Войната между половете

• 18 965
  • 801
  •   1
Отговори
# 105
  • Somewhere beyond the moon and stars
Макар че някои субекти си ползват форума като тиндър, ако вдигнем поглед лееееко нагоре до началото на страницата, ще установим, че повечето потребителки са имали, или имат, досег с представители на другия пол, който директно е довел до регистрацията им тук. Че и с характер са ни взели. Аз война не виждам. Grinning

# 106
Нарци, доколкото знам в арабския свят освен малки момичета се изнасилват редовно и малки момчета. Но не така често като момичетата.
После тия малки повредени момченца, порастват и почват да повреждат на свой ред деца. Евентуално де, не всички предполагам.
А момиченцата също са повредени умствено. Почват да  раждат и отглеждат още едно поколение изроди.
Ама то в мюсюлманския свят педофилията не е забранена. Даже е на почит.

# 107
Не знам за вас ама аз се радвам, че съм се родила сега и тук, защото иначе щях да съм изгорена на кладата, или лоботомизирана, или убита с камъни.
За съжаление се провалих като принцеса и сега съм вещица Sunglasses

# 108
Кой е изтрил Нарциса? Тъкмо исках и аз да вляза с бутонките. 😀

Да, терминът "война" е несъразмерен. За мен като жена светът винаги ще бъде в пъти по-опасно място. Повечето жертви на домашно насилие са жени. 98% от изнасилвачите са мъже. 98% от убийците са мъже. Някакви обратни единични случаи звучат смешно за всеки, който живее в реалния свят.

Аз срещу мъж освен с акъл няма как да се защитя. А на всичкото отгоре, когато на 14 станах жертва на сексуален тормоз от един чичо, тотално се вцепених и просто чаках да свърши всичко. Изобщо не реагирах. Все пак никой не учи момичетата да се защитават. Още в детската градина ти казват, че ако някое момче те тормози, значи те харесва и трябва да си поласкана; а после се чудим защо толкова хора свързват побоя с любов. Simple Smile

"Войната" в мъжките очи се проявява в това, че някоя ядосана женичка ще пише постове в интернет или накрая ще се оттегли сама бездетна с котките. "Войната" за мен значи, че ако не си опичам акъла и не гледам къде ходя и какво правя, мога да свърша изнасилена, убита и заровена някъде. Впрочем изключително много жени са жертва на тези неща в собственото си семейство. Всеки месец в нашата сравнително спокойна откъм крими новини държава четем за жена, която е убита от интимния си партньор.

От невръстно дете растях с огромно чувство на несправедливост и разочарование. Не разбирах защо има религиозни места, където не мога да отида заради пола си - какво, аз съм лош и грешен човек, защото съм жена ли? Не разбирах защо мъжете могат да ходят лятото полуголи, а женските гърди са сексуален обект дори когато жена кърми детето си навън. Не разбирах защо на жените се гледа като на кукли за декорация и има толкова конкурси за миски, както и че всички реклами за козметика са насочени към жените, докато мъжете могат да бъдат секси и с бръчките. По мое време беше модерно и да се говори как не можеш да си едновременно умна и красива/женствена, та немалко израснахме с чувството, че трябва да изберем кое да бъдем. Не разбирах защо някои предмети в училище бяха "момчешки", когато със съученичките ми се справяхме блестящо във всичко. Не разбирах защо всяка втора жена в тази държава я обиждаха на курва, а мъжете, с които са правели секс, си оставаха неодумвани и в сянка. И така нататък, и така нататък... Просто с времето привикваш към всякакви такива малки (дали?) неща.

Спирам вече, че стана много дълъг постът. Само за малко ще си помечтая какво би било нощем да мога да изляза сама на разходка без да съм на тръни, че ще попадна на лоша компания... Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 20:53 от Анонимен

# 109
  • София
Много хубав пост, Персона. Ще ми се повече мъже да искаха да вникнат в това, което казваш и поне за миг да могат да погледнат света през женските очи.

