В момента чета ... 91

• 43 003
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Чета "Похитеното момиче" на Чарли Донли

# 451
Вчера започнах "Вегетарианката" и ми се струва доста любопитна. Понеже темата за вегетарианството ми е да кажем неприятна, първоначално реших, че няма да ми е интересна. Но всъщност това е просто мотив от цялата картина, и метафора, същината е съвсем друга. Чете се бързо и ми държи вниманието, много ми е любопитно как ще завърши.

# 452
  • Mostly in my mind

Лежерен неделен следобед. Много обичам така Blush

# 453
  • София
Започнах "Жажда" на Захари Карабашлиев...различна книга, интересно ми е как ще се развие до края...чете се бързо...

# 454
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Натрупаха ми се доста прочетени и изслушани книги последните няколко месеца,
но все не намирах вдъхновение да пиша за тях, докато не съм ги забравила да напиша няколко реда Sunglasses.
Джоджо Мойс "Бутикът на мечтите", огромен фен съм на авторката и една
от най-любимите ми книги е именно нейна, но нещо не можах да се спогодя много с този
и роман. Не е лош, но определено останах с чувството за непълнота, липсваше му душа,
ако мога образно да се изразя, стандартна, с някой добри хрумки, но като цяло посредствена
за Джоджо Мойс история. "В обувките на някой друг" ми допадна много повече героинята
и метаморфозата, която претърпя. В тази връзка поздравявам Хермес за прекрасната корица.
Тази и първата на "Момичето, което бях" са подбрани много сполучливо и грабващи окото.
"Един ден в древен Рим" Алберто Анджела. Не е роман, а описание на живота, нравите,
външния вид и сградите на древен Рим. Беше ми изключително интересно и любопитно и научих много
нови и непознати за мен неща, според мен тази книга би допаднала на всеки интересуващ се малко
или много от живота по онова време.
"Опасен рай" на Адриана Обретенова. Това е една изключително смела дама обикаляща сама
целия свят. Има издадени няколко книги, в тази описва приключенията си в Боливия, Гватемала,
Никарагуа и Хондурас. Хареса ми как е написана, на някои случки описани в книгата се дивях,
на някои се смях, на някои направо цъках с език. Не е високо литературно произведение, няма прекалено
много описания, прилагателни до безкрай и подобни. По-скоро е нещо хем като разширен дневник, хем като
разказ за пред приятели на раздумка.
От аудио книгите похвалвам двете на младия ни писател Боян Боев "Сайбиевата невеста" и
"Последна молитва". Радвам се, че все още има талантливи бг писатели, които така интересно,
красиво и завладявашо да пишат за онези времена.

# 455
Аз също следя Адриана Обретенова, защото ми допада авантюризмът й. Чела съм обаче само първите й две книги.

Алберто Анджела е и популярен телевизионен водещ на предания със същата тематика подобно на покойния си вече баща Пиеро Анджела (също автор на книги, някои и с интерес към непознатото и неизследваното).

# 456
Прочела съм 1/3 от "Всички цветя на Шанхай" - странна ми е, бавно ми върви, главната героиня започва леко да ме изнервя. Ще я довърша, но покрай други книги.
Остава ми 1/3 от "Имало някога едно разбито сърце" на Стефани Гарбър - като голям почитател на предната й поредица Каравал съм малко недоволна. Очаквах повече. Не е лоша книгата, но не ме държи със същия плен, както беше миналата поредица.
Започвам "Преди кафето да изстине" - дочете ми се японска литература и това е последната, която съм си купила. Тъй като са 4 отделни истории мога да си чета другите книги между тях за разнообразие.

# 457
Прочетох Тъмна материя на Блейк Крауч. Харесвам го, заради Уейуърд Пайнс, която съм чела два пъти и съм гледала сериала. Тъмна материя е странна книга, определено ми хареса, въпреки че на моменти се губех в паралелните светове и квантовата физика.
Разкривам малко от сюжета
Скрит текст:
Не ми хареса идеята на автора да докара в реалния на Джейсън свят другите Джейсъновци. Някак си не разбрах защо всички те се струпаха в неговия свят, нали си имат техни светове. И това разклонение на всички възможни събития, които могат да се случат и се случват в различни паралелни светове, ми дойде доста объркващо.

# 458
Прочетох Пътуващото кино на мистър Сайто и колкото ми беше харесала Когато животът ти изпрати хипопотам, то тази толкова не ми хареса.
Анете Биерфелт има изключителен потенциал и няма как да не се признае умението да жонглира с думите. Обаче във втория си роман ми се искаше да е по-обрана. Някак прекалено ми беше всичко.
Не харесах героите. Не харесах, че на много места там където трябваше да е забавно, ми беше досадно. И дори инфантилно. Прекалила е дори с обема. Тези 500 страници можеше да са по-малко и с повече сериозност. Тя умее да пише с дълбочина, има какво и как да разкаже.
Но тази еуфория на романа не успя да ме впечатли. Като да стоиш три дни в лунапарк. Уморително някак.

Похвално е колко бързо са успели да издадат книгата на български, защото тя си е почти нова. Превеждана е от датски, което също е похвално. Отново заради бързината и старанието. Чудесно би било да беше масово явление сред издателствата, особено ако даден автор е срещнал интереса на читателите.

# 459

Имах големи очаквания за авторката и книгата, които дотук не се оправдават. Безкрайно дълги изречения в комбинация с мудност на действието, не знам дали ще я издържа докрай…

# 460
Дона Тарт пише така.
Тя не е много лесна за четене, но ако я харесаш(както стана с мен) ти става любима!
Не се отказвай!

# 461
Тарт е от авторите, които четеш не толкова заради историята, която разказват, колкото заради стила. Който го може, го може...

# 462
И аз съм от почитателите на Тарт,чудесен стил.

# 463
Някой в темата беше препоръчал Жената на баща ми. Интересна ми е. Благодаря, че споделяте

# 464
  • София
Някой беше препоръчал книгата на Алисън Уиър за шестте съпруги на Хенри 8. Много благодаря, хареса ми. Другите на авторката заслужават ли внимание? Не държа да са преведени на български.

Общи условия

Активация на акаунт