В момента чета ... 91

• 42 490
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Започнах ,, Да срежеш камъка '' и съм до 3 та глава за сега много ми хареса . Ще видим по натам как е .

# 271
Чета Semper Idem на Джордже Лебович.
Без препоръката на литературен приятел вероятно щях да я пропусна.
Много е хубава.
Скрит текст:

# 272
Аз я загледах тази книга на щанда на Унискорп, обаче не я взех, защото ми се стори, че ще прилича на "Петмез", която също е хубава, но я четох наскоро. Ако има някой, да е чел и двете, моля да сподели!
"Да срежеш камъка" много ме грабна в началото, обаче след средата вече доста ме отегчи - нещо средно между Спешно отделение и индийска сапунка е през цялото време, твърде много подробности за медицински състояния и манипулации, на места направо ми се гади, определено не е от книгите, които харесвам. Почти я дочетох и аз, но новоиздадената на автора "Заветът на водата" ще си я спестя.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 18:00 от Rayna13

# 273
Започвам Речник на изгубените думи от Пип Уилямс. Тая големи надежди към книгата.

# 274
Аня, и на мен ми е в списъка за четене! Имам някакво добро усещане за нея. Сподели после впечатленията си от нея, моля!
 Аз продължавам да чета фентъзи/роментъзи и уютни мистерии. Някои още не са издадени у нас.  
Доволна съм, някак си много хубаво ми действат. Хем се чувствам уютно, хем ми е увлекателно, хем усмихнато накрая.
Последното фентъзи, беше с главна героиня, която сменя формата си , от древно  племе, а и е 300 годишна убийца т.е. тя е Оръжието на своята кралица. Точно с такъв тип героиня не бях се срещала , да с главна героиня войн съм се срещала, но с толкова древен войн не, а и не с такива способности за трансформация. Отначало не ми хареса, но после ме увлече. А мисля, че жанра е повече роментъзи...ами не знам, то си е фентъзи с любовна нишка, има само една сцена....Както и да е беше интересно. Става дума за:

https://www.goodreads.com/book/show/214291422-bound-by-deception
А това са някои от последните ми прочетени мистерии:

https://www.goodreads.com/book/show/46203408-no-stone-unturned

Прочетох 6-та и сега 7-ма част чета. Поредицата- "Мистерии на мис Ъндърхей" се превежда и в България.
№6
№7

# 275
Целият форум чете "Да срежеш камъка"  Simple Smile 

Около 10% съм прочела. Началото ме грабна. Дори съм си подчертала изречения. След това, точно като при Райна, започна да ми досажда на места с дълги описания. Например, когато младата стажантка отива да предаде съобщението на Стоун за Мери, авторът се впуска в страници исторически бележки за Еритрея. Загуби се ритъмът там.

Малко по-късно, особено важен момент е прекъснат за да въведе какво се случва с Хама и започва описание на всяка нейна мисъл в момента и историята й в подробности, включително мислите й за косматото тяло на друг доктор.

Аз още не мога да разбера какъв жанр е. Самите медицински описания не ме дразнят, но примерите по-горе ми пречат да се насладя на повествованието. Ще продължа засега.

# 276
"Петмез" ще я взема, но определено ще я чета по-нататък.

След Semper Idem ще ми трябва време. На 2/3 от книгата съм и сърцето почва да ми се разбива на парченца. И се сещам за думите на Л.Дърел, че "Всички велики книги са пътуване в състраданието"

Аз чета "Semper Idem" 🙂

# 277
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз не чета "Да срежеш камъка" нямам и намерение, нещо не ми вдъхва доверие въпреки отзивите. Подхванала съм новата книга на Джоджо Мойс и за момента ми е доста интересна. Като я прочета ще дам повече отзиви.

# 278
На мен Хема ми е любимият образ, много я харесах още в началото, а политическите събития по времето на борбите за независимост на Еритрея и провокациите към режима в Етиопия са ми най-интересното в книгата. И аз не мога да кажа какъв жанр е - семейна сага, медицински или политически роман. За всеки случай се чете бързо и не изисква пълна отдаденост.

# 279
За мен е семейна драма с медицински привкус на фона на бурни исторически събития. Всичко ми беше интересно и нищо не ме отегчи - от историческия бекграунд до медицинските описания Blush

# 280
Ще ми е много интересно да прочета отзиви и за "Заветът на водата" в темата. Има вече разни отгласи по други канали, но тях не ги считам за достоверен източник, а и ги избягвам заради склонноста на блогърите към жанра преразказ с елементи на разсъждение.
Приготвям си "Шепотът на пчелите" за следващите дни и се надявам да оправдае очакванията ми.

# 281
  • Чукарландия
Аз си взех "Заветът на водата", но кога ли ще стигна до нея, за да дам отзиви още не мога да кажа. 🤣
В момента чета "Момичетата от Шанхай" - Лиза Сий . Започва интересно, но ще видим...

# 282
  • в сърцето на един мъж...
И аз чета "Да срежеш камъка" като я сменям с "Вечно и безценно" на Ребека Ярос. Все още ми е интересна, защото говори за период от времето, който е доста интересен в исторически аспект. За сега медицинските описания не ме дразнят. Единствено ми пречи колко са дълги главите и как няма поне малка пауза Simple Smile

# 283
  • София
Значи не само мен ме дразнят прекъсванията на историята в "Да срежеш камъка". В един момент намаляват. Аз съм на около 250 стр, защото чета само на работа, а в момента съм изключително натоварена и почти не ми остава време. 😃

# 284
И аз го мъча този камък Thinking
Искам да питам нещо, но през телефона не мога да го сложа в скрит текст

Общи условия

Активация на акаунт