Момичета, да ви питам друго. Според следящия началото на бременността АГ не беше нужно да правя БХС, щом съм с близнаци и имам пренатест. Но сега чета, че там също се изследва рискът от прееклампсия. Подобно изследване прави ли се и на по-късен етап от бременността?
Момичета, според вас, когато бебето започне здраво да рита дали му е неудобно и заради това да го прави? Какво мислите? Забелязала съм, че когато се движа никакъв го няма, а когато легна по гръб направо ще ме разбие….
Момичета, според вас, когато бебето започне здраво да рита дали му е неудобно и заради това да го прави? Какво мислите? Забелязала съм, че когато се движа никакъв го няма, а когато легна по гръб направо ще ме разбие….
Когато се движиш го приспиваш за това не го усещаш. И това е една ит причините бебетата да обичат да спят докато го носят
Някоя от вас беше писала, че е на Клексан? Искам да попитам в комбинация с Аспирин протект ли и на какъв интервал от време, т.е. дали аспирин го пие всеки ден или през ден.
Моя болничен е от 07.08, като на 14.08 го взех от Майчин Дом и го предадох в счетоводството на фирмата в същия ден (предполагам до няколко дни са го представили в НОИ). Сега въпроса ми е, кога да очаквам изплащане на въпросния болничен? Утре ще си взема следващия, който ще е с дата от 06.09 и ще го занеса в работата, а още не ми е изплатен първия. Аз ли нещо бъркам и бързам или има нещо нередно в случая?
Моя болничен е от 07.08, като на 14.08 го взех от Майчин Дом и го предадох в счетоводството на фирмата в същия ден (предполагам до няколко дни са го представили в НОИ). Сега въпроса ми е, кога да очаквам изплащане на въпросния болничен? Утре ще си взема следващия, който ще е с дата от 06.09 и ще го занеса в работата, а още не ми е изплатен първия. Аз ли нещо бъркам и бързам или има нещо нередно в случая?
Работодателят има срок да предаде болничния в НОИ до 10то число на следващия месец, т.е. напълно е възможно този за август да са го забавили до крайния срок, щом още не е изплатен, а септемврийския могат да го представят и на 10ти октомври. Извадете си пик най-добре и си следете кога е постъпил в НОИ болничния, от това зависи датата на изплащане (обикновено до седмица след обработката и то месец за месец, ако обхваща период от два календарни месеца).
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Рано още, но исках да попитам жените, които са раждали или смятат да раждат (ако всичко е наред) естетсвено, смятате ли да правите някакви упражнения? Постоянно ми попадат, а и слушам за някакви "упражнения за по-леко раждане". Аз лично съм малко скептична и не вярвам особено, че би помогнало. Но пък нямам опит..., откъде да знам. Та, какво е вашето мнение?
Старата колкичка мисля със спирт да я мина и май главно ще я ползвам със зимно чувалче, та не се притеснявам много.
Веднъж ми казаха за кръвотока на едната артерия, мисля че е стеснена или че има повече съпротивление, никога не мога да запомня там точно термините. Проследяват я и на следващия път казаха, че е в норми. Но аз следя и коагулация, та там имах малко високи показатели и ми бяха вдигнали леко дозата на лекарствата.
Споделям, че Raya Toys и Вис Виталис имат онлайн отстъпки в момента. Аз мисля да си взема възглавница за бременни с по-мек пълнеж. Имате ли препоръки? Бях си взела една, но се оказа, че пълнежът вътре не ми допада - оказаха се някакви топченца, които не са ми много удобни. Мъжът ми обаче си я ползва
Аз си взех тази възглавница https://www.baby.bg/product/vazglavnitsa-za-bremenni-kikkaboo-be … h-me-150-cm-pink/ и съм доволна. С едно голямо НО - свалянето и слагането на калъфката е ад, много е тегаво и се скъса на ципа от зор. Но и тя е с пълнеж силиконова вата на топчета. Относно книгите - не мога да дам препоръка, защото още нищо по темата не съм чела. Но съм си набелязала Правилата на бебешкия мозък, Монтесори за бебето и Съзнателно родителство.