Да, аз, от началото на годината вървя по този път

Малко по-голяма съм от теб, ако това има значение.. понеже се обсъждаха години. По същество:
"какви липси се опитвам да замаскирам/запълня" - това е първото, от което трябва да започнеш. Явно осъзнаваш, че за да си щастлива=да имаш човек до себе си. Не, не е така. Клише е, но трябва да се научиш да бъдеш щастлива сама за себе си, да се чувстваш комфортно в собствената си компания. Върни се много назад във времето - от кога изпитваш такава нужда от чужтото присъствие/одобрение, някой по-долу спомена за отношенията ти с баща, ще добавя и майката. Ти сама си стигнала до извод, че нещо от миналото ти те провокира да правиш глупости:) със себе си. Просто задълбай в тази посока. Каква е липсата, която се опитваш да запълниш?
"продължавам да правя глупости" - и аз продължих да правя няколко 'глупости', но след всяка си вадех изводите и съм щастлива от реакциите ми, защото виждам градация в себе си. Това е път, който трябва да извървиш - приеми, че няма как да го избегнеш. Да се подготвиш за бъдещи отношения.
"да оставя “по течението” това, което евентуално предстои да се случи" - пускай се по течението, но и работи върху себе си, защото иначе нищо няма да се промени, ще останеш в този кръг. Няма нищо лошо да останеш сама, да фокусираш енергията си не върху друг, а върху себе си, ще видиш, че наистина ще се почувстваш пълна и щастлива.