В момента чета ... 91

• 42 479
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
И аз го мъча този камък Thinking
Искам да питам нещо, но през телефона не мога да го сложа в скрит текст

Можеш. Копирай [spoiler.] [/spoiler.] като махнеш двете точки и напишеш скрития текст между двата спойлера. Simple Smile

"Да срежеш камъка" съм свалила да я чета, евентуално скоро...

Паралелно с фентъзито, което чета, тъй като книгата е обемна и не мога да я нося докато пътувам за работа, зачетох електронно "Червеният тефтер" от София Лундберг. Разказва се за един червен тефтер, пълен с имена, с истории, със спомени, със срещи и раздели.
Простичка книга е, но и човешка и затрогваща. Някъде на половината съм и ми харесва.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 06:59 от Bили

# 286
  • Mostly in my mind
Мииииж, Миж, Миж, колко само си убедителна! ❤️
Благодаря ти за това ревю!
Скрит текст:
От къде я поръча за 7лв, Вили?
Ах, ама големи подстрекателките сте с тези книги.  Blush

# 287
  • Пловдив
От Сиела я поръчах аз снощи.

# 288
Аз чета "Лечителят Медиум " много ми е интересна и полезна ,само където нямам много време.
Последните 2 детски книжки ,които прочетохме са "Последната мечка" Хана Голд и "Дядо Шоколад " Нарине Абгарян и двете много му харесаха на моя син. Чакаме 2ра книжка от Дядо Шоколад, че завърши с "Очаквайте продължение "..

# 289
На каква възраст е детенце?

# 290
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
CoCoMilk, стана ми интересно с този лечител. Като я свършиш ако може отзиви за книгата и на каква тематика е.

# 291
  • София
Аз си поръчах книги от Сиела преди седмица и още ги няма...знаете ли са колко време идват обикновено?

# 292
По-добре попитай в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1679654

Аз сега издирвам Одисеята на Стивън Фрай (безплатно, на английски), заради нея още не съм започнала Вавилон. Ако я намерите някъде - хубав активен линк, ми пишете.
А иначе четох някои манги и още Агата Кристи, през последните две седмици. Не харесвам "Подвизите на Еркюл" - странна е, все едно е писана от друг човек. Примерно на едно място Поаро е описан като дребен скромно облечен мъж, докато от други книги знаем, че той може да е нисък, но не е точно дребен, освен това не е скромен, а ексецтричен що се отнася до дрехите.
И още - милионерът Поаро се бута в метрото. Това човек, който има иконом и прислуга (в други истории използва шофьор или такси)?...
Самите случаи също не са нищо особено; има няколко смешни момента - заради тях си струва прочита, но иначе нищо особено.

# 293
Започнах "Поща за госпожа Бромли" - един много различен от "Творецът на ангели" Стефан Брайс тук, но със същия увлекателен стил.

# 294
Мииииж, Миж, Миж, колко само си убедителна! ❤️
Благодаря ти за това ревю!
Скрит текст:
От къде я поръча за 7лв, Вили?
Ах, ама големи подстрекателките сте с тези книги.  Blush

От сайта на издателството - Дамян Яков. Вчера поръчах, днес ме чака в офиса на Спиди. ☺️

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 10:29 от Bили

# 295
  • Mostly in my mind
И аз от там. Че Сиела нещо се изхвърлиха със срока за доставка...
Стор бг ми е най-удобно, защото е безплатна доставка до box now, но пък там не е намалена.

# 296
Сиела я избягвам и аз заради дългата доставка. Не ми е спешно да я получа днес, но въпросът е принципен... 😃

# 297
Аз съм в началото на "Да срежеш камъка", но едно нещо ме тормози. Този "камък" в заглавието, всъщност е човек, веднага се разбира, а и то си е написано с главна буква в оригиналното заглавие. Има ли някакъв смисъл българският превод, който ще схвана по-нататък в книгата? Изданието, което аз чета, е преведено като "Вратата на сълзите" и поне на още два-три езика е така.

# 298
О да, заглавието издава смисъла на книгата и скоро ще го разбереш.

# 299
На каква възраст е детенце?
На 6год е,но четем като за по-големи деца.
CoCoMilk, стана ми интересно с този лечител. Като я свършиш ако може отзиви за книгата и на каква тематика е.
Става въпрос за необяснимите и не само,като хронични и автоимунни заболявания,защо са се появили и как да се справим с тях. В Щатите е станала голям хит тази книга,много лекари са я прочели и са правени допълнителни проучвония на база информацията в книгата, доказано е че причината за Множествената склероза е вирус и реално има лечение. Преди появата на тази книга това не се е знаело.  Говори се за всякакви болести като  Хроничната умора, Шум в ушите, Световъртеж, Ревматоиден артрит,Хашимото,Хипотиреоидизъм, Диабет тип 2, Мигрена, Дефицит на внимание ,Аутизъм,Депресия, за здравето на червата и др. Има написани какви храни,билки и дабавки да се приемат за всеки проблем. Също така рецепти за 28 дневно лечебно пречистване. За мен е супер полезно,няма човек без заболявания и когато лекарите вдигат ръце за някои болести човек прибягва към други методи. Мисля, че би трябвало да е настолна книга във всеки дом.

Общи условия

Активация на акаунт