Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 983
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
Днес бях на преглед. Бебка е 1.300кг в 27+5г.с. 🫠🥰 Направо страхотно! ❤️

# 46
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Рано още, но исках да попитам жените, които са раждали или смятат да раждат (ако всичко е наред) естетсвено, смятате ли да правите някакви упражнения? Постоянно ми попадат, а и слушам за някакви "упражнения за по-леко раждане". Аз лично съм малко скептична и не вярвам особено, че би помогнало. Но пък нямам опит..., откъде да знам. Та, какво е вашето мнение?
Помагат - колкото по-мобилни са стави и тн, става по-лесно излизането на бебето Simple Smile
Най-лесното и най-полезно е клечането Simple Smile

# 47
Здравейте. 🌞
Аз съм с гинетален херпес от вчера. Днес бях на преглед и лекарката ми изписа Биозин мама и още две неща за мазане. Каза, че няма опасност за бебето. Опасността е при нормално раждане и да не си и помислям. (Аз и не искам.)

# 48
Dimitrova,дано всичко да ви е наред накрая.И аз съм чувала ,че в такъв случай се прави секцио.
Мина днес и при мен прегледа,проблема все още го има,пуснахме допълнителни изследвания и продължаваме със следенето. Все се надявам накрая всичко да е просто фалшива тревога.♥️

# 49
funn, стиснати палци всичко да е наред!

Belive123, от кого се установи този кръвоток - на фетална морфология или от АГ-то? Коагулацията как е?

Аз имам два въпроса. Микробиологията ми беше чиста, но пишеше, че има редуцирани лактобацили. Четох всякакви неща за това, че може да доведе до бактериална вагиноза и т.н. и се чудя дали на следващия преглед да не питам АГ да ми изпише някакви глобули за възстановяване на баланса?

И друго - понеже съм през 2 седмици на преглед при АГ-то, не знам кога да запазя час за последната ФМ, не ми се иска да дублирам прегледи 2 пъти в седмицата. Мислех си за 29-та или 31-ва седмица. Лекарката от феталната морфология миналия път ми каза да отида между 30 и 32 седмица, но пък тогава нямаше проблем с шийката.

# 50
funn, стиснати палци всичко да е наред!

Belive123, от кого се установи този кръвоток - на фетална морфология или от АГ-то? Коагулацията как е?

Аз имам два въпроса. Микробиологията ми беше чиста, но пишеше, че има редуцирани лактобацили. Четох всякакви неща за това, че може да доведе до бактериална вагиноза и т.н. и се чудя дали на следващия преглед да не питам АГ да ми изпише някакви глобули за възстановяване на баланса?

И друго - понеже съм през 2 седмици на преглед при АГ-то, не знам кога да запазя час за последната ФМ, не ми се иска да дублирам прегледи 2 пъти в седмицата. Мислех си за 29-та или 31-ва седмица. Лекарката от феталната морфология миналия път ми каза да отида между 30 и 32 седмица, но пък тогава нямаше проблем с шийката.
.

АГ-то ми го установи, беше наред всичко до преди 2 седмици, но в петък съм на преглед при доктора, който ще раждам и ще коментирам и с него.
Коагулацията до сега ми беше наред не съм я изследвала от 2 месеца. Не приемам разреждащи само пия натаспин. Хематолога ми каза, че няма смисъл да пускам коагулация, нямало да се промени….

# 51
  • Хасково
На вчерашния преглед в 26с бебка е 1207кг
Всичко е наред с него
Аз ще ходя на ендокринолог заради високите нива на ОГТТ и вече трябва да меря кръвното си постоянно заради риск от преекламсия макар че винаги съм с ниско кръвно
Задължително секцио заради кондиломи които като гъби никнат не знам от къде но най-вероятно заради спад в имунитета
Плацентата все си е залепена за матката и имам много вода затова корема ми е като на 9месец

# 52
Всичко е наред с него
Аз ще ходя на ендокринолог заради високите нива на ОГТТ и вече трябва да меря кръвното си постоянно заради риск от преекламсия макар че винаги съм с ниско кръвно
Задължително секцио заради кондиломи които като гъби никнат не знам от къде но най-вероятно заради спад в имунитета
Плацентата все си е залепена за матката и имам много вода затова корема ми е като на 9месец

Кондиломите са човешки папилома вирус ,който се предава при полов контакт тоест венерическа болест.. Може да прочетете много по темата

# 53
Аз съм на Клексан 0,4 и Натаспин - 3 пъти по едно всеки ден.
Иначе при мен терапията винаги се променя, в зависимост от резултата на D-dimera.

Някоя от вас беше писала, че е на Клексан? Искам да попитам в комбинация с Аспирин протект ли и на какъв интервал от време, т.е. дали аспирин го пие всеки ден или през ден.

# 54
Мая, колко ти беше последно д димер и аг ли ти я назначава терапията или друг?

И аз вече не мога да спя. Не знам дали е заради малкия таласъм или от бременността.

# 55
Аз съм на Клексан 0,4 и Натаспин - 3 пъти по едно всеки ден.
Иначе при мен терапията винаги се променя, в зависимост от резултата на D-dimera.

Някоя от вас беше писала, че е на Клексан? Искам да попитам в комбинация с Аспирин протект ли и на какъв интервал от време, т.е. дали аспирин го пие всеки ден или през ден.
Да, заради завишен д-димер ми вдигнаха аспирина. Чакам да мине малко време и да пусна пак изследвания да видим как се движи.

# 56
И моят последният път беше съвсем малко завишен, днес съм на лекар, ще й покажа. При граница 0.50 моят е 0.52

# 57
Момичета, усещам някаква тежест, разстягане в долната част на корема, като ходя предимно. Като седна минава. Не е силна болката, но все пак не ми се беше случвало до сега ... При някоя подобна ситуация? Какво правите?

# 58
Всичко е наред с него
Aumi, какви бяха резултатите ти от ОГТТ? И колко са ти водите? Питам, че и аз съм в подобно положение.

# 59
Момичета, усещам някаква тежест, разстягане в долната част на корема, като ходя предимно. Като седна минава. Не е силна болката, но все пак не ми се беше случвало до сега ... При някоя подобна ситуация? Какво правите?
Аз бях така миналата вечер и ходих на спешен и ми изписаха Магнезий и Но Шпа и почивка .

Общи условия

Активация на акаунт