Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 23 120
  • 768
  •   1
Отговори
# 15
Дух, благодаря за темата! Аз съм също като теб 31.12 момче.
И да питам, само аз ли имам проблеми със съня. Будя се по сто пъти нощем.. или ще ми се пие вода или ще ми се пикае или бебето ще рита. Тази сутрин се чувствам страшно преуморена, все едно не съм спала с дни изобщо.

И аз съм така. Вчера легнах в 12 и се събудих в 4 и край, в 7 станах да се оправяме и да заведа детето на градина и като се прибрах легнах и припаднах.Само написах на колегите, днес по-късно,че ще започна и станах в 10.30 (добре че съм хоум).
Иначе аз с моите терзания с раждането и болницата не се спирам 😀 отказах се и от Надежда и ако доктора от миналия път сега е на линия си оставам в Майчин Дом и да се приключва  вече. Записах си час за 25 да видим.

# 16
  • Пловдив
Дух, благодаря за темата 🌺
Ние днес бяхме на втора фетална. Едната госпожица има мъничък дефект на сърцето. Двете камери на сърцето не са абсолютно отделени една от друга. Обясниха ни, че се случва да се затвори това пространство до раждането или до първата годинка. Ако се роди така, ще се чува шум в сърчицето. Др Апостолова каза, че не е страшно и се израства, но все пак ни прати на ехо кардиография при др Евтимова. Надявам се всичко да е наред и малката да го израсте. Баща им доста се стресна, самия той има сърдечен проблем, макар и да не е наследствен, а придобит, но се притесни.
Аз вярвам, че всичко ще бъде наред 🍀

Отделно да ви попитам, мисля, че в тази тема се е коментирало. Приемам Магнетот 3х1, но заради зачистили стягания на корема, понякога взимам и по 2 таблетки на веднъж. След това коремът доста ми се разстройва. Имате ли такива оплаквания?

# 17
И мен ме хваща безсъние, а със самото първоначално заспиване нямам проблем, сигурно заради магнезия. Спя си и изведнъж се събуждам и после няма заспиване. И понеже спим на отворен прозорец, навън чувам уличните котки как мяукат и се успокоявам, че не съм сама 😂

Понеже вече имам много свободно време, мисля да потърся електронни книги за бебето. Ако имате препоръки, ще се радвам да ги чуя.
Книги за бебе обикновено няма, имам препоръки за:
За бебета - Лекции от училища за родители плюс от групата на едно наум
И
Книги за по-големи деца на възраст между 2 и 6 години.

Лятна буря, стискам палци за малката Heart
Да, аз също като пия магнезий и ми се ходи доста по често до тоалетната по голяма нужда

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 11:29 от Дух

# 18
  • Хасково
Честита ни нова тема
За портокола МОМЧЕ е но термина остава за сега макар че ще е в края на ноември заради секциото
Днес отново съм на преглед стискайте палци всичко да е наред

# 19
Аз да питам случайно по-запознатите от мен относно болничните. Днес ми пристигна в Еконт новия болничен, а още нямам изплащане за Август. Целият е с период от 11.08 до 09.09. Досега са ми ги изпращали между 1 и 3 число на месеца, а този месец все още нямам превод. Има ли някой друг като мен или на всички са изплатени?

# 20
  • Хасково
Аз да питам случайно по-запознатите от мен относно болничните. Днес ми пристигна в Еконт новия болничен, а още нямам изплащане за Август. Целият е с период от 11.08 до 09.09. Досега са ми ги изпращали между 1 и 3 число на месеца, а този месец все още нямам превод. Има ли някой друг като мен или на всички са изплатени?
Най вероятно в четвъртък и моя още се обработва

# 21
  • Пловдив
Аз от одеве чета и ще се пробвам да запиша час и за др Маринов в София за ехокардиография . В последствие ще реша дали да отменя часа в Пловдив.

# 22
Честита нова темичка! Благодарим Духче!♥️♥️♥️
Лятна буря стискам палци всичко да е наред ,важното е ,че е видяно навреме и ще се следи. За ехокардиография ходят и при др Маринов ,ако не се лъжа в Надежда ,а аз ходих при др Кънева(тя си има частен кабинет ,час се записва през супердок) .Като те двамата работят и в кардиологичната болница .
Аз съм утре на ранна фетална,да проследим нашия проблем,дано всичко да се подобрява .Стискайте ми палци !♥️

# 23
Ние имаме име от самото начало, категорично без много да се колебаем. Александра 🩷
Този месец съм на 3та фетална. На 25.09. Не съм виждала бебка от 2рата фетална... Моето АГ не ме гледа всеки път, само слушат с доплер. Надявам се всичко да е нормално. Чудех се дали да не отида на друго място докато стане време за следващия преглед. Усещам, че сякаш вече се е обърнала надолу, макар че има време и може да се завърти пак.

# 24
Болнични съм излизала два пъти и то беше отдавна. Изобщо не помня как стоеше въпроса с изплащането. Онзи ден се разтърсих и видях, че за проверка онлайн в НОИ ми трябва ПИК код, който уж мога да извадя и от общината тук, за да мога да си проследявам какво се случва. Моите работодатели не са от най-коректните, да не кажа хич, та им нямам много вяра с подаването на болничните. Дори имат да ми изплащат 5 работни дни и вече близо две седмици се правят на гърмяни зайци.

# 25
Аз разбрах къде е ключа за колибата, просто от счетоводството са ги подали чак на 03.09. Много несериозно, при все, че съм го занесла на 12.08. Как да е. Сега чакаме обработка и тогава превод. Няма кой да те мисли как си що си на днешно време Grinning

# 26
  • Хасково
Аз разбрах къде е ключа за колибата, просто от счетоводството са ги подали чак на 03.09. Много несериозно, при все, че съм го занесла на 12.08. Как да е. Сега чакаме обработка и тогава превод. Няма кой да те мисли как си що си на днешно време Grinning
Ами понякога и те вина нямат,ако има върнати болнични за корекция,при мен точно така стана и крайния срок беле до 5то число не бяха виновни работодателите а грешка в един от болничните и им върнаха целия файл на 500 човека

# 27
Ами понякога и те вина нямат,ако има върнати болнични за корекция,при мен точно така стана и крайния срок беле до 5то число не бяха виновни работодателите а грешка в един от болничните и им върнаха целия файл на 500 човека

Ние сме 4 човека фирма и само аз съм болничен Joy  Няма значение, важното е, че разбрахме от къде идва забавянето.

# 28
Аз от одеве чета и ще се пробвам да запиша час и за др Маринов в София за ехокардиография . В последствие ще реша дали да отменя часа в Пловдив.

Не съм посещавала Маринов, но със сигурност ако се наложи при него бих отишла. Имам вроден сърдечен проблем, за това и на ФМ обръщат повече внимание на сърцето на бебка, но моя кардиолог, който ме следи от много години ми препоръча ако се наложи само при Маринов да ходя. Знам, че дава часове в Надежда и Чирков, мисля на още едно две места. Съвета ми е ако се наложи да се ориентирате към него.

# 29
  • Пловдив
Благодаря, funn, Mery RG.
Записах за Маринов за другата сряда. Така и аз ще съм по-спокойна.