Аранжиране на маса - 9

• 71 163
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря, Гея! И детето като беше малко, винаги съм редила маса, покривка, различни сервизи. Беше много кротко дете, разбираше от обяснение, от аргументи и не съм имала никакъв проблем с нито една част от покъщината или мебели. Моите кристални сервизи всъщност не ги счупи детето, а гостите ми, ама вземам нови и така...Simple Smile
А така, думите за белия сервиз бяха казани у дома точно в този контекст "Защо трябва да е различно?!"
Не вярвам да споделяме един и същ мъж, че и не живеем в едно населено място, ама станаха подозрителни тия двамата Open Mouth

# 16
  • в сърцето на един мъж...
А, моите и двамата много цапаха Simple Smile заедно с мм, та в началото не си давах толкова труд Simple Smile И моите не чупят от сервизите, но баща им е талантлив Simple Smile Определено са подозрителни Simple Smile Или пък всички мъже си приличат Simple Smile

# 17
  • Австрия
Валери, все пак е най-известната трапеза Grinning но не това е важното в картината... Харесвам изключително много мозайката! - макар и тъжен, Исус е толкова състрадателен, милостив и благ Heart

Мен много ме дразни - за какво са ти толкова бройки, кой ще дойде, що да не може да са различни нещата по масата...

Моята половинка досега само се радва на посудата, от време на време констатира, че имаМЕ много посуда или пък 'Ха, нови чинии!', но след като всичко е по шкафовете, положението в под контрол Wink Друга тема е, че се стремя да не се набивам в очи нито с купуването/доставянето, нито с освобождаването (най-често продажба) от вече омръзналите ми или не толкова харесвани от мен чинии...

В Икея съм заглеждала и аз чиниите: бях на косъм да купя точно тези, които ти си взела, Гея, но в последния момент се сдобих с други, пак петролено-сини.
Кубратова, прекрасни са: и порцелана, и принадлежностите за сервиране Heart Eyes
Хайде, 3 години са достатъчно, пожелавам за тая есен да откриеш 'тиквите', Туне, ще е много тематична и красива маса Simple Smile

Момичета, очаквам есенни ви трапезни декорации Hug

От мен ще има скоро нещо с гъби.. Wink

# 18
Валери, все пак е най-известната трапеза Grinning но не това е важното в картината... Харесвам изключително много мозайката! - макар и тъжен, Исус е толкова състрадателен, милостив и благ Heart

DimS,
Просто според мен Тайната вечеря се свързва и с тъга, а темата и аранжиранията са прекрасни, за което поздравления! 🙂

Това е последната вечер преди разпъването, на нея Христос е казал на апостолите (според четвъртото евангелие): "Един от вас ще ме предаде". И се вижда ефекта от думите му върху апостолите. На масата е и Юда с кесийката с грошовете.
Иначе за лицето на Исус съм съгласна.
За мен също е изключителен по символика стенопис!

# 19
Започнах да събирам любимия си сервиз на Aynsley, предстои ми дълъг път. Надявам се успея да събера пълен набор елементи от хранене до десерт, но и самото събиране си е удоволствие.
Разкошни са, стискам ти палци в начинанието! Аз останах с впечатлението, че купичките никъде ги няма. Също издирвам още Hug Големи чинии съм виждала в etsy и ebay.

Вместо само запис, отговарям на въпроса за вазите в красивия първи постинг. Любимата ми е чисто обикновена тежка прозрачна ваза, но издържа и ужасно тежки ансамбли и никога не е падала - да не дърпам дявола за опашката, де Heart Бих сложила пак сух букет есента, но е толкова студено, че разходката по този повод ще почака. Но съм я приготвила, за да не забравя! Grinning

Скрит текст:

# 20
Честит празник и имен ден на именниците, момичета!
Скромна къснообедна маса за двама, но ме радват розите. Ние днес сме я подкарали с късна закуска, съответно обяд и кой знае кога - вечеря Simple Smile

# 21
  • Вила Великула
Скоро не съм показвала нищо, но днес реших без много приготовления и понеже настроението ми е вече есенно, да покажа масата, която подредих на верандата. Използваме последните възможности да се храним там, въпреки че има дограма и я затваряме. През зимата не се отоплява и не е пригодена за целогодишно ползване.

# 22
На тази веранда с тази маса мога да си стоя с часове и без да се отоплява Simple Smile
Все нещо съгряващо ще се намери за чашите с цвета на небето...

