В момента чета ... 91

• 43 056
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Започнах Майките от Павел Ранков. Даже си сипах течно злато, за да ми върви гладко четенето.
Нищо не съм чела досега от този автор. Но е като паяк, така умело те хваща в мрежата си, че няма измъкване.

# 391
На една вълна сме - "Ноември" от Алена Морнщайнова, не мога да я оставя, прилича на "Майки" по много неща.

# 392
Съгласна съм. Има нещо такова. Специално за тези два романа, обединени от една тема. Като една разпаднала се Чехословакия. Морнщайнова е перлата на чешката литература, а Ранков е чудесен глас от Словакия.

# 393
  • Русе
Прочетох ,, Пазачът,, от Рон Раш. Сякаш бях на галопиращ кон. Вярно , че е кратка книжката,но препуска ,бясно и на финалната линия бях доволна. Не беше лоша историята имаше си диалози тук там някое описание, действие много , кратки глави. Но не знам дали бих прочела друго от автора.
,,Ти вярваш ,, на издателство Ентусиаст,за онази част от българските евреи, която отива в Треблинка със знанието, разрешението и участието на царя и министъра Филов. Документална книга с много източници,но достъпно поднесена и написана и за ролята на БПЦ.
Започнах ,, Жертвено поколение,, за българите в Титова Югославия, които са хвърлени в концлагерите там. Още съм в началото така, че нищо не мога да кажа.

# 394
Аня, определението ти, че Павол Ранков е като паяк, много точно пасва на личното ми преживяване с прозата му, но не се сещах как да го дефинирам най-правдоподобно. Да, двете книги засягат една обща тема, но има и нюанси - в тази, която ти четеш, тежестта пада върху личното преживяване на майчинството, независимо от възможността за осъщестяването му и върху последиците от решенията на майките, които определят съдбите на децата. Там се крие и вечният въпрос дали това, което правим за доброто на децата си, няма да се окаже и най-голямата ни вина. Чети ❤

# 395
  • Чукарландия
От къде четете книгите на Павол Ранков? От библиотека или? Не намирам нищо, бих се радвала, ако някой има нещо в ел.вариант да ми сподели на лично съобщение. 🤗

# 396
BBeLLa, даже в библиотеката има само по един екземпляр за ползване на място.
В "Български книжици" намерих "Майки" и "Легенда за езика", а "Случи се на първи септември" май още я има и в други книжарници.
За свободно четене има разкази в LiterNet.

# 397
  • Чукарландия
Благодаря много, Raуna! 🌹

# 398
  • Бургас
"Да срежеш камъка" Абрахам Вергезе в епуб и пдф формат
https://mega.nz/file/3mBz0ARb#OFBYxLwElxL_lg1eo7PibH4mQXjLMxUGgEnDfc6RcWc PDF
https://mega.nz/file/W2AmjSpL#lDQPscwBN4stdSCA3s8ngaKA-dbHHDcpxys_8BXh6-o EPUB

# 399
Завърших "Затворник по рождение " в Storytel.
Това, на което Джефри Арчър е най-способен, е способността му да разказвa. Да сплита много малки детайли, за да създаде съспенс и  мистерия, някоя шокираща ситуация и тук също му се получи добре.
 Наистина, както някой вече спомена, един от основните стълбове на романа е подобен на шедьовъра на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“, с изключение на това, че „Затворник по рождение“ е почти актуализираната му версия в днешния свят, но това изобщо не намалява неговата индивидуалност. Джефри Арчър знае как да ви залепи за мястото си и да продължите да четете.(в случая слушах) 
Хубав ден!

# 400
Аз щях да чета Вавилон, но исках първо да прочета Одисея на Стивън Фрай, междувременно започнах Третото момиче на Агата кристи и намерих Одисеята (10 дни след излизането - позабавиха се), но в аудио формат.
Вече изслушах час и нещо (от около 10) - сигурно знаете, но неговата сверсия не е само Одисея, а включва страничните истории на завръщащите се от войната гърци.
Не е лоша идея - аз и без това мислех, че ще му е трудно да структурира неговата книга, като оригиналната поема. Тя има много интересна структура - двупланова е и голяма част от сюжета е разказ/ретроспекция (което на мен ми харесва и ми напомня за някои съвременни сериали - много оригинално, особено като за нещо, създадено през Древността).

# 401
“Вавилон” засега я отложих, започнах да чета “Рана” на Захари Карабашлиев и засега много ми е интересна и харесва - като история, стил, цялостно оформление на книгата също.

# 402
Аз пък съм приготвила "Жажда" на Захари Башлиев.

# 403
  • София

Кара-башлиев, Нези Wink Черният Башлиев, демек ... на турски Wink Аслъ де Wink

Аз напредвам с  "Недовършеният ръкопис" и колкото повече напредвам , толкова повече се оплитат нещата Joy
Супер-трилър! Много извратен и кървав! HugBlush

# 404

Кара-башлиев, Нези Wink Черният Башлиев, демек ... на турски Wink Аслъ де Wink

Аз наппредвам с  "Недовършеният ръкопис" и колкото повече напредвам , толкова повече се оплитат нещата Joy
Супер-трилър! Много извратен и кървав! HugBlush
Хаха! Веси! Разсмя ме! Изобщо не съм видяла,че телефона пак ме е "поправил".
Joy

Общи условия

Активация на акаунт