Войната между половете

• 18 966
  • 801
  •   1
Отговори
# 135
Постът ми беше в отговор на поредния несвързан бисер на Джеймс, който, слава на кой в какъвто бог вярва, изчезна.

В темата се вижда каква е войната и кой я води. Жените почнаха с - ъъъ, каква война, аз съм си чил. Мъжете - ма разбира се, че жените водят война, те тия жени всичко съсипàха. Жените почнаха да се чудят втф, мъжете съвсем се настървиха да обясняват как жените са виновни. За пореден път.
Не знам как има още някой да не е разбрал нещо всеизвестно. Когато жените се, както някой каза, капсуловат в групички, те просто си минават през житейските сокаци по женски или самостоятелно. Не тръгват да търсят мъж и да го обиждат, подиграват, чукат, та даже бият или убиват. Капсулованите мъже обаче са точно обратното - търсят жени да ги обиждат, подиграват, чукат, та даже ги бият и убиват.
Въобще цялата тема ми е странна и добре, че има някакви изключения при мъжете, че иначе не знам.
А някои мъжки профили трябва да ги шкартират от СО, главата мога да си заложа, че без тях жените внезапно ще се окажем много невойнствени. А дано, ама надали.

# 136
  • София
Мая, айде ще се обърна и към теб с подкрепа - кофти, разбирам те, ама можеш да се кротнеш, тук никой не ти мисли или иска нещо лошо да ти прави. Тук сме да лафим и да ни е готино. Разбери, че има "и от другите". Simple Smile
Супер много ти личи това, човек, и супер много ти пречи в комуникацията. Ок, не си го преодоляла, ама не си го изкарвай на нас. Ако може с нещо да помогнем, ок, ако не, поне някъде другаде го отпушвай. Хобита нямаш ли някакви? Simple Smile

На Мая всичко й е доста прясно. Има право да си беснее, нейна си работа. Мъжете цяло редпил движение измислили, щото не им върви с жените, ама една жена, дето наскоро е излязла от връзка с тормоз, трябва да мисли как да е приятна компания във форум. Форумът не е за това и хайде да не даваме наклон как да бъде ползван, че иначе повечето мъже от утре трябва да си закрият акаунтите, определено не са приятна компания.

А че много не могат да се поставят на мястото на жените го разбрахме. Не че не го знаехме и преди.

# 137
Още Марк Твен е споменал, че добри новини няма. Добри новини са само лошите новини. Само те привличат вниманието, качват тиражите, продават рекламите.
Природа, кво да я правиш?

# 138
  • Out of the Mix
Лъвица, учудвам се, че не разбра естеството на обръщанието ми към Мая, но няма значение. Simple Smile
Наклони не давам, единствено и само на себе си. Всеки да прави и говори, каквото си пожелае, той си знае, и носи последствията.

rf, релаксвам, мултитаскинг е при мен, Мамата е на таб, и хвърлям поглед от време на време.
Този петък почивам, че другата седмица ще е "тежка".

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 00:01 от Revoker

# 139
за щастие не виждам война, и телевизия не гледам, но съм забелязала, че по-рядко има смесени приятелски компании, навън, по заведения, в планините ако щеш, в сравнение с еднополови такива.. ми някак тъпо ми се вижда да стоят на рояци мъже и жени разделени, без да си общуват помежду си..

# 140
  • Бургас
Причината за тази "война" е много проста и се нарича еволюция. При единия пол тя /еволюцията/ протича по-бързичко, което не се харесва на другия пол и ето ти конфликт. Оставям на вас да се досетите кой пол от кои е 😏

# 141
А някои мъжки профили трябва да ги шкартират от СО, главата мога да си заложа, че без тях жените внезапно ще се окажем много невойнствени. А дано, ама надали.
И как ще се разбира кой профил е мъжки и кой - женски? Ще се ходи на адрес на проверка ли? Да не се окаже така, че и ти си мъж, прикрит зад женски профил? Сега са модерни тези неща.

