много ?
Да пишеш в бг-мама. Или да гледаш последния бездарен филм от замунда.

# 49
Скрит текст:

Скрит текст:
В същото време има теми че момчета не могат да си намерят компания на тяхната възраст.

Болест на времето.
Скрит текст:
Страхотен коментар! Считам себе си за социален и отворен човек. Бога ми с никой никакъв по-задълбочен контакт не мога да завържа. Ясно е, че германците са студени хора ама чак пък толкова. И така си живеят - изолирани и сами - даже и без срещи по Тиндър, а само със срещи с психолога или психиатъра (според зависи).
Всичко е вече много натоварено с очаквания. Не може, да се видиш  с някой просто за да пиете по бира.

[/quote][/spoiler]

RоnninBG, колкото и да се правим на морално извисени, за да имаш нормално съществуване ти трябват пари. Не става иначе.

# 50
  • Out of the Mix
Русалке, навярно съм в главата ти, но Ронин ти пише, не аз. Wink
Нищо, де, само казвам. Simple Smile

P.S. Едитни си, а така, да не го бъркаме човека.

# 51
  • София
Видях коментар, обобщено - къде били останали срещите на живо за приятен разговор, чаша вино, бира, може и горещ шоколад да добавя аа, за разнообразие. Не искали хората да отделят от реалното си време.
Така, за да отделя от реалното си реално време за приятен разговор - ти как ме провокираш? Какво направи, за да поискам да се видя с теб, как да пожелая аз да прекарам време с теб, кой си ти, в края на краищата? И да, на мен ми е трудно да отделям по няколко часа за 100 човека, за да си водим разговори по кафета, предпочитам да отсея предварително.
Казват, че писането също е реално време - ми не, не е така,  не съм съгласна. Защото пиша, като, когато, както имам време - докато почивам на тренировка, докато си пия сутрешното кафе, докато има реклами по тв, като нямам кой знае колко работа. А, да ти отделя време за вино, означава да си пренаредя моята програма. Затова категорично не мога да се съглася, че трябва едва ли не с всеки втори аз да ходя по кафетата за разговорчета.

Видях, че на няколко места се споменава Тиндер, абе, хора, защо така с пренежрежение и предварителна непоколебима нагласа от типа "не става", "само за секс", "няма свестни" и т.н.?
Какъв е вашия опит там, че да го казвате, след като твърдите, че не го ползвате? Наистина са ми странни такива крайни мнения.
Дори някои хора се срамуват, че са там, защото ще ги заклеймят точно по този начин - несериозници, търсещи само секс, долни низши душици Simple Smile
Първо - да, и аз съм там, и не не търся секс. Второ - от там съм имала дълга връзка и човекът не търсеше секс. Имам приятели и приятелки, които също са там и за изненада - не, не търсят секс. Търси се запознанство, приятен разговор, който може да прерасне в еди какво си - в какво, зависи от двама ви.
Може да имате свободното време да се запознавате с разни хора наляво надясно, аз лично го нямам, а може и да съм социопат, знае ли се.. Това, че комуникирам с много хора, че ходя на спорт, означава, че там търся едва ли не мъж, пак е същото - каквото стане.

И не на последно място към авторката пак - цени себе си, цени времето си и ако някой желае контакт с теб, ще го разбереш от действията му, а не думите.

# 52
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Болест на времето.
Скрит текст:
Всичко е вече много натоварено с очаквания. Не може, да се видиш  с някой просто за да пиете по бира.
[/quote][/spoiler]

RоnninBG, колкото и да се правим на морално извисени, за да имаш нормално съществуване ти трябват пари. Не става иначе.
[/quote]

Не не може без пари, но не трябва да се фиксираме върху тях.
Кой колко изкарва. Има ли апартамент. Какво работи.
Чакай малкоооооо още името не ми знаеш и ме пипташ колко взимам.
Амиии не. Днеска взимам утре не взимам. Божа работа.
Говорим за първите срещи. Не за решения да се женим и да живеем заедно.

Какво ти пука, като си пиеш виното с някой колко взима ?

