И да, аз с такъв не бих се събрала. Определено нищо не изпускам от това.И че интересчия е мъж, който не иска да заплати услугата, преди да я е получил.
Кажи ми сега, ти като идеш в М-Тел и се абонираш за 24-месечен план, 24-те месеца услуга предварително ли ги плащаш, или плащаш всеки месец, в който си получила услугата?
И ако те накарат да я заплатиш предварително и то не за 24 месеца, а за 240 примерно, и имат по закон право когато решат да се откажат да ти осигуряват услугата, но без да ти връщат платеното, ще си интересчийка ли ако откажеш да я заплатиш?
Казвам ви, че тоя модел е отмрял и няма как на практика да се приложи в нашите условия. Долкото виждам при на РФ22 познатите, прилага се на доверие. Тоест, базата му е същата както и на обикновен брак - доверие.
Като казваш за Америка, там има повече хора по този модел домакиня-провайдър. Децата тръгват на училище на 5г, а преди това почти няма градини - само частни и често цената е почти колкото една заплата. И платено майчинство не можеш да вземеш дълго. Така че финансово им мейква сенс на хората. Но то не е за цял живот, а само докато децата са малки.
Тук много рядко хората правят така. Детски градини има, дори в държавна да не те приемат, частната е 1000 лева, така че майката ако изкарва 2-3к (средната заплата) по-добре да си работи и детето да ходи на градина. А през първите 2г. докато не ходи й върви платено майчинство, стаж и осигуровки.
Ама то било гадно да работиш, изнервящо, напрягащо, пък масово не искат да зависят финансово от жена, докато те мият чиниите.
Никой ме ги изисква, всъщност, жената ги прави, за да има повече избор и свобода. Това, което трябва да се намали, са очакванията вкъщи, и там също има прогрес.