# 110
Persona7, много емоционално ми подейства и много точно казано!
Много от мъжете изобщо няма да го разберат. Особено като гледам какви глупости се пишат във форума от някои.

# 111
  • София
В България общо взето е по-спокойно на улицата, отколкото вкъщи.
Понякога забравям че съм от оцелелите от домашно насилие.

# 112

Спирам вече, че стана много дълъг постът. Само за малко ще си помечтая какво би било нощем да мога да изляза сама на разходка без да съм на тръни, че ще попадна на лоша компания... Simple Smile

Може би в безопасност ще си на оня свят.
Тук не може мила, не може.
Освен ако нещо не избие всички мъже.
Или нещо не избие всички жени.
Всъщност по-добре жените да бъдат.
Така мъжете може би най-накрая ще оценят жените.
А и ще страдат по-дълго. Едни ще страдат, че няма какво да чукат, други, че няма какво да тормозят Joy
И накрая света ще се изчисти от човека.

# 113
Благодаря ви, момичета. ❤️ Rockstar, радвам се, че е свършил ужасът за теб.

Аз понякога оставам с чувството, че мъжете си мислят, че просто сме се събудили с дупето нагоре (или любимото - че сме в цикъл 🙄) и затова сме станали "офанзивни". Не, всичко е реакция както от нашите лични преживявания, както и от товара на хилядолетна човешка история, както и от съпричастност към жените, които са в по-лошо положение от нас само защото са жени.

А всъщност всичко, от което имаме нужда, е малко емпатия, слушане и някой да бъде на наша страна. Само че е много по-лесно, ако има кой да ти прислугва и кого да мачкаш. Не е за нееволюирали души равнопоставеността. Simple Smile

# 114
  • София
Скрит текст:
Благодаря ви, момичета. ❤️ Rockstar, радвам се, че е свършил ужасът за теб.

Аз понякога оставам с чувството, че мъжете си мислят, че просто сме се събудили с дупето нагоре (или любимото - че сме в цикъл 🙄) и затова сме станали "офанзивни". Не, всичко е реакция както от нашите лични преживявания, както и от товара на хилядолетна човешка история, както и от съпричастност към жените, които са в по-лошо положение от нас само защото са жени.

А всъщност всичко, от което имаме нужда, е малко емпатия, слушане и някой да бъде на наша страна. Само че е много по-лесно, ако има кой да ти прислугва и кого да мачкаш.
Не е за нееволюирали души равнопоставеността. Simple Smile
Абсолютно вярно.

# 115
Загубихме войната, още преди да е започнала.

# 116

Няма да се плашиш, тази война се е водила и още ще се води. Винаги ще се води.
Само отвори новините и виж твоят пол какви ги върши.

# 117
Аз в една друга тема разбрах, че сексът между мъж и жена е принизяване на жените, образно казано, само заради мъжкия атрибут. А в тази, че жените сме получили всичко наготово, вземайки от тяхното. Сигурно и в тези страни, в които издевателствата над безправни жени са все още факт, след години ще се говори същото. А какво са преживели много поколения преди това е без значение. Правата са  им е паднали от небето. Ако нещата при тях се променят де.

# 118
Аз не мога да повярвам, че в 21 век, в цивилизована "уж" държава, се води такъв спор... Wtf
После що избираме мечката...

# 119

Тамън да пиша, че пишман стана Абутото с тая тема.
Но какво пък, нали за жените, казват Wink, най-удовлетворително било да си изговорят мъките... Има полза значи, със загубата на битката и войната, (и войните) си внесъл един полъх на освобождаване на душите от тоз злостен, масивен, исторически подкован мъжки тормоз.
---------------------------
От последните постове едно не разбрах - кой ви пречи да си ги пуснете мустаците?

Общи условия

Активация на акаунт