НЕ съм възвишен. Просто си мисля че съм нормален човек.
Но като гледам вече май съм не-нормален. Явно повечето хора са по ниските страсти.
Секс и хапване и някой лев.

# 53
Вътрешно си уплашена, че ще останеш сама и ненадейно започваш да пресираш хората в новата си връзка. Дай го по лежерно, не драматизирай. Никой мъж няма да стои ако на първите няколко месеца му светнеш че искаш вече семейство деца и тем подобни щуротии. Мъжът иска да се увери, че си “marriage material” преди да се захване с теб. Когато гониш нещо то винаги бяга от теб. Спри да го гониш за да дойде само при теб. Ще стане.

# 54
  • Out of the Mix
По-добре в началото всичко да е ясно, и картите на масата. Не на първа, втора среща, но не след 1 г. да се разбере, че не са един за друг. Да си каже в началото какво иска и за какво се бори - връзка, дете, без дете, съжителство, всеки дома си и само срещички уикенда, когато всеки ще е отпочинал и на 100% от времето си и себе си в пълна прелест, без натоварването през седмицата, и т.н.

# 55
По-добре в началото всичко да е ясно, и картите на масата. Не на първа, втора среща, но не след 1 г. да се разбере, че не са един за друг. Да си каже в началото какво иска и за какво се бори - връзка, дете, без дете, съжителство, всеки дома си и само срещички уикенда, когато всеки ще е отпочинал и на 100% от времето си и себе си в пълна прелест, без натоварването през седмицата, и т.н.

Абе те мен да ме натискат постоянно с това и аз ще избягам. Хубаво е да се знае на къде се върви, ама да не е всекидневно натякване и тем подобни неща. Връзката трябва да се управлява от мъжът, той да задава курса на движение, ако жената подеме инициативата, мъжът автоматично остава без “топки” и после очаквайте от този мъж да е мъж. Ами не става, той се превръща в дете на жена си.

# 56
  • Out of the Mix
Пич, в живота си съм срещал всякакви жени - от такива, искащи мъжът да движи всичко, те само да лежат и хубавеят; до искаща наравно с мен 50/50; до кариеристка, липсваща по 12 ч. в денонощието, която аз нямам намерение да "гоня".
Принципно натюрелът ми е лидерски, но да ти кажа, пак мога да си мъдрувам и добрувам, кротувам с жената, ако има баланс във всичко; нека подемва инициатива, аз ще подкрепям с каквото мога, било с рамо, било с мнение как аз бих постъпил в дадената ситуация, след анализ и претегляне на везните за общото благо.
Има наистина жени, които са много умни, и в по-младите си години много съм научил от тях, и се радвам, че животът ме е срещал с такива. Разбира се по-големи и зрели.
Вече малко неща могат да ме изненадат и имам мнение и позиция за какво ли не, но винаги давай шанс и на другата гледна точка, защото понякога може да ти даде полезна или по-правилна перспектива.

# 57
  • София
За мъжът да води, трябва да има уменията за това, а не да очаква някой да се съобразява с него по подразбиране. Ако пък е добър лидер, ще оцени жена, която също има уменията да взема решения и няма да се смущава тя също да поема инициативата.

# 58
Абе те мен да ме натискат постоянно с това и аз ще избягам. Хубаво е да се знае на къде се върви, ама да не е всекидневно натякване и тем подобни неща. Връзката трябва да се управлява от мъжът, той да задава курса на движение, ако жената подеме инициативата, мъжът автоматично остава без “топки” и после очаквайте от този мъж да е мъж. Ами не става, той се превръща в дете на жена си.
И аз не искам да се превръщам в нечие дете и животът ми да бъде управляван от друг. Ако сме един за друг, ще си вървим заедно в една посока, без да се управляваме. Ако не сме, ще се побутваме насам-натам и все някой от двамата ще живее животa на другия, но не и този, който иска.
Не развивам теории, говоря от личен опит, вече в края на трето десетилетилетие.

Но за деца, ако се заговори на първите срещи и аз бих избягала.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 19:30 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт