Войната между половете

• 19 065
  • 801
  •   1
Отговори
# 435
Квотите при студентите и учениците е защото ще се оформят изцяло женски и изцяло мъжки специалности, което не е много добре по ред причини. В инженерните специалности почти няма да има жени, в икономическите и езиковите и други ще останат изцяло женски. Може да видите баловете какви са за влизане при мъжете и жените за ред специалности, разликите може да са фрапантни. Така че там има някакъв смисъл, но не и при работата, където трябва да е основен пазарният принцип, иначе отиване на социализъм, а той вече знаем как завършва

# 436
Много мразим,когато някой не чете постовете. И е адски невъзпитано това. По-горе писах,че всяка арабска жена получава от съпруга си един килограм ЗЛАТО,когато се омъжи за него. Но това не е всичко. После получава пак по един килограм злато за всяко дете,което му роди. И внимание,това злато си е лично нейно и той не може да вземе от него нито милиграм. Тя може да го харчи за каквото си поиска. Но Гери пита "с какви средства"...!

Жена,която притежава две-три кила злато зависима ли е от мъжа си?! Риторично питам.

Границите на арабските държави са отворени и всяка жена може да ги напусне. Ако арабските държави бяха обградени със стени като Берлинската стена и граници като в Северна Корея,тогава можеше да се говори,че жените са затворени. Но не – те са свободни. Но въпреки това тук феминистката/"либерална" пропаганда тръби колко са зле жените в Близкия изток...

# 437
  • Столичанин ама не в повече :D
От прочетеното тук аз разбирам, че бизнесмените винаги ще изберат нискоквалифициран некадърен мъж, който ще им донесе загуби, вместо висококвалифицирана жена, която ще им генерира приходи. Sunglasses

# 438
От прочетеното тук аз разбирам, че бизнесмените винаги ще изберат нискоквалифициран некадърен мъж, който ще им донесе загуби, вместо висококвалифицирана жена, която ще им генерира приходи. Sunglasses
Хаха, добре дошъл в ЧЕЗ
Уви така е за много бизнеси, шегата даже е тъжна
Кой от вас не се е разправял с постоянно отсъстващо лице от мъжки пол, което е труднодостъпно и отказва всякаква полезна комуникация и ефективността му клони към нулата.

Помня иначе харизматичния Батето, който буквално не пипваше нищо и как безславно приключихме с БОК.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 12:37 от .Hazel.

# 439
И все повече мъже стават мед. сестри.
Явно само тук мъжете имат някакъв биологичен/анатомичен/ментален проблем, след като се справят по-зле от жените в тези дейности. Не виждам друго обяснение за тази разлика в уменията на мъжете тук и в по-развитите европ. д-ви.

Паричен проблем имам аз лично с тях, освен ментален. Докато всичките тия професионалисти изкарват жълти стотинки - ще си лежа пред монитора вкъщи. Плюс - не съм сигурен колко дами биха си оставили детето на непознат мъж - детегледачка, примерно. Иначе, чистачки сме били всички, които сме работили обща работа като млади.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 12:44 от murcinhum

# 440
  • София
Квотите при студентите и учениците е защото ще се оформят изцяло женски и изцяло мъжки специалности, което не е много добре по ред причини. В инженерните специалности почти няма да има жени, в икономическите и езиковите и други ще останат изцяло женски. Може да видите баловете какви са за влизане при мъжете и жените за ред специалности, разликите може да са фрапантни. Така че там има някакъв смисъл, но не и при работата, където трябва да е основен пазарният принцип, иначе отиване на социализъм, а той вече знаем как завършва

Е как в университета има смисъл, в работата няма, нали уж точно тези от университета, с квалификациите, трябва да бъдат наемани на тази работа?

Иначе при момичетата май е повече въпрос на нисък интерес, докато при момчетата - на нисък бал. При момичетата така се стимулира интерес, докато момчетата просто нямаше да имат шанс да преборят бала на момичетата в някои специалности.

# 441
Скрит текст:
Много мразим,когато някой не чете постовете. И е адски невъзпитано това. По-горе писах,че всяка арабска жена получава от съпруга си един килограм ЗЛАТО,когато се омъжи за него. Но това не е всичко. После получава пак по един килограм злато за всяко дете,което му роди. И внимание,това злато си е лично нейно и той не може да вземе от него нито милиграм. Тя може да го харчи за каквото си поиска. Но Гери пита "с какви средства"...!

Жена,която притежава две-три кила злато зависима ли е от мъжа си?! Риторично питам.

Границите на арабските държави са отворени и всяка жена може да ги напусне. Ако арабските държави бяха обградени със стени като Берлинската стена и граници като в Северна Корея,тогава можеше да се говори,че жените са затворени. Но не – те са свободни. Но въпреки това тук феминистката/"либерална" пропаганда тръби колко са зле жените в Близкия изток...

"Всяка" арабска жена получава килограми злато за тези неща, колкото аз всеки ден летя в космоса и се прибирам само за вечеря.
Целият свят е обзет от пропаганди и конспирации за обрязване на момиченца, бракове с по 20-30 години разлика в полза на мъжа, истории на публично убити с камъни жени, момичета простреляни в главата, защото искали да учат, взривени училища пълни с момичета, жени с отрязани носове, защото избягали от съпрузите си, жени арестувани заради това, че показали десет косъма коса на света и починали при съмнителни обстоятелства и тн и тн... Ама то е само феминистка и либерална пропаганда... Никога не се е случвало и не се случва.

# 442
Тва с училищата кво общо има? Ако падне метеор, пак ли се води потискане на женския пол, щото ще пукнат много жени? Иначе бракове с дядовци и тук има, даже сами си ги намират дамите. Шефове жени също има колкото щеш в днешно време. Най- малкото всеки с пари може да е собственик на каквито си бизнеси пожелае. А за развитие в компания - то по начало и не всеки мъж става за чак толкова висока длъжност.

Останалото са някакви извратени изкривени разбирания на конкретна група хора и не съм много сигурен до колко е валидно за общия случай.

# 443
  • Somewhere beyond the moon and stars
deaf, ти имаш ли някаква реална, пряка представа за живота на жените в ислямските държави или наизуст си говорим?
Изобщо не е за това темата, но с грешна фактология няма как  да достигнем до правилни изводи.

# 444
  • Столичанин ама не в повече :D
Хаха, добре дошъл в ЧЕЗ
Кой от вас не се е разправял с постоянно отсъстващо лице от мъжки пол, което е труднодостъпно и отказва всякаква полезна комуникация и ефективността му клони към нулата.

Помня иначе харизматичния Батето, който буквално не пипваше нищо и как безславно приключихме с БОК.
Ами да всъщност сме се разправяли, но това не е било защото е имало по-висококвалифицирана жена кандидатствала за поста, а защото изобщо не е имало друг човек желаещ да работи това. А много повече сме се разправяли с жени на гишета по институции, които не могат да ни дадат никаква информация по даден въпрос, въпреки, че са сложени именно за това, или по-лошото дават тотално невярна информация, всъщност вчера две познати ми разказаха точно два скорошни случая.

# 445
Хаха, добре дошъл в ЧЕЗ

Ами да всъщност сме се разправяли, но това не е било защото е имало по-висококвалифицирана жена кандидатствала за поста, а защото изобщо не е имало друг човек желаещ да работи това. А много повече сме се разправяли с жени на гишета по институции, които не могат да ни дадат никаква информация по даден въпрос, въпреки, че са сложени именно за това, или по-лошото дават тотално невярна информация, всъщност вчера две познати ми разказаха точно два скорошни случая.
Да не отиваме в посока компетентност на мъже и жени на позиции, за които трудно се намират хора и честно казано никой не иска да ги работи.

Говорим за търсени, желани места с високо заплащане.

Така че, връщаме се към т. А, в която ти твърдеше, че не се наемали нискоквалифицирани мъже, само защото са мъже. Уви, наемат се и то поголовно.
А извън София практически няма анминистративна институция, в която по всички малко по-добре платени позиции да не кесят мъже, работещи 2 часа седмично. Това всеки тук ще го потвърди. 80% от тези позиции дори не са допускани жени, та да знаем дали и те няма да са толкова нискоефективни... не са допускани просто.

# 446
Тва с училищата кво общо има? Ако падне метеор, пак ли се води потискане на женския пол, щото ще пукнат много жени? Иначе бракове с дядовци и тук има, даже сами си ги намират дамите. Шефове жени също има колкото щеш в днешно време. Най- малкото всеки с пари може да е собственик на каквито си бизнеси пожелае. А за развитие в компания - то по начало и не всеки мъж става за чак толкова висока длъжност.

Останалото са някакви извратени изкривени разбирания на конкретна група хора и не съм много сигурен до колко е валидно за общия случай.

Ами те училищата са взривени с цел всяване на страх от мъже с радикални възгледи, които искат момичетата да си стоят вкъщи и да не ходят на училище.

Е, ако по своя воля си намериш дядо, е едно. Ама дядото да те хареса и да отиде при баща ти и баща ти да те даде срещу някой килограм злато (така по мога да си го представя къде играе роля златото), е друго.

# 447
Е как в университета има смисъл, в работата няма, нали уж точно тези от университета, с квалификациите, трябва да бъдат наемани на тази работа?
Основната причина да има квоти за университета е по-ранното и бързо съзряване на момичетата и по-големия им успех в училище. Впоследствие нещата в университета се изравняват.

А много повече сме се разправяли с жени на гишета по институции, които не могат да ни дадат никаква информация по даден въпрос, въпреки, че са сложени именно за това, или по-лошото дават тотално невярна информация, всъщност вчера две познати ми разказаха точно два скорошни случая.
В администрацията масово работят жени.  Аз никога не съм имал проблем с обслужване или отношение от жени. Работил съм също и в предимно женски колективи преди и никога не съм имал конфликти с жени. Винаги отношението към мен, а и към другите мъже, е било страхотно. През последните години работя и с жени, и с мъже, и отново никакви проблеми с жените. Това споделят и мои приятели и колеги. От друга страна, моите близки жени и повечето познати жени постоянно се оплакват от лошо отношение към тях и конфликти...почти изцяло от други жени. Съдейки по това бих си извадил извода, че като цяло отношението на жените едни към други не е добро и не е същото както към мъжете. Не знам на какво се дължи, но може би има някакви предразсъдъци там и е хубаво и в тая посока да се положат усилия Smile

# 448
Момичетата съзряват по-бързо, щото нямаме лукса да не ни се натяква от крехка възраст как трябва да се държи едно момиче. За нас няма еквивалент на boys will be boys.

И да, при жените по-често се случват конфликти, защото при жените не се стигматизират толкова емоциите и истинската близост в отношенията. Аз сигурно с най-близките си приятелки съм повече близка, отколкото са им близки собствените гаджета например. 🤡 Такава близост в мъжко приятелство няма да видя сигурно в тоя живот.

# 449
Я, Рейгън каква голяма точка си вписа

Рейгън - президент!

Общи условия

Активация на акаунт