# 23
  • Вила Великула
Ооо, Кубратова за съгряващото има специални чаши, а то в момента се приготвя в избата.

# 24
И в тия няма да откажа, аз пия по една капачка, таман да не личи колко не пия всъщност Grinning
Това, което сега ще разкажа, е по-скоро за мунската тема, ама и за тук не е съвсем неподходящо: От 2-3 дни съм се хванала да сортирам и архивирам книжа - лични, служебни...и през ръцете ми минава всеки лист, проверявам дали пък документът не е сканиран или в мейла и преценявам какво да го правя...Стигам днес до една товарителница от "Модерна маса" от месец юли тази година. Е, да, ама не пише какво съм поръчала - само номер на поръчка и цена. Цената като за приличен сервиз и отгоре. Ама пък не помня това лято да съм поръчвала сервиз оттам...Въобще загадка... А съм отворила сайта (и не само него) отпреди дни и дебна да се освободя и да си избера нещо на спокойствие (нещо, нещо...сервиз сигурно ще е пак, намаляха ми Simple Smile ), та ме е шубе да не повторя нещо, което е в кашон - имам вече такъв случай с елементи от сервиз на Aynsley, но за любимата ми серия и потретяне не е излишно.
Инак отворих шкафовете, огледах тук там, нищо не ми прилича на тяхно, особено пък скорошно.
Срам не срам, обадих се по телефона да питам какво съм поръчала и да се свърши с терзанията ми - оказаха се хавлиени кърпи за баня на Blomus, не било сервиз Simple Smile
Та, внимавайте с поръчките, пък ако повторите нещо, все ще се намери сред нас някоя добра душа да го приюти Stuck Out Tongue Winking Eye

# 25
  • Австрия
Това е последната вечер преди разпъването, на нея Христос е казал на апостолите (според четвъртото евангелие): "Един от вас ще ме предаде".

Силно се надявам и вярвам, че няма християнин, който да не знае това.

За мен също е изключителен по символика стенопис!

Валери, стенописа съм виждала само в интернет, предполагам, че е също толкова въздействащ като мозайката-копие, която е много по-голяма (дължина 18м, височина 4,47м и тегло от  20 тона), изпълнена чрез друга техника, но покоряваща със съвършенството на пресъздаденото събитие и символиката на вярата, любовта, служението, прошката, изкуплението и спасението. Винаги, като посещавам Миноритската църква дълго оставам съзерцавайки това невероятно произведение.

DimS,
Просто според мен Тайната вечеря се свързва и с тъга, а темата и аранжиранията са прекрасни, за което поздравления! 🙂

Явно наистина е време да споделя кратко и ясно защо съм избрала Тайната вечеря за заглавно изображение и какво е моето послание в/за темата чрез нея:
Най-напред чрез символа на хляба и виното°, който сам Исус Христос изгражда по време на Последната вечеря

„Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене, никога няма да огладнее, и който вярва в Мене, никога няма да ожаднее... И хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът, която Аз ще дам за живота на света. . . . Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден. Защото Моята плът е истинска храна и Моята кръв е истинско питие.“

да уважаваме храната и трапезата си, да благодарим за нея, а чрез вечерята да осъзнаваме изминалия ден и да черпим сила и разум за утрешния.
Всеки е добре дошъл в темата, без значение качеството и количеството, цвета, вкуса и стила на сложеното върху масата. И само с чинии за основно, клонче в бутилче или семпла свещ, хартиени салфетки и съвсем обикновени прибори може да се постигне красота и уют на масата.  А ние с многото посуда да не забравяме, че
Цитат
Всичко е суета

и колкото имаме в повече, толкова по-осъзнато благодарни да сме. И влагайки хубаво чувство в аранжирането, да споделяме положителната емоция и енергия, за да я умножим.

Чудесно си успяла да пресъздадеш в цвят и материя есенното си настроение, Пипилота, чашите са много свеж контраст Simple Smile
Кубратова, харесва ми всичко, което виждам на снимките Hug

Иии.. почти забравих! - а наистина се впечатлих, защото вече си мислех, че никой не е забелязъл и прочел:
Благодаря за споделеното, Ли Лу! - вазата е хубава и оптимална за много видове цветя/букети Simple Smile

От мен, след дъждовете, с благодарност, че не сме наводнени или отнесени от пороя и с надежда за богата есен с 'циганско лято' Wink

Pilze24_2а by Dimitrana S, auf Flickr

На снимка покривката и декорацията някак се сливат, за жалост толкова си може фотографът.

°
Скрит текст:
„И като взе чаша, благодари на Бога и каза: Вземете това и го разделете помежду си, защото ви казвам, че няма вече да пия от плода на лозата, докато не дойде Божието царство. И взе хляб и като благодари на Бога, разчупи го, даде им и каза Това е Моето тяло, което се дава за вас; това правете за Мое възпоменание. Така взе и чашата след вечерята и каза: Тази чаша е новият завет в Моята кръв, която за вас се пролива.“ (Лука 22:17-20).

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 11:35 от DimS.

# 26
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ауууу, каква уютна красота! Дими, даже за теб - уникално!

# 27
Димс, прекрасна маса, колко неочаквано  Simple Smile
Ако знаеш, че чакам покривката, откакто сподели в другата тема за нея...
За мен декорацията изглежда идеално върху покривката, все едно гъбите и растенията са поникнали направо от нея - нетърсен вероятно, но поразителен ефект!
Благодаря!

# 28
  • в сърцето на един мъж...
Колко красиво се е получило, Дими, имах съмнения за тази покривка, но ти си направила прекрасна аранжировка и всеки елемент се допълва чудесно!

# 29
  • БГ
Димсблагодаря за новата тема , прекрасно оформена и полезна!
И прекрасна маса топла и уютна, обичам шарени покривки!
Първата ми есенна маса за тази година

Общи условия

Активация на акаунт