Войната между половете

• 18 931
  • 801
  •   1
Отговори
# 90
Китай имаха отдавна, преди едно поколение, забрана за повече от едно дете. Ако е момиче, можеше да имат второ. Сега това поколение /Милениълите/ са масово само мъже, за които няма жени. Просто няма родени.
В Индия пък забраната за повече от едно дете е довела до масови аборти на момичета. Затова са забранили разкриването на пола преди раждане.
И двете неща не са довели до нищо продуктивно и вече не се практикуват. Но са добри примери за мизогиния и "какво да не правим"
В Африка е основен проблем образованието, да. Но също и контрацепцията, както и, разбира се, еманципация в целия й смисъл. Но това са някакви химери за момента.

Ние тук сме добре. Смисъл по-добре от повече от половината свят. Но пак не сме достигнали оптимално ниво. Има какво да се желае по отношение на народопсихология. Примерно съседката ми /възрастна пенсионерка/ много притеснено ми каза "оле ма ти сега така без мъж, какво ще правиш, как ще се оправиш" .... Хах "оле викам, не знам какво ще правя с цялата тая свобода и спокойствие... Малееее, нЕам идея" Joy

# 91
Образованието ВОДИ ДО контрацепцията и еманципацията.

# 92
  • София
Войни се започват по много причини, например някой да си продава оръжията, както наблюдаваме в последно време.

А дали мъжете и жените са равни... Равни в какво? Те не са еднакви, и ако вземеш само една функция за сравнение, няма да получиш правилна оценка. Равноправни също не са, със сигурност не навсякъде. Горе-долу борбата е двата пола да се приемат за равностойни.

Но ми хареса опита да се внуши, че жените тръгнали да си присвояват създаденото от мъжете, за което не са се трудили Wink

# 93
Но ми хареса опита да се внуши, че жените тръгнали да си присвояват създаденото от мъжете, за което не са се трудили Wink

Де го това/този да го разпердушиним?

# 94

Зависи от образованието...

В крайна сметка последните страници са по-скоро за войната със закона за естествения подбор.
Преборихте ли го вече? Ще я почваме ли и гравитацията?

# 95
Китай имаха отдавна, преди едно поколение, забрана за повече от едно дете. Ако е момиче, можеше да имат второ. Сега това поколение /Милениълите/ са масово само мъже, за които няма жени. Просто няма родени.
В Индия пък забраната за повече от едно дете е довела до масови аборти на момичета. Затова са забранили разкриването на пола преди раждане.
И двете неща не са довели до нищо продуктивно и вече не се практикуват. Но са добри примери за мизогиния и "какво да не правим"
В Африка е основен проблем образованието, да. Но също и контрацепцията, както и, разбира се, еманципация в целия й смисъл. Но това са някакви химери за момента.

Винаги съм смятала, че не е трябвало да забраняват разкриването на пола. Просто е трябвало да си оставят да си правят аборти. Така тази ще изчезнат жените и тази слабоумна нация ще изчезне и няма да има проблеми.

# 96
Аз предлагам мъжете в тая тема да се преселят в Африка, да си вземат жена и да си направят десетина чавета и после да пишат за "естествен" подбор.
Хората/децата там умират от глад и жажда! Грозно е да говорите за естествен подбор в този смисъл! Върви го кажи това на майката, която гледа детето си как умира, защото нямат вода. Върви й го кажи в очите! Смешник.

# 97
  • София
Всъщност тези експерименти са доказателство колко са ценни жените в процеса на поддържане на човешкия вид. Даже наскоро един съфорумец упорито отказваше да ми отговори на въпрос свързан точно с това. Ето как глупавите опити да се омаловажи ценността на жените води до много сериозни проблеми в някои държави. Между другото, във форума редовно мъже реват за това, че жените не искали да раждат, но масово демонстрират пренебрежение към тази им функция. И после защо жените се реализирали с други начинания Wink

# 98

Зависи от образованието...

Колко вида озразование знаеш?

# 99
  • София/Севлиево
В Китай сега ги задължават да имат по 2 деца,но никой не иска да ражда,и абортите на бебета  момичета също са много като в Индия(ММ работи с китайци и доста пъти ми го е казвал).В Япония са още по-зле.Скоро в едно предаване(май "Кой да знае") имаше интересен въпрос,свързан с Япония и отговорът ми направи силно впечатление -огромен процент от японците над 30 години са девствени и изобщо не се интересуват от секс,камо ли от размножаване...
Аз за себе си съжалявам,че имам само две деца,но съм благодарна и на това, защото можеше да се окажа с нула.Ако бях малко по-млада щях да се подложа на още една инвитро процедура,но ми стигат тези,през които минах,за да го има малкия ми син.

# 100
В момента в Китай няма ограничение ДО две деца. Опитват да регулират с поощрения по-малката раждаемост.

# 101
  • София/Севлиево
В момента в Китай няма ограничение ДО две деца. Опитват да регулират с поощрения по-малката раждаемост.
Всъщност да, могат по повече,но те не искат и по 1 да имат...Там е много сложно.Примерно ако имаш дом /или какъвто и да е имот/то ти и наследниците можете да го ползвате 100 години,после държавата го взема и не продължава наследяване до безкрай.И други неща, които карат хората да не желаят да имат деца(плюс фактът че мъжете са много повече от жените,последно беше 100 жени срещу 107 мъже,но вече може и повече да е)...

# 102
Колко хубаво си се размножавали в Третия свят е гротескно изказване. Тези деца са изнасилвани, убивани. Голяма част от тях са плод на изнасилване. "Женят" (продават) 9-годишни момиченца на 35-40-годишни чичовци. Адът на земята.

# 103
Аз още в първия си пост казах, че проблемът е, че не им харесва еманципацията. Е, поне се доказа нагледно.

Иначе, моята "душевност" отдавна не е невинна. Ама все пак съм романтик и все още вярвам в добротата на хората.

# 104
Като цяло аз не чувствам постоянна война срещу мен, въпреки някои случки с женомразци, някоя реплика, че клиентът искал да говори с мъж, случайно подхвърляне мъжът как ме "пуска" еди къде си, някоя смешчица, че жените са глупави/емоционални/некадърни шофьори/не разбират и трябва да им се обяснява простичко.
Толкова се възпалявам от такива коментари, че и като попадна в женска компания и започнат да обясняват с насмешка как мъжете не можели да избират подаръци/дрехи/готвят/чистят/гледат деца/оказват първа помощ и се изнизвам.
Иначе видяли сме ние междуполова война. Има страшни места, където да се родиш жена е проклятие.

Общи условия

Активация на акаунт