В момента чета ... 91

• 42 481
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз след "Балкани" на Язова зациклих много на българска литература...
След това прочетох "Майките" на Т. Димова /Нова Тв започват снимките на сериал по книгата/, не знам какво да кажа за тази книга....хем не съм кой знае колко впечатлена, хем ме хвана за гърлото. Тежки истории....
Преминах през Бърдаров и "Аз още броя дните"-великолепна книга
Разнообразих с "За мишките и хората" на Стайнбек и сега съм на "Тютюн" / за срамотите не я бях чела досега/ и съм меко казано впечатлена, толкова съвременно звучи, че чак плашещо. Много увлекателен разказвач е Димов, с чудесно майсторство да описва различните личности, но също и природните картини, направо се пренасям там.

# 301
Момичета купих си току що ,, Мечта за Тоскана '' на Т.А .Уилямс , но не знам , а и не виждам коя книга от поредицата е да знам дали да я почвам или да я отлагам докато взема първатаа . Благодаря . Видях ,, Моя вина '' и новата на Мойс ама ги отлагам за друг път  .

# 302
Ей такова ми беше петъчно следобедно,с много смях и книжни страсти🌺🌺🌺…..с една Каренина,буйна,страстна читателка,хората се познават по книжките и усмивките,по жеста,с който ще те прегърнат и ще ти пожелаят хубав ден,пожелавам всекиму❤!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 22:24 от Calabria

# 303
  • София
Идвам за кратко заради сканди трилър на автори, които не са от най-харесваните тук. Не са ми любимци и на мен, но съм им минал всичко. И докато си чета на хартия за прекосяването пеш на Антарктика (Колин О Брейди - Първо е невъзможното. От огъня до леда - сам през Антарктида; неочаквано бавно ми върви - а обичам планинари, пътешественици и приключенци),
за 3-4 дена изчетох набелязаната и запазена за уж по-късно засега пред-последна на Ларш Кеплер "Огледалният човек". Виждам, че "Ентусиаст" са издали и "Паяка" (2024), но още не мисля за нея.
Впечатления:
Скрит текст:
Дълго и дебело четиво. Много обстоятелствено написано - май, повече отколкото би понесъл читател за 500 стр. Юна Лина - заради дъщеря си - възнамерява да се откаже от полицията, обаче накрая (и без да знаеш, че има следваща книга) се подразбира, че няма. Същият си е..., но какво друго да е: ченге-ерудит, в компания с гениален психолог и патоанатом...
Може би, едно от най-тежките и тягостни хорър-четива, които съм подхващал. В послеслова авторите отбелязват на какво е посветена и, че си имат отправни точки. Хубаво. Ама ми дойде разтеглена, "пренаписана"; шокиращо е, че самото престъпление продължава с месеци - тъй и книгата се точи през тях. Не, уж няма празни приказки и не съм прехвърлял страници, ама удоволствието не беше на ниво. (И Сага Бауер не участва.)
Най-хубавото - за мен - е хрумката за самия убиец. Състоянията му, грубия натурализъм на престъпленията (не ме стряскат такива описания), превъплъщенията на болния мозък и патологията... И трябва да призная, че поне докъм 220-та стр. изобщо не мислех да е този, който е.
Снабдих се с "Имало едно време..." на Тилие, но имам поне още 3 за започване (че и на хартия) - като дочета пешеходеца през Антарктида. Все са уж последни (като издаване у нас) на поредици, които съм овършал. Даже съм си извадил "Под вулкана" на Лоури за "литературна медитация между другото" - едва за 2-ри прочит в разстояние на поне 10 г. (Извън самата класика, беше ме впечатлил фактът, че от бележките под линия - и на автор, и на преводач/редактор - може да се отдели цяла нова книга...) И също не съм от онези, които "режат камъка". Simple Smile

# 304
Приключих "Когато животът ти изпрати хипопотам" - мноооого ми хареса! Хем смешна, хем тъжна. И поздравления на преводача, който се е справил прекрасно с нелесната работа!
Сега ме чака отново Стефан Цвайг, който никога не ме е разочаровал.

