Войната между половете

• 19 056
  • 801
  •   1
Отговори
# 450
Рейгън впрочем ми е от най-омразните президенти, така че не знам дали има смисъл да споря с човек, комуто е кумир... 😀

# 451
Квотите при студентите и учениците е защото ще се оформят изцяло женски и изцяло мъжки специалности, което не е много добре по ред причини.
Квотите за университет мисля отдавна отпаднаха по повечето специалности, останаха само за някои много желани и то по държавна поръчка. Иначе ако искаш да си плащаш си учиш.
В гимназиите ги има, но да речем държавата плаща за гимназиално обучение - държавата поръчва музиката. Сметнала е, че не е добре да има в една гимназия 20 момичета и 5 момчета в клас, а в друга 20 момчета и 5 момичета. Защото училището е среда не само за зубкане, а и за общуване, социализиране, пък даже и за намиране на семеен партньор в перспектива. Така че затова критериите не са само по бал.

За разни държавни служители ако рекат да въведат квоти, да кажем пак условно бих се съгласил - държавата им плаща, тя си избира как да наема и ако реши да са 50/50 или 80/20, да речем има някакво право. Аз ако не съм съгласен пък имам право да гласувам за други политици, които да променят или премахнат тези квоти.

За частни фирми обаче няма как да се съглася на квоти, нито пък икономически грамотен човек мисля би се съгласил.

Рейгън впрочем ми е от най-омразните президенти, така че не знам дали има смисъл да споря с човек, комуто е кумир... 😀
Да позная ли - а пък любимият ти е Обама? Това би обяснило много неща.

# 452
Момичетата съзряват по-бързо, щото нямаме лукса да не ни се натяква от крехка възраст как трябва да се държи едно момиче. За нас няма еквивалент на boys will be boys.

И да, при жените по-често се случват конфликти, защото при жените не се стигматизират толкова емоциите и истинската близост в отношенията. Аз сигурно с най-близките си приятелки съм повече близка, отколкото са им близки собствените гаджета например. 🤡 Такава близост в мъжко приятелство няма да видя сигурно в тоя живот.

За мен лично имаше в пъти повече правила, наказания и възпитание от сестра ми, точно щот се очакваше да се държа като "мъж". Мъжете с добри приятели са си толкова близки колкото и гаджето им с приятелките си. Тва, че не ги виждаш да се кикоткат и натискат, и да си чатят по 24 часа в денонощието не значи, че не са близки. Не знам що изкривявате така грозно всичките си вярвания през някаква си ваша призма и се убеждавате една друга как това са някакви едва ли не факти.

На мен ми се струва, че всичките тия генерализации за жени си идват единствено и само от жени. И то жени, които или нямат опит реално и говорят наизуст чутото в тикток, или озлобени такива от своя собствен горчив опит в живота. Държанието, дето го приписвате на всеки мъж едва ли не и приказки от сорта на "жената е само за кухнята", съм го виждал и чувал само няколко пъти в живота си и то от някакви зверски отпадъци на обществото ни. За жените, дето предимно с такива битуват - да си сменят обкръжението и/или средата.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 13:51 от murcinhum

# 453
Квотите при студентите и учениците е защото ще се оформят изцяло женски и изцяло мъжки специалности, което не е много добре по ред причини. В инженерните специалности почти няма да има жени, в икономическите и езиковите и други ще останат изцяло женски. Може да видите баловете какви са за влизане при мъжете и жените за ред специалности, разликите може да са фрапантни. Така че там има някакъв смисъл, но не и при работата, където трябва да е основен пазарният принцип, иначе отиване на социализъм, а той вече знаем как завършва

Е как в университета има смисъл, в работата няма, нали уж точно тези от университета, с квалификациите, трябва да бъдат наемани на тази работа?

Иначе при момичетата май е повече въпрос на нисък интерес, докато при момчетата - на нисък бал. При момичетата така се стимулира интерес, докато момчетата просто нямаше да имат шанс да преборят бала на момичетата в някои специалности.
В инженерните специалности е точно обратното, момичетата са с по нисък бал, дори по нисък от момчето с най нисък от приетите.
Както казах по ред причини не е добре да се оформят изцяло мъжки и изцяло женски специалности и професии. Това ще доведе до още по голямо разделение между мъже и жени в последствие, както знаем ролята на образованието не е само професионално, но и личностно изграждане. Освен това жена, която иска да има инженерна специалност или друга мъжка специалност ще трябва да се пребори с най добрите мъже, обратния случай също е в сила. За сега се сещам това като причини, сигурно има и други такива. Докато при работа вече опитите за изкуствена регулация водят до нарушаване на пазарните принципи и от там вече до кофти резултати.
Интересно защо в изцяло мисловен спорт като шах мата има разделение на мъже и жени, нали би трябвало да са равни, защо не се състезават заедно? За другите спортове ясно, но тук?

