Отговори
# 705
Сигурно Сейран й е казала да се държи така на Суна.

# 706
Говорим си с една приятелка за Суна.
С нейно разрешение, пускам мнението й тук Heart

Смятам, че много повърхностно се разглежда характерът на Суна и вътрешните ѝ борби.

Да, Суна е характер, който много обича сестра си. Черта калена през годините на израстване. Обаче ако разгледаме Суна още в първи епизод, преди да се появи изобщо Корхан или Ферит, се забелязват определени черти на Суна. Комплекс за малоценност спрямо сестра ѝ, усещане за недооцененост, дори и егоизъм и желание да потисне Сейран, за да изпъкне тя. Да, изразява се в едни тъпи рокли, но Суна към онзи момент с друго не може да изпъкне. Когато разбра, че ще я искат, видяхме и тоталното неглижиране на сестра ѝ и беше важна само тя.
Когато бъде пренебрегната, започва да таи гняв. И това не е само за очевидното предпочитане на сестра ѝ за булка. Говорим за много преди това. Наслагвано е с години. Суна хем изпитва обич и сестрински инстинкт да брани малката си сестра, хем в същото време усеща несправедливост в това сестра ѝ да бъде пожалена от наказания, майка ѝ да се тревожи за нея повече, тъй като е по-малка. На пияна глава и при целувката ѝ с Ферит видяхме какво мисли.
Малките ги обичали повече, предпочитали повече. Това генерира гняв.  И расте експоненциално през годините. Дори не е осъзнато, защото Суна обича сестра си в крайна сметка. Обаче идва момент, в който не можеш да контролираш вътрешните си пориви. Случките стават все по-разнообразни.
Суна бива унижена от Ферит за Антепските представи, като не се жени за нея и взима сестра ѝ. И тук вече контролът на гнева не работи. Връща си го на малката сестра, като я хвърля под влака и праща Юсуф при нея в имението, където Сейран е младоженка въпреки волята си и Суна това го знае.
Заради преживяното и таеното с години, Суна постоянно смята че някой на нея нещо ѝ дължи.
Да направим първо ясно уговорка. Суна е жертва от дете и този факт трябва да се подчертае. Обаче гневът ѝ е насочен към неправилните хора. Към този, когото тя може да уязви – сестра ѝ, майка ѝ, Ферит.
Тъй като Суна е пречупена прекалено рано и се е отказала от мечтите си, нейните цели са едни такива, да кажем повърхностни. Освен всичко е и материалистка и вследствие на тормоза, който е получила, има неконтролируемо желание за власт. Работата е, че няма капацитет и характер за това. Суна винаги търси някаква изгода за себе си от отношенията с хората, а не ги гради на стабилна основа. Но Суна е обичлив човек. Проблемът е, че не може да контролира останалите чувства в себе си, генерирани с години. Постоянно усеща несправедливост към себе си, все някой нещо ѝ дължи, на нея нещо ѝ се полага по право или по съдба. Това вътрешно недоволство ясно се показва с прогресиращи действия заради прогресиращи събития и оказван още натиск.
Още в 19еп. Сейран беше тръгнала да си събира куфарите, Суна я спря и ѝ каза да се хванела на работа с Ефе. Само заради Сейран ли беше? Съмнявам се. Тогава ѝ обясняваше, че ако си тръгне, всички отивали в Антеп.
Егоизмът ѝ се прояви и след срещата под моста, където разговаряха Сейран и Ферит. Никакво разбиране към сестра ѝ. Когато Суна и Сейран са на едно дередже, Суна автоматично включва егоистичния режим неволно.
За втори сезон пък изобщо не ми се говори. Да, Суна беше притисната, направи избори, направи и много грешки. Болката от унижението да бъде предпочетена сестра ѝ никога не отмина и си остана като рана, която от време на време се отваря.
Образът на Суна е комплексен, противоречив. Обаче никой не може да ме убеди, че във фабричните настройки на Суна това го няма. Да, има и ревност към сестра ѝ и негодувание, има и доза егоизъм. Има и много обич към близките.
Проблемът е, че като не може да обуздае вътрешните си комплекси, те в един момент избиват, тя натворява сума глупости и после като сме на ръба на пропастта, тя съжалява и се въща отново обичната и разкайваща се Суна.
Суна винаги е била такава. Комплексна и лъкатушеша. Още преди Ферит да се появи. Това е линия в историята залегнала от първите минути на серила. А ако на някой не му харесва да се разваля сестринската линия, това е съвсем отделен въпрос, който не е свързан с историята.    
Историята е и за динамиката в отношенията на две сестри. Като и двете от тях са жертви, подложени са на едно и също, реагират обаче по различен начин. И това е разказано в дизито много пъти. Тук вече се опира до личностни характеристи на хора, подложени на една и съща среда.
И накрая стигаме до това: независимо по каква причина, дали умишлено, манипулирано или с "най-добри намерения" Суна, която ни е показана досега склонна ли е да направи подобно нещо като във фрага? Склонна е.
Дори и да е манипулирана или да го прави "с най-добри намерения", има ли право така грубо да се намесва в нечий чужд живот? Няма.
Суна е женена и има статусът, който е искала с Кая, разбира за Айшен  и какво прави? Удря Айшен, баш след като се спомена, че майка ѝ шяла да прати в Антеп. И тогава ѝ хрумна гениалната идея да удари Айшен баш по това място. Същото от което самата Суна истерично бяга - да се върне в Антеп.
Когато Суна е в криза, жестока ли е? Жестока е. Баш като леля си Хатуч.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 10:32 от Еванджелин

# 707
Roxy94, да ти е жива и здрава!

# 708
Не ми се искаше да защитавам Суна преди да видим какво ще ни поднесе продукцията, но и аз съм съгласна това ..
Умри- в смисъла откажи се, ако искаш тя да е добре. Ами не е ли това доказателство за най- чистата любов. Дори и клишето " пусни го да се ходи, а ако се върне е твоя човек"  не е станало клише просто ей така.

А относно травмите на Суна, те са много по дълбоки.
Баща ù я е бил за щяло и нещяло. Майка ù се е хвърляла и поемала ударите на Сейран, но нея я е оставяла да я бият. Далеп Съна не мечтаеше за сватба само с цел облаги. Мечтаеше за сватба, като най- бързият и сигурен начин да се спаси от баща си.
Сватбите.
Сейран беше омъжена за хлапака, развейпраха с любовница, но не я насили дори ù купи телефон да се чува с майка си.
Суна, оо , какъв мъж само и се падна...
Втория тя го изнба, като удавник за сламка, но вече беше с дълбоки психически травми. Жалко че Таро има участие в нов проект, интересно ми беше  какво ще последва от неговия образ и този на Суна. Можеше да не е съпруг на Суна, но да продължи да подкрепя или не, Ферит.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 12:33 от Ela1

# 709
Еви , благодари на приятелката си Purple Heart

Точно заради някои от изброените неща за Суна , не ми се вярва тя да тръгне да се жени точно за Абидин Ако Аби беше Корхан всичко щеше да е на мястото си
Кадрите са малко и нахвърляни от тази сватба Ту се срещат  СейФер , ту страдат , ту са заедно  в стаята и влизат през портата

Ферит до сега винаги е бил прав за Суна Така , че може пак да е всичко в съзнанието му

Рокси да е живо и здраво детенцето ти Sparkling Heart

# 710
Според мен Суна със сигурност не е била добра, след като няма една снимка със сестра си в истинския живот и усърдно се крие. Когато се омъжи за Кая ви казах, че няма да е с него, а накрая ще се омъжи за Абидин, както е в реалната история. Има неща, които съвпадат с тази история и много повече измислени сцени. За мен  нейният характер е близко до този на баща ѝ.

# 711
  • Ямбол
Благодаря ви момичета за милите пожелания 😘 Еве страхотно изказване на твоята приятелка.Много хубаво резюме е направила за Суна.Благодаря 🥰

# 712
  • София
Гледайте един хубав фраг какво прави Simple Smile

https://x.com/someratr/status/1835975232059777454

# 713
Рокси да ти е здраво и много щастливо детенцето! 🍀
Пак ще ги сложа, че са много красиви! 🧿🤍🪬

# 714
  • София
И Мерт е харесал фрага

Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 715

Рокси, честит празник и от мен. ❤️

# 716
  • Пловдив
Рокси, честито да ти е момиченцето! Много здраве и късмет!:four_leaf_clover:
Еве, благодаря на приятелката ти за точното резюме, което е написала за Суна.

# 717
Да е жива, здрава, весела и щастлива именичката! 🌹
Анализ за Суна имаше още в началото, така е, Суна има "синдром на по-голямото дете/сестра.
Скрит текст:
Във фрага Ферит вижда Сейран и казва, че е добре, смее се и така се убеждава, че трябва да се оттегли. Суна ги разделя, но и ще помогне да се съберат, защо прави тези неща, защото и тя е болна. След като разбере за Суна, Абидин ще се върне при Ферит. Предполага се, че Суна сближава Синан и Сейран. Ферит не обича истински Дияр- обичта му е приятелска- Пелин, нито пък Сейран обича истински Синан. Сейран ще направи стъпките, за да се съберат отново. Последната сцена от фрага е или неин сън, или подсъзнанието й. Конт Зия може да иска да омъжи Дияр, но Халис няма да приеме.

Суна е като баща си.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:51 от Ponky

# 718
Хубавия фраг се е отразил и на повторението вчера!🥳🍀🎊

Рокси, честит празник! 🍀🌷🧿

# 719
Рокси,честит имен ден на момиченцето ти
Да те радва и много да се гордееш с нея
Аз съм абсолютно съгласна с всички казано и изписано до тук
Но....Защо?Защо трябва да не се искат,да не са заедно?Да се разделят?Защо Ферит да влияе лошо на Сейран?
Та нали те си бяха заедно в края на втори сезон?
Нее имало някаква ужасна причина да се  разделят отново
Сейран припадна и това е....Преди това всичко си беше ок
Най-вече на този въпрос трябва да отговорят сценаристите и след това всичко останало

Общи условия

Активация на акаунт