В момента чета ... 91

• 43 002
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Mostly in my mind
+ още един почитател на Дона! Heart

# 466
Аз съм от тези, които Дона Тарт отегчи до смърт, особено с нейните 1000 страници. Две книги прочетох и приключих с нея.

# 467
  • София
Имам спомени, че Вегетарианката ми хареса. Стилът беше много интересен.
Ама ,като Мураками пак не спечели, няма да я чета още веднъж.

# 468
Аз съм от "дъ вери" Дона'с феновете Simple Smile Нищо трудно не ми беше нито в стил, нито във възприятие. Огромна наслада за мозъка и сетивата Heart

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 09:37 от alen mak

# 469
По обсъждането ви - на Дона Тарт четох само "Тайната история" - не беше нещо уау за мен. Очаквах да се случи нещо, но то не се случваше 700 страници. Имам от нея и "Малкият приятел" - ще й дам шанс в някакъв момент.
Довърших си "Имало някога едно разбито сърце" - 3.5* й давам. Определено очаквах повече. Имам цялата трилогия, но не знам дали ще ги чета една след друга. Главната героиня малко ме дразни, но за сметка на това Джакс го харесвам още от миналата поредица.

# 470
Аз все още не съм чела нищо от Дона Тарт, но може би ще започна с "Тайната история" в даден момент.
Най-после завърших "Вавилон" на Р. Ф. Куанг. Започвайки книгата бях сигурна, че ще й дам 5 звезди, но ще дам 4. Историята започна много добре, с много оригинална идея. Втората половина обаче някак ме загуби. Може би аз очаквах нещо по-различно, не знам.. Много трудно ми вървеше четенето на моменти. Смятам, че някои неща бяха прекалено разтегнати като обем, а пък други събития - по-съществени по мое мнение, много набързо описани. Отделно, главният герой Робин започна да ме дразни към края. Въпреки това бих препоръчала книгата, има доста интересни моменти, дори от лингвистична гледна точка научих много нови неща.
Сега смятам да продължа с друг жанр - приготвила съм "Диво животно" на Жоел Дикер.

# 471

Третата, която слушам от Макфадън, засега върви доста добре. Още мъча Тарт, ще видим докога.

# 472
Чела съм и трите книги на Дона Тарт и "Тайната история" ми е любимата. Може би защото с нея се запознах с творчеството на Тарт, не знам. Силно се надявам на нова нейна книга в близките години.

В момента чета "Гробът на сестра ми", но съм съвсем в началото.

# 473
  • София
Аз съм на "Аз, Анна Комнина".

По принцип не обичам исторически книги, но тая е много добра.

# 474
  • София
"Аз, Анна Комнина" е най-мега яката българска историческа книга.
И , да , да я определиш просто като "историческа" е да принизиш нейната уникалност!
За мен тоя е книга-явление. Не мисля, че имаме друга подобна. В българската литература имам предвид.

За мой срам не съм чела Дона Тарт ..

# 475
Аз съм на "Аз, Анна Комнина".

По принцип не обичам исторически книги, но тая е много добра.

Има ли я в електронен вариант?

# 476
Аз, Анна Комнина ми е на рафта.

Започнах Дом за начинаещи и я зарязах на стотина страници. За разлика от Места за дишане коята харесах много, тази не ме впечатлява. А може би Semper Idem дигна летвата ми.

Чета Всичко това можеше да е твое - харесва ми.

# 477
“Дом за наначинаещи” добре ми тръгна,но се отказах,винаги давам шанс на бг авторите.

# 478
"Дом за начинаещи" е скучна, защото разказва за един живот, който също е скучен, нищо интересно, нито забележително не се случва на лирическия му герой, веднъж беше неутрален наблюдател на побой от скинари и това е най-интересното, през останалото време се целува с момиче и спазва правилата в пансиона, който предлага толкова спокойна среда, че ти се доспива и за да не заспиш съвсем, разнообразява с начални познания по свирене на китара и се фука с колекцията си касетки за слушане.
Виктория Бешлийска е дала интервю за Литературен вестник, в което изразява несъгласието си, че нейното име се споменава редом с имената на Мария Лалева и Розмари Демео Simple Smile Аз съм чела всичките ѝ книги и не виждам защо толкова държи да се разграничи, не предлага по-качествена литераура от другите две - пише етно чиклити, които нямат особени качества, най-много може да се каже, че са приятни и неангажиращи.

# 479
  • София
Ауч... Драма и скандал сред българските чалга-писателки? Joy Отивам да търся интервюто Joy

Общи условия

Активация на акаунт