Войната между половете

• 18 987
  • 801
  •   1
Отговори
# 165
  • Out of the Mix
Елена, представи си, че Абуто е пуснал темата, като възможност за продължаване на много други заключени тaкива, с идеята да дробим лаф за всичко, свързано с мъжа и жената, а не че ще се вадят тигани, тенджери, пищови, саби и т.н. Hands V

# 166
  • София
Елена, представи си, че Абуто е пуснал темата, като възможност за продължаване на много други заключени тaкива, с идеята да дробим лаф за всичко, свързано с мъжа и жената, а не че ще се вадят тигани, тенджери и пищови, саби и т.н. Hands V

Представих си го! Но аз война между мъже и жени на общ принцип не виждам. Има реакции на определен тип мъже срещу мястото на жените в съвременния свят, но никой не им е виновен.

# 167
  • София
На макро ниво много неща са се променили, но тема като тази доказва, как на микро ниво още сме много назад и се вихрят едни стари и диви нагласи към жените. Голяма част от участието на мъжете във форума (някои само за това са регистрирани) е да обясняват на жените къде им е мястото. "Войната" не ходим да я водим ние, но ние излязохме виновни за нея. Сега има оплаквания как не била приятна атмосферата, в тема за война между половете, пусната от мъж. Жените се били оплаквали какви са жертви на фона на много по-лоши места по света, но тази тема е за пример как мъжете масово се оплакват, и то без същия "фон". Явно очакването е да си развиват теориите за жените, а те да стоят мирно и покорно, да кимат с глава и да се съгласяват. С различно отношение тук, ще получат различно отношение, но дори голяма част от тези, които искат да пускат въздички, го правят по най-неадекватния начин - с агресивно, омаловажаващо, подигравателно отношение към жените. И колкото и да им се обяснява както с логични аргументи, така и с лични примери, те си знаят своето. Пак от жените трябва да дойде нещо, но на много жени им е писнало все те да отстъпват и да мислят как да има мир. Та явно така ще си караме.

# 168
  • София
Разбрах постта на Елена по следния начин "тези, които харесват по-голямото разделение по пол, което го има напр. в Афганистан, С. Арабия (както правилно допълниха) и др. подобни, няма да се справят там". Ако е това, съм съгласна с нея.

Отн. комплексарите не съм напълно съгласна. Има мъже, които са уверени, стабилни... Те няма нужда да водят война. Нямат нужда жената до тях да се снишава, за да се чувстват мъже. Те ще се чувстват и ще бъдат мъже, независимо от поведението на жената до тях.
Има и комплексари. Те не носят тази мъжественост в себе си, при тях тя е като облекло. Те се кресливци, които имат нужда да водят война, за да се почувстват мъже. Те имат нужда жената да се снижи, за да се чувстват мъже. На тях другите (жените) са им виновни. Не могат да поемат отговорност за поведението си.

П.П. Сетих се за М. Карбовски, описвайки втория вид.

# 169
  • София
milenaka, това имам предвид, да. Мъжете изобщо не ги намирам за комплексари по принцип. И те не са и не си прекарват времето във вайкане колко са прецакани от женския пол, сиромашките.

# 170
  • Out of the Mix
Елена, кои не са комплексари - всички, тук във форума, или "по принцип"?
Моите наблюдения са противоположни - пълно е с такива - с дефицити, нещастен живот, все някой им е виновен за нещо, и "о, изненада", и мъже, и жени.

# 171
  • София
Елена, кои не са комплексари - всички, тук във форума, или "по принцип"?
Моите наблюдения са противоположни - пълно е с такива - с дефицити, нещастен живот, все някой им е виновен за нещо, и "о, изненада", и мъже, и жени.
Щом твоите наблюдения са такива, добре. Около мен повечето хора, мъже и жени, не са мрънкала с дефицити, на които все някой им е виновен.

Дори и във форума се намират некомплексирани мъже, представи си! 😮

# 172
Само за протокола - нито се чувствам,  нито съм се чувствал някъде в тази или друга тема засегнат. Колегата РФ е прав, че отворих тази тема като резултат на доста други, в които авторките или авторите в един момент усещат, че са си вкарали автогол като са попитали нещо. Стига да няма лични нападки, темата може да е наистина за размяна на гледни точки.. В този форум познавам и то виртуално само една колежка, за две други мисля, че сме се засичали другаде в нета. Но никой не ми е чак толкова близък или важен, че мнението му да ми разбие психиката. Много от жените тук за мен са момичета, но тъй като и аз в дома си имам още две, с които както борим демони, така и намираме доста общи неща - просто пиша за да си сверя часовника. И за да съм откровен ще кажа, че научавам нови неща. Независимо, че отдавна съм минал времето на трепетите, разочарованията, влюбванията и разлюбванията. За щастие съм попаднал на много свястна жена, която ме научи най-вече на търпение и ми показа онова, което не забелязвах при общуването ми със собствените ми родители, и което е било проблем във взаимоотношенията ми с тях. И тук има десетина колежки от чиито мнения мога да кажа, че съм променял гледната си точка за едни или други неща.
"Войната" за която говоря е предимно сред тези, които са с 20-30 години по-млади от мен. Ако съм бил на този фронт, то това е било толкова отдавна, че биткаджиите отдавна вече са заровили томахавките, седнали са на задниците си у са се научили да пресяват нещата, за които си заслужава да си трошиш нервите, и нещата които просто минават и заминават само като фон някъде в периферията
,

# 173
Време е да научиш, че тези "вълнения " не касаят само 20-30-годишните. Човек се променя и трябва да очаква неочакваното до края на живота си.
--
Борбите в любовта са загуба на време и енергия.

# 174
най-много ме дразнят мрънкащи мъже, които се оплакват за всичко..понеже работата ми го налагаше да общувам с такива съм се наслушала на какви ли не превземки от 'мъже'.. боли го кръста малко тежко като вдигне, ударил си пръста и видял капка, две кръв - търси лепенка в истерия все едно е заколен, кръвното му играело от преумора понеже работил 2 часа без да пие кафе и да изпуши 5 цигари, и какво ли още не..
другото, което ме дразни също е как постоянно се пробват да смесват работата със свалки, особено ако знаят, че няма мъж до теб..женени, с приятелки, ергени, всякакви...не просто се пробват, ами като ги отрежеш тактично някои продължават с още повече нахалство, докато не те предизвикат да си груба..по едно време в нервна криза изпадах от малоумни свалки на куцо, кьораво, сакато покрай работата ми, чак се чудех дали да не си сложа бутафорна халка на пръста..

# 175
Обаче за кръвта е наистина нужно да се сложи лепенка, защото иначе дрехите се цапат с неприятни петна Simple Smile

# 176
Във форума се публикуват теми за проблеми. Основно от жени за проблеми с мъжете им. Повечето решения на тези проблеми са бай-бай /изневери, насилие, тормоз, игнор, и пр/ и естествено коментарите са хейт към тези КОНКРЕТНИ мъже. Сега, ако някоя напише, че мъжа й я носи на ръце, перфектен е, готви, чисти, гледа децата, докато тя е на козметик, подарява бижута, организира почивки до екзотични дестинации и пр., ще кажем "браво на тоя мъж, супер е, може да му направиш някой път салата и *****" ще я поздравим и ще се радваме за нея, че е ударила тотото. Ама уви, повечето теми са за обратното. Ми, на простака, кво да му кажеш, освен адиос.... Та, затова изглежда като "война". Ама реално война няма. Има война само с тъпанарите. Вече ако някой тук списващ мъж се чувства, че има война срещу него, честито! Вие сте от тъпанарите Wink

# 177
  • София
Разбира се, не беше това идеята на поста на Мая, ама...

Иначе, с**рката няма цена. Жената я прави с кеф, когато и е готино и е щастлива Wink Коя жена от какво й е готино, всеки мъж сам трябва да открие за своята.

# 178
Разбира се, не беше това идеята на поста на Мая, ама...

Иначе, с**рката няма цена. Жената я прави с кеф, когато и е готино и е щастлива Wink Коя жена от какво й е готино, всеки мъж сам трябва да открие за своята.
Не съм я разбрала правилно явно. Искала е да напише: да я подкрепя, да вярва в нея, да я разсмива до сълзи и да я утешава, когато плаче, да е “болен” (за букваядците да се разбира загрижен, угрижен) щом тя или детето са болни, да я закриля и пази, да бъде там, е да ѝ каже, че всичко ще бъде наред, да прави така, че всичко да е наред … Обаче редактора го е коригирал на “да я носи на ръце, да ѝ купува бижута, да организира екзотични почивки, да чисти готви и пере …“
Моля за извинени, при това положение.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 20:14 от Di Soleil

# 179
Аз сама вярвам в себе си, правя си всичко да е наред, подкрепям се и пр. Та нямам нужда някой извън мен да го прави. Ама виж, от почивки, бижута и качествен секс, не бих отказала.

Общи условия

Активация на акаунт