# 305
В момента чета “Американа” на Чимаманда Нгози Адичи и много ми харесва. Разказва се за нигерийка, която след като завършва образование и живее 13 години в Америка, решава да се завърне в Нигерия. Показва ми един свят, който иначе не бих срещнала.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 09:57 от mariposa333

# 306
Отказвам се от Проектът Аве Мария... толкова интересно започна, на 180 страница съм и не мога вече... жалко.
Скрит текст:
Появата на извънземното Камен превърна разказа в някаква пародия направо. От вечно приповдигнатото настроение на главния георой ли, от кофти превод ли... като някаква смешка ми е

Взаимствах идея от ФБ. Написах имената на всички книги на хартия и електронни, които имам. Сложих листчетата в една купа и така ще си тегля нова книга, защото зациклям на един и същи жанр или автор и имам книги, пренебрегвани с години. Днес късметът ми е "Лотарията" на Дейвид Балдачи. Да видим дали ще ми хване интереса.

# 307
Имам добри впечатления от “Лотарията” на Балдачи (но съм я чела преди доста време, преди да открия например автори като Стиг Ларшон…).
“Проектът “Аве Мария”” също харесвам, но Анди Уеър има малко хлапашки начин на писане, като за фенове на ютюбъри, ако се абстрахираме от това, книгата е доста интересна и поне има позитивизъм, че понякога безнадежността в sci-fi творбите ми е в повече.

# 308
  • София
Отказвам се от Проектът Аве Мария... толкова интересно започна, на 180 страница съм и не мога вече... жалко.
Скрит текст:
Появата на извънземното Камен превърна разказа в някаква пародия направо. От вечно приповдигнатото настроение на главния георой ли, от кофти превод ли... като някаква смешка ми е

Взаимствах идея от ФБ. Написах имената на всички книги на хартия и електронни, които имам. Сложих листчетата в една купа и така ще си тегля нова книга, защото зациклям на един и същи жанр или автор и имам книги, пренебрегвани с години. Днес късметът ми е "Лотарията" на Дейвид Балдачи. Да видим дали ще ми хване интереса.
Аз правя нещо подобно доста отдавна. 🤣
Само за почивките си избирам аз какво да бъде. 🤣

# 309
  • в сърцето на един мъж...
"Огледалния човек" на Кеплер все едно не е писана от тях. Има нещо там, което не е направено както трябва. На мен ми беше леко досадна и много трудно я дочетох. За разлика от следващата.
Аз смених малко посоката и съм в момента в Техеран, по време на промяната на режима. Чета "Момичето от Техеран" и за сега ми е доста интересна, тъй като това е един много бурен период в историята на Иран.
"Проектът Аве Мария" на мен ми беше досаден и не го дочетох.

# 310
  • Пловдив

Прочетох Блясъкът на черната усмевка - Касандра Коу
Тук не разбрах какво е искал да каже авторът, с написването на историята. Не знам и кой, който ментално си е в норма би открил ужас в редовете. За мен загуба на време е книгата.

# 311
След Франк Тилие, чета "Тайните убежища" на Жером Лубри. По средата съм вече иии леко се разочаровах...

# 312
След Франк Тилие, чета "Тайните убежища" на Жером Лубри. По средата съм вече иии леко се разочаровах...
Изчакай финала на книгата.
(Една непреведена негова даже повече харесвам, “Les soeurs de Montmorts”.)

# 313
  • Mostly in my mind
И мен не ме впечатли.

# 314
  • София
Пускам ви моя непопулярен коментар за книгата :
"Аз явно не трябва да чета повече книги, за които има твърде много добри коментари. 🤣 Приключих "Тайните убежища и се чувствам много разочарована, та дори излъгана. Все едно някой ми е отнел времето през, което четох за нищо. Толкова започнати и недовършени сюжети, предполагащи интересна развръзка и накрая финал, който никак, ама никак не ме удволетвори. Знам, че книгата има много почитатели, но определено не е моята. И да краят е неочакван, но не и в добрия смисъл, поне за мен, по-скоро си помислих, как изобщо може да завърши така една като цяло интересна книга. 2.5/5 давам."

Общи условия

Активация на акаунт