# 142
На когото не му е приятно, може да ме прескача и да не чете. Аз така правя с неприятните за мен потребители.
Иначе, да. My healing is loud because my trauma was in silence. Not sorry.
Благодаря, Лъвица, за подкрепата и разбирането Hug

# 143
Мая, за ситуацията която описа бих казал, че много жени на твое място биха намразили този човек, и биха отишли по-далеч от това да извикат баща си.
Но се получава като парадокс, това че насочваш ненавистта си към останалите мъже, които нямат нито вина, нито са по някакъв начин съпричастни за премеждията през които си преминала. Пак ще кажа, така ми изглежда като чета някои от постовете ти. Искрено се надявам да случиш на човек при избора на следващ мъж в живота ти. И още нещо, мъж със сериозни намерения би предложил брак на една жена. Не се вързвайте на въдицата - "брака е само лист хартия". Брака е най-първичния израз на сериозни намерения. Може човека, който предлага да има хиляди кусури, но все пак ще е някой, който не мисли за връзката ви като човек влязъл случайно в даден магазин - "а аз само гледам".

# 144
Нямам нищо против мъжете или който и да е друг. Само простащината още ме тригърва, ама работя по въпроса. А от омразата няма смисъл. За кво ми е да се напрягам? Предпочитам да обичам себе си вместо да мразя някой си. Всеки да си спасява себе си.

# 145
Напротив, дори не се усещаш, че е така, но предвид ситуацията в която си е разбираемо. Да се надяваме, че ще го преодолееш с времето, по-добре е за теб и за детето ти да не прехвърляш този негативизъм върху всички мъже завинаги.

# 146
Persona7,
много съжалявам за това, което ти се е случило, както и на Rockstar 🤗
Думите ти са един синтез на това, в колко несигурен свят живеем.
Все пак интернет пространството е като джунгла. Не си хаби енергията в такава, още повече че си много много интелигентна, чела съм изключителни твои постове. Всъщност ние жените те разбираме много добре. Но емпатия сред много малко мъже ще срещнеш.

Не е "война" жени срещу мъже, нито пък мъже срещу жени. Дори не е и война между мъжете и жените, а по-скоро война вътре в самия мъж, при някои мъже разбира се, не всички. Този тип мъж е като буря в чаша вода.
В основата на проблема при тях е сексуалността/агресивността. Мъже, които не са получили необходимото възпитание в семейството или са наблюдавали там негативен модел на поведение, мъже, които сами не са се образовали достатъчно (макар и да имат дипломи за образованост), не познават собственото си тяло - това че хормоните им функционират и п@тлакът е готов, не означава, че умеят да владеят тялото си, както и да познават тялото на жената и усещанията на жената и да я уважават, мъже, които имат и/или някои патология.

Неравните права се виждат дори в детайлите, дори най-малките детайли. Спомням си темата за обръщението с "баба" или "леля" към неродственица, където една форумка каза, цитирам по памет: "как така няма детето ми да нарича съседката "леля еди-коя си", когато трябва да го оставя на нея за половин час, за да ида за хляб"..
Ето това не трябва да допуска едно общество - жена, която е принудена да оставя детето си някъде, на някого, за да купи хляб. Цялото уважение към съседката, вероятно е много добър човек, но ето, жената трябва да има на разположение онзи минимум от условия, за да отгледа и възпита добре децата си. Мястото на децата не е при случаен човек.
И много такива неща..

# 147
  • Пловдив
Без да чета другите постове - на който му се водят войни, да си ги води.

# 148
Тези измислени войни между половете са за страхливите и нереализираните – да се надъхват, че нещо става от тях. Вид валидации на невъзможностите им да осъществят пълноценни отношения/комуникация с другия пол.
Какви войни, ако не ме кефи някой, го приключвам в зародиш. Ще го чакам войни да ми води, пхах.

# 149
  • Пловдив
Преди 45 та е имало някакви идиотски закони, че омъжена жена не може да работи. 😁
Как толкова много омъжени жени са работели (като учителки и медицински сестри, и не само), не знам. Сигурно са се криели. Wink

Не е имало такъв закон, разбира се. В един период съпругът е имал право да прекрати трудовия договор или търговската дейност на жена си, но обща забрана не е имало, къде го прочете?

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 10:39 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт