Войната между половете

• 18 924
  • 801
  •   1
Отговори
# 75
Това, разбира се е много генерализирано и съвсем не твърдя, че всички са така. Има си и цивилизовани хора, с друго мислене. Но никак не са малко и тези примитивните.
Всичко това е така, и аз имам дъщеря тийнейджърка и не си пожелавам да се хване с някой примитив.
Кажете обаче сега, понеже от няколко страници питам и нито една от съфорумките не отговаря:
Какво правим, когато жените на "цивилизованите" раждат по 1 дете, а жените на "примитивните" по 5-6?
След колко поколения на света ще има само примитивни, а цивилизованите ще са някакъв куриоз, ако въобще оцелеят?
Има важни постановки, които не отчиташ и за това чертаеш черни сценарии. В т.нар. от теб примитивни общества условията са също така примитивни. Това в дългосрочен план води до увеличаване на смъртността в тези райони.
За да се държи стабилен броя на населението една жена трябва средно да роди 2,1 деца според проучванията. През 2100 година това число рязко ще спадне. Някои народи (включително скандинавски държави), но и много “примитивни” числото ще падне рязко. Средния брой деца пред 1950 е бил 5, а през 2021 е бил 2,2. Та тия огромни маси на множащи се примитивни, които ще завладеят нераждащите цивилизовани са малко в главата ти.
Да не забравяме, че цивилизованите рядко се размножават с примитивните поради огромните културни различия.

# 76
Нормално е човечеството да се увеличава. Именно благодарение на цивилизациите, които изграждаме, сме успели да заобикаляме природните закони. Реално наличието на жилища, превантира загиването от неблагоприятни климатични условия, бури и т.н. Развитието на медицински познания, също превантира доста често смърт и удължава живота. Природата се опитва да се намеси чрез влияние върху репродуктивните системи, но и там човекът успява да се включи с решение. Ще видим какво ще е следващото.

# 77
За другите раздели не знам, тъй като най-вероятно в здравословния раздел пишат съвсем други хора например, но в СО мъжете (без Абуто) са ми много взаимно заменими - ако утре излезне информация, че един човек ги контролира всичките акаунти, няма да се изненадам грам. 😀
И не ме вкарвай специално мен в никакви групички. Simple Smile
Мен също. Благодаря за разбирането!

# 78
Проблем между мъжете и жените има там, където няма равенство.

Тва, като почнете да дрънкате за неравенства и потискане спрямо женския пол в днешно време и ми призлява. Малко е като баща ми, когато обясняваше колко мрази турци щот били ни поробвали. Ходи му обяснявай, че него лично никой не го поробвал.

По ника не мога да те позная какво си - мъж ли и, жена лис си, ечемик ли си, но залагам на мъж. И то сравнително млад. Още не ти е втасало зелето да знаеш за каква борба за неравенство иде реч. ...

След като цели религии се пънат да озаптят жените да са покорни и неравностойни.
Даденият пример - Афганистан си е направо обида! Смели жени не отдавна  умряха, бяха обезобраени, убити от бащите си, отрязани гърдите им, носовете им и обезобразени генеталиите им защото искаха РАВЕНСТВО. Искаха да карат кола, да учат, да не са покрити като дивани, да имат права над телата и децата си.
Има десетки организации, които помагат на жени в онези светове да избягат от затвора, в който са родени по неволя.
И не, жените там не са ОК да е така! Те са натискани, подтискани и мачкани за да са удобни и покорни.
Онези жени ТАМ заслужават респект, уважение и подкрепа!

Много хубаво бе изтъкнато какви права са ни дадени след 45 година, които сега приемаме за даденост.

# 79
С времето нещата ще се нормализират, дори в Африка намалява раждаемостта.
Намалява наистина (леко) раждаемостта на глава, но главите растат, та се получава експоненциален ефект.
За да се държи стабилен броя на населението една жена трябва средно да роди 2,1 деца според проучванията. През 2100 година това число рязко ще спадне. Някои народи (включително скандинавски държави), но и много “примитивни” числото ще падне рязко.
Ето виж какво ще е през 2100 според Световната Банка:

За Африка по-лесно се прогнозира, защото натам никой не мигрира, само умират и се раждат. Та от 1.5 милиарда днес, ще станат 4.5 милиарда (ако останат там, разбира се).
За Европа е по-трудно, защото не само се раждат и умират, ами и мигрират. Затова хората правят различни прогнозни сценарии. Ако никой не мигрира, ще станем от 510 милиона сега, на 318 милиона, повечето баби и дядовци.
Ако ли пък мигрират повечко, ще станем над 900 милиона, ама от тях само 318 кореняците. Интересно тогава по-еманципирани ли ще са европейките от сега, или по-малко.

# 80
От детството си слушам как циганите ще станат повече от българите, ами не стават. И на тази картинка дето я беше сложил по-нагоре се вижда как кривата на раждаемостта на Индия и Китай се пречупва, същото ще се случи и с Африка.

Но дори и да не беше така, никой няма да си влоши качеството на живот, че да противодейства с брой деца  на раждаемостта в третия свят.

Въпросите ти ми напомнят как едно време бабата на дъщеря ми се опитва да я наставлява, че не иска да прави нещо си от обичайните там бабешки неща и гарнира назиданията си с прогнози за бъдещето, като я пита  драматично "Какво ще стане с нас", а дъщеря ми и отговаря най-хладнокръвно "Всички ще умрем". Някъде в прогимназията беше...

# 81
  • София
Между другото, ливанските и сирийските мъже не са хич лоши, има доста християни, възпитани са да се грижат за жените...
Ще дойда аз накрая до идеите на Невена...

# 82

От детството си слушам как циганите ще станат повече от българите, ами не стават. И на тази картинка дето я беше сложил по-нагоре се вижда как кривата на раждаемостта на Индия и Китай се пречупва, същото ще се случи и с Африка.

Но дори и да не беше така, никой няма да си влоши качеството на живот, че да противодейства с брой деца  на раждаемостта в третия свят.

Въпросите ти ми напомнят как едно време бабата на дъщеря ми се опитва да я наставлява, че не иска да прави нещо си от обичайните там бабешки неща и гарнира назиданията си с прогнози за бъдещето, като я пита  драматично "Какво ще стане с нас", а дъщеря ми и отговаря най-хладнокръвно "Всички ще умрем". Някъде в прогимназията беше...

Циганите са почти колкото българите и ще станат повече.  Това, че ти живееш в балон в София и отричаш фактите си е твой проблем.

Цялата демографска тъкан на България се подменя. И не са само циганите...

Българите няма да са мнозинство скоро, пък отричай очевидното.
Но е каквото е. Ще живеем с каквото дойде.

# 83
  • София
Крис, и като има такава раждаемост в Африка, добре ли живеят? Ти би ли искал твоите деца да живеят така? Можеш ли да издържаш 10 деца и жена ти да не работи? Как ще се отрази това на стандарта на живот на семейството ти?

# 84
Крис, и като има такава раждаемост в Африка, добре ли живеят? Ти би ли искал твоите деца да живеят така? Можеш ли да издържаш 10 деца и жена ти да не работи? Как ще се отрази това на стандарта на живот на семейството ти?
Аз въобще не питам това. Нито те питат мен какво да работят жените им и по колко деца да раждат.
Те правят каквото правят, ние европейците правим каквото правим, и въпросът ми е просто ако продължим да го правим, кои ще са повече в скоро време?

Интересно... на същата графика от същата организация викаш за Индия и Китай ще познаят, но за Африка няма да познаят? Едни и същи хора са го казали.

# 85
Жените в Африка също не искат да имат по осем деца и да ги лазят мухите. Нали говорим за женска еманципация.

# 86
  • София
Ами Крис, то това са важните въпроси.

# 87
chris78, а каква е връзката с темата? По мои наблюдения точно по този въпрос няма много войни в двойките. Малко са мъжете, които искат много деца.

# 88
Стратегията за намаляване на населението в държавите, където жените раждат безспирно не е контрацепция, а образование.
Повечето благотворителни организации за това наблягат на образованието на ВСИЧКИ деца - не само на момчетата.

Индия и Китай нямаха ли до скоро разрешителни за брой деца, които може семейството да има без глоби? За Китай съм убедена.

# 89
Война се започва за да може някой, който няма нещо/неща, които друг имa, да се сдобие с това нещо/неща, като ги отнеме от другия в своя полза.
Без да се потруди да си ги създаде сам.
Използвам нещо/неща в най-общ смисъл, да се разбира като ценности, качества, ресурси, даже факти, тълкувания на събития, коментари.
Много моля да не тълкувате, както обикновено изопачавайки едностранно смисъла на всяка дума.
Както в по-горни коментари много от вас използват думата "равни" описвайки недоволството (според тях) на мъжете и доволството Simple Smile на жените от посоката на развитие на междуполовите отношения.
Не, благодаря, но не. Мъжът и жената не са равни и никога няма да бъдат. Те са РАВНОПРАВНИ, спрямо законите и обществените порядки в чиято сфера живеем, пишещите тук. Макар че и това равноправие е съмнително, защото отношенията от всякакъв вид имат свойството да се променят според така наречената теория на махалото - от крайност в крайност. Равновесния период е много кратък Wink
Говорихме ли си вече по темата, че всички събития в наблюдаемата (от хората) вселена, са функция на времето Wink Включително и коментарите в бг-мама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт