Войната между половете

• 19 081
  • 801
  •   1
Отговори
# 465
Тази тема е перфектният пример защо повечето жени избират да не участват в традиционни мъжки занимания и интереси, дори да им се отдават. 🙃

# 466
Да не забравяме обаче и какви често невинни и резонни изказвания се тълкуват тук и на други места като "заслужила си го е".

Никой не ви го казва тва, освен част от хората на дъното на тва общество и специфични политици. Останалите се стараем даже да не си го помисляме, въпреки, че и тва е трудно като видиш някои дами с какви индивиди се хващат Simple Smile

# 467
  • София
Въобще няма война срещу жените, никак даже. Само им се обяснява къде би трябвало да им е мястото. Ако си знаят мястото и не мърдат от него много-много, всичко е наред.

Не очаквах, че има толкова Мартин Карбовсковци.
Е, че влез във фейса, в коментарите на някоя новина за насилие над жена, ще се изредят десетки нискочели господа, да обяснят, че това е заслужила, или в "подкастите" на жени, които снимат клипове с теми за отношенията между половете... Там каква злоба и омраза се лее...

Нямам фб, но същите коментари ги има къде ли не.

Неслучайно сравнявам такива с Карбовски, а не толкова с Бай Ганьо. В образа на Бай Ганьо няма злоба и комплексарщина, за разлика от първия.

Скрит текст:
От същото изследване, от което ти си взел онова за причината за квотите - недозряване.
Няма такова нещо. В университетите няма съществени разлики в успеха между мъжете и жените. 

Въобще няма война срещу жените, никак даже. Само им се обяснява къде би трябвало да им е мястото. Ако си знаят мястото и не мърдат от него много-много, всичко е наред.
А пък на мъжете само се обяснява какви трябва да бъдат, как са потискали жените, че и роби са ги направили и къде би трябвало да им е новото място. А пък тази тема е доста хубав пример кой воюва и срещу кого - не се сещам за нито един случай за лична нападка, обида, ирония или каквато и да е личностна квалификация, направена от някой от мъжете тук спрямо жена. Обратното се случва постоянно. Simple Smile

Не какви трябва да бъдат (всеки човек има право да бъде такъв, какъвто иска), а какво трябва да бъде отношението им към жените и какво не трябва да бъде.

# 468
  • Out of the Mix
Персона, приоритизирай.
Не би трябвало приятелка да ти е по-близка от приятеля ти, любимия ти, мъжа ти. Дори сестра ти, майка ти, баща ти. Нещата са различни.
Порастваш и се променя статуквото.

# 469
Е, като сестри сме направо, то през какво ли не минахме...

Иначе като си избират хора, които не могат да им отговорят на емоционалните потребности, е така. 😅

# 470
А пък на мъжете само се обяснява какви трябва да бъдат, как са потискали жените, че и роби са ги направили и къде би трябвало да им е новото място. А пък тази тема е доста хубав пример кой воюва и срещу кого - не се сещам за нито един случай за лична нападка, обида, ирония или каквато и да е личностна квалификация, направена от някой от мъжете тук спрямо жена. Обратното се случва постоянно. Simple Smile
То само в този форум да е така... в цялото общество е така, особено в по-прогресивните и 'уоук' общества.
Отношенията между жените и мъжете са плод на обществения договор, или ако искаш наречи го сделка - каквато си договорят двата пола. И сега понеже в миналото не били равноправни, много войнствени феминистки искат да бутнат махалото в другата крайност, вместо да застане по средата - та да компенсираме историческата несправедливост.
Както има и натиск в тези общества например белите да плащали компенсации на черните, защото едно време ги били поробили. Ами аз пък не искам да плащам компенсации на никого - моят дядо роби не е имал.

За да стане сделката обаче, трябва и двете страни да са съгласни. А аз с някои неща не съм съгласен - например с квотите с приоритет за жени; с внушенията, че за почти всички разводи все мъжете били виновни, че не били отговорни и не били истински мъже, а подтисници; с постоянните обиди и квалификации на целия мъжки пол като 'муньовци, п*тьовци' и какви ли още не; и с много други работи.

# 471

Всъщност има отровна война между една група мъже и жени,(здравите и успелите),срещу друга група мъже и жени,(болнавите и маргиналните)...

# 472
От прочетеното тук аз разбирам, че бизнесмените винаги ще изберат нискоквалифициран некадърен мъж, който ще им донесе загуби, вместо висококвалифицирана жена, която ще им генерира приходи. Sunglasses
По принцип си прав за забележката. В един идеален пазарен свят работодателят избира по-кадърния работник - това за някои ще е по-силният физически, за други по-креативният, за трети по-добрият оратор и дипломат, за четвърти по-лоялният и опитният. И работодателят би трябвало да вземе обективно решение без значение пол и раса. Обаче не сме в идеален свят.
Аз например признавам, че наемам предимно жени, просто имам по-добри впечатления от тях като служители - по-отдадени, по-лоялни, по-бързо се обучават и възприемат информация. Мъжете са способни да започнат някъде като новаци и да поставят под въпрос йерархичното ниво и опита на собствения си работодател, тоест собственика на фирмата.  Smiley
Някъде другаде ще им трябва пък точно такъв човек - как беше, новатор, който поставя под съмнение всяко мое решение. И може да кажат, че жени не искат, защото трудно изказват различна позиция и не допринасят с нови идеи за фирмата.
Всъщност с тези AI разработени системи за набиране на кадри целият подбор ще става все по-необективен лично според мен.
Мога да убедя мизогинистичния Бай Стоян да ме вземе на работа, ама как да убедя програма?

# 473
Ще седна да събера мъжки цитати от участващите, че да се посмеете на абсурдното твърдение, че нямало било ирония спрямо жена тук Grinning

# 474
  • Out of the Mix
Манди, да не си "яйчарка"?

# 475
  • Столичанин ама не в повече :D
Да, типично за мъж, който, както писахме в друга тема, на 50+ гледа презрително към дъртите за него 50-годишни баби (презрели, нали). То обективно тва, нали, аз съм още млад, те са баби.
С кво точно е по-презряла една жена спрямо връстника си на коя да е възраст, освен че на последния му се чука младичко, ама няма младички за всеки, не знам.
Не е укоримо да ти се чука младичко - природата така го е направила, ама не го обяснявайте по тоя идиотски начин, плийз. Нито се разболяват средно по-рано жените, нито грохват по-рано, освен дето умират по-късно.
В мнението, което ми го изтриха и затова ще го повторя пак, досега съм чел само от жени за плешивите чичаци с шкембета дето кожата им била еди каква си и им липсвали зъбите, за малки юхове, също за инсели и ред пилъри, в същото време от мъже никога не съм прочел нищо подобно. Така че не знам кой какво не трябва да обяснява. Аз лично си го обяснявам единствено със завист, че явно плешивите чичачи с шкембета си намират млади гаджета, защото и непрекъснато чета отново мнения, как гледайки двойките мъжете все били грозни и дебели, а жените все слаби и красиви. Еми това е живота. Sunglasses
А на жените им пречи  възрастта, но не поради физическите особености, а заради друго, и съм напълно наясно, защото в последните години съм бил с жени и над 40 и над 35 и над 25 и имам скорошна база за сравнение само че ако го кажа ще настане вой, защото колкото и меко да го кажа пак ще е прекалено грубо, но в крайна сметка вече не са мой проблем, да се оправят.

# 476
Огромната разлика между мъжете и жените е, че както Нарциса каза, жените, разочаровани от мъжете, се "капсулират" - не ходят по срещи с такива, търсят компанията на приятелките си, гледат си своя живот иии пишат постове по женските форуми.

Доколкото разбирам тук има едни прекрасници, за които женската гледна точка е чужда и като цяло всичко женско е противно, обачеее... не само не се отказват от жените, а и седят по женските форуми да обясняват на жени колко са зле и очакват възторжени овации. 😂 Сигурно си фантазират, че да, точно такива мъже искаме да имаме до себе си и си правим записки как да спечелим сърцето на мизогинистичния бай Пешо. 😂

# 477
  • Out of the Mix
Хайде, jerami, разкажи и за трите, да чуем.
Тъкмо ще сверим часовник, и ще ти кажа и аз какво мисля на база написаното.

# 478
  • София
И обиди, някои тънки, някои не толкова, и подигравки, и заяждане, и всякакви опити за внушения и манипулации съм чела от мъжете тук по повод жените или конкретни съфорумки. Неслучайно някои съфорумци вече ги няма. Та или някой чете избирателно, или прави поредното внушение Wink

# 479
  • France
Пфф, даже не броя личните обиди тук. Пък камоли обидите към целия ни пол

Общи условия

Активация на акаунт