Синузит

• 1 096
  • 27
  •   1
Отговори
От няколко дни съм с някаква комбинирана инфекция - възпаление на става на челюстта и синузит, от днес и с отит. Моят зъболекар ми предписа аугментин първите 48 часа на 8 часа, но така таблетките ще ми стигнат за 6 дни. Дали ще е достатъчно за синузита?

# 1
Аз лично мисля, че не. С хроничен синузит съм и два пъти съм имала по-сериозни кризи и съм стигала до антибиотик винаги са ми казвали да пия поне 10 дни.

# 2
Зависи колко силно е възпалението в синусите. Аз два пъти съм била и на инжекции, първият път 7 дена и след това още 10 през устата, вторият път 3 дена и след това 7 през устата.

# 3
С Аугментина задължително си вземете противогъбичен препарат! Кво толкова го изписват тоя Аугментин като панацея за всичко, а има безобразни странични ефекти...

И почти гарантирано няма да минете само с един курс. Бързо оздравяване!

# 4
При мен положението със синусите е леко възпаление, с бистър секрет. Пък и ми го изписа зъболекар, какво да очакваме Simple Smile

# 5
Аз никога не съм имала сериозен секрет, даже само сутрин и то винаги бистър...но и при двете кризи които съм имала се стигна до болка в зъби (освен в главата) и до светлобоязън, така че това, че няма силен секрет не е непременно маркер за лек синузит.

# 6
Вземете Кармолис и правете инхалации-може с инхалатор или капвате в чай и дишате изпаренията. Ще ви помогне за синузита 😊

# 7
А, това че няма много секрет който да изтича не е гаранция хич. Синузитът не е хрема, ако и да може и двете едновременно. Даже и обоняние не винаги съм губила, а същевременно синусите са ми били зле, той проблемът не е в ноздрите тогава.
Геломиртол вземам като закъсам, той също е етерични масла и помагат много. Малко е досадно че сутринта след първата доза пия кафе и усещам маслата, ама това да е Grinning И Кармолис помага, де, просто ако не е зима хич нямам желание за чаша горещ чай.
Не е рядкост да има връзка със зъби, на част от горните кътници корените могат да направят проблем и със синусите ако се възпалят.

# 8
.
А, това че няма много секрет който да изтича не е гаранция хич. Синузитът не е хрема, ако и да може и двете едновременно. Даже и обоняние не винаги съм губила, а същевременно синусите са ми били зле, той проблемът не е в ноздрите тогава.
Геломиртол вземам като закъсам, той също е етерични масла и помагат много. Малко е досадно че сутринта след първата доза пия кафе и усещам маслата, ама това да е Grinning И Кармолис помага, де, просто ако не е зима хич нямам желание за чаша горещ чай.
Не е рядкост да има връзка със зъби, на част от горните кътници корените могат да направят проблем и със синусите ако се възпалят.
И аз така, а в най-тежките кризи физиотерапия.

# 9
Геломиртол на мен изобщо не ви помогна... мъчих се 10дена с него и накрая преоткрих Кармолис-а... сега поне е хладно, да не кажа и студено сутрин, става и за чай😄

# 10
Здравейте, преди месец приемах антибиотик заради синузит. Оправих се, обаче преди 3-4 дни отново ми се появи лека хрема. Притеснява ме отделянето на секретите- зелени, лепкави и много гъсти, дори на моменти са като на топка(извинявам се за описанието). Нямам други симптоми освен кашлица и тя е от стичането на секрет и към гърлото. Дали е възможно да се чисти откакто пих антибиотик или отново е станала инфекция. Благодаря предварително!

# 11
Нова инфекция е за мен.

# 12
Или нова синузитна криза или си е бактерия. Носен секрет изследвали ли сте?

# 13
Не, не ми е направен секрет. След антибиотика направихме рентгенова снимка и кръвни изследвания, понеже имах силна болка в главата и лицето. Кръвните бяха добре, на снимката се виждаше че има още секрет и ми изписаха цинабсин. Сега нямам болка, само секрет. Също ме съмнява дали не е от сухият въздух, тъй като сме с климатици

# 14
Аз когато не съм със силна криза на синузит, която изисква АБ си вземам Синупрет Форте и ме облекчава добре, понякога се налага да изпия 2 опаковки, понякога и една ми стига. Също така нагревки с инфрачервена лампа или с торбичка с морска сол също много помагат.

Общи условия

Активация на акаунт