# 454
  • Пловдив
Е как в университета има смисъл, в работата няма, нали уж точно тези от университета, с квалификациите, трябва да бъдат наемани на тази работа?
Основната причина да има квоти за университета е по-ранното и бързо съзряване на момичетата и по-големия им успех в училище. Впоследствие нещата в университета се изравняват.
Е, колко па да сте недозрели "момчетата" на 19-20+? Дечица мамини!
Иначе да, жените учат повече като за изпити, това не е до зрялост, и на 30 е така, сигурно и на 50; разбира се, не е и до пригодност за професията. И в самия университет там, където се иска учене, подготовка на определен материал за изпит, жените са по-старателни като цяло, с всички изключения в двете посоки (казвам го, за да няма "а пък аз познавам един...") и имат по-висок успех.

# 455
Момичетата съзряват по-бързо,но и презряват по-бързо,с извинение. Yum Абе има разминавания в етапите между двата пола,което поражда неразбирателство между тях,а не че по природа се води някаква страшна междуполова война...

# 456
  • Пловдив
Да, типично за мъж, който, както писахме в друга тема, на 50+ гледа презрително към дъртите за него 50-годишни баби (презрели, нали). То обективно тва, нали, аз съм още млад, те са баби.
С кво точно е по-презряла една жена спрямо връстника си на коя да е възраст, освен че на последния му се чука младичко, ама няма младички за всеки, не знам.
Не е укоримо да ти се чука младичко - природата така го е направила, ама не го обяснявайте по тоя идиотски начин, плийз. Нито се разболяват средно по-рано жените, нито грохват по-рано, освен дето умират по-късно.

# 457
Това е странно изявление, като се има предвид, че жените живеят повече...значи презрели, ама живи.

Единствено по отношение на фертилност мъжете имат някакво биологично предимство, тъй като (някои) и на 80 години могат да направят дете, но и това е стига да има на кого.

# 458
  • София
Основната причина да има квоти за университета е по-ранното и бързо съзряване на момичетата и по-големия им успех в училище. Впоследствие нещата в университета се изравняват.

Тоест, на мъжете им се удря едно рамо за да се изравнят с жените в нещо, в което не са по-добри, вместо да се преборят? Wink

Рф, шахът изисква специфичен тип мислене. Дали то е по-малко присъщо за жените, дали е по-малко развито при тях, защото при момичетата не се стимулират дейностите, които го развиват, дали на момичетата не се отделя по-малко време в такива "спортове"... Не мога да кажа със сигурност. Майката ми е завършила техническия, машинно инженерство, тя и най-добрата й приятелка са били отличничките на курса. Та не знам какво точно се случва в тези специалности, понеже навремето избрах друго, но дори баловете при момичетата да са толкова ниски, не е сигурно защо е така.

# 459
Да не си последователка на woke културата и затова да ти е толкова омразен? Sweat Smile

Интересно защо в изцяло мисловен спорт като шах мата има разделение на мъже и жени, нали би трябвало да са равни, защо не се състезават заедно? За другите спортове ясно, но тук?
Недей да споменаваш другите спортове, че като нищо някоя съфорумка ще каже, че всички сме равни и защо да няма и там равенство....разбира се за сметка на съществуването на женския спорт като такъв.Wink

И в самия университет там, където се иска учене, подготовка на определен материал за изпит, жените са по-старателни като цяло, с всички изключения в двете посоки (казвам го, за да няма "а пък аз познавам един...") и имат по-висок успех.
Това от някакво изследване ли го взе като инфо? Аз съм учил в 3 различни университета/академии и нямам такива наблюдения.

# 460
  • Пловдив
От същото изследване, от което ти си взел онова за причината за квотите - недозряване.

# 461
  • София
Въобще няма война срещу жените, никак даже. Само им се обяснява къде би трябвало да им е мястото. Ако си знаят мястото и не мърдат от него много-много, всичко е наред.

Не очаквах, че има толкова Мартин Карбовсковци.

# 462
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Въобще няма война срещу жените, никак даже. Само им се обяснява къде би трябвало да им е мястото. Ако си знаят мястото и не мърдат от него много-много, всичко е наред.

Е, че влез във фейса, в коментарите на някоя новина за насилие над жена, ще се изредят десетки нискочели господа, да обяснят, че това е заслужила, или в "подкастите" на жени, които снимат клипове с теми за отношенията между половете... Там каква злоба и омраза се лее...

# 463
  • Пловдив
Да не забравяме обаче и какви често невинни и резонни изказвания се тълкуват тук и на други места като "заслужила си го е".

# 464
От същото изследване, от което ти си взел онова за причината за квотите - недозряване.
Няма такова нещо. В университетите няма съществени разлики в успеха между мъжете и жените. 

А пък на мъжете само се обяснява какви трябва да бъдат, как са потискали жените, че и роби са ги направили и къде би трябвало да им е новото място. А пък тази тема е доста хубав пример кой воюва и срещу кого - не се сещам за нито един случай за лична нападка, обида, ирония или каквато и да е личностна квалификация, направена от някой от мъжете тук спрямо жена. Обратното се случва постоянно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт