Войната между половете

• 18 924
  • 801
  •   1
Отговори
# 60
Част от проблема Simple Smile
- Марийке, ще ти сваля луната в краката! Ще ти набера букет от звезди! Ще ти украся челото с Халеевата комета!
- Колко си романтичен, Драганчо! Като средновековен рицар си!
- Както не съм опъвал нищо 10 месеца, всякакви глупости мога да измисля.

Имаше един филм-антиутопия през 80-те - ''Америка през 3000 година''. Гледахме го на пиратски видеокасети с ужасен превод.
Накратко за по-младите - след поредната ядрена война, човечеството се връща в първобитно-общинния строй в технологично отношение. Обаче, жените живеят в стройно организирани амазонски общества, а мъжете са като диви глутници. Жените владеят бойни изкуства, живеят в селища, отглеждат храна, ползват някакви примитивни сечива и оръжия, и имат водачи. Мъжете - разпасана сбирщина. По време на битки, жените пленяват мъже, които използват за оплодители, за роби или за......нещо като шутове. Съдбата на мъжките бебета е трагична, разбира се.
Е, близо 40 години по-късно подобен сценарий за бъдещето ми се струва доста реалистичен.

# 61
Сега погледнах една друга тема и се замислих, че форумните жени сме много шарени и различни. Поддържаме добрия тон, но често не сме на едно мнение или само с коментари си личи колко различни сме като характери.

За другите раздели не знам, тъй като най-вероятно в здравословния раздел пишат съвсем други хора например, но в СО мъжете (без Абуто) са ми много взаимно заменими - ако утре излезне информация, че един човек ги контролира всичките акаунти, няма да се изненадам грам. 😀

Няма да се правя, че не живея в мизогинистична и консервативна държава, но познавам страшно много мъже, които имат различни разбирания, а във форума не са репрезентирани грам. Така че като едни и същи петима човека започнат да говорят от инстанцията си на всички мъже по света, ми става смешно (и досадно).

Харесвам този раздел, защото са ми интересни проблемите на хората (имам някакъв синдром сигурно) и искам да намерят решението и щастието за себе си. Не ми харесва, когато се обърне на измислена полова война, въпреки че изобщо не е заложено в темата. Знам, че отблъсква и авторите на темите, и някои от пишещите. Натоварващо е.

Пример за това беше темата на момичето, което срещаше много мъже, който й правеха така наречения negging. Появиха се едни и същи, чели-недочели, които едновременно й намекнаха, че хем е курва, хем е "сексуално слаба" (?), което не знам как са го разбрали. Всички си правим изводи за потребителите сами, но аз намирам за изключително грозно да нападаш човек, когато има проблем. Впрочем това го правят и много жени в раздела, често според мен - абсолютно незаслужено, което също не ми се нрави. Приемам, че всички идват със своя багаж, но някои потребители са като енергийни вампири дори само на думи...

# 62
- Марийке, ще ти сваля луната в краката! Ще ти набера букет от звезди! Ще ти украся челото с Халеевата комета!

Имаше един филм-антиутопия през 80-те - ''Америка през 3000 година''. Гледахме го на пиратски видеокасети с ужасен превод.
Накратко за по-младите - след поредната ядрена война, човечеството се връща в първобитно-общинния строй в технологично отношение. Обаче, жените живеят в стройно организирани амазонски общества, а мъжете са като диви глутници. Жените владеят бойни изкуства, живеят в селища, отглеждат храна, ползват някакви примитивни сечива и оръжия, и имат водачи. Мъжете - разпасана сбирщина. По време на битки, жените пленяват мъже, които използват за оплодители, за роби или за......нещо като шутове. Съдбата на мъжките бебета е трагична, разбира се.
Е, близо 40 години по-късно подобен сценарий за бъдещето ми се струва доста реалистичен.
Всъщност това не звучи реалистично. Историята се върти и се повтаря много често и тя казва с нагледни примери, че мъжете се организират по-ефективно, когато са водени от конкретна цел. Склонни са да загърбват лични междуособици в името на колектив. При жените не е точно така. Погледни колко патриархални и колко матриархални общества познаваме в исторически план.

# 63
Жената дава повече и сега при неравни други условия - остава си в къщи при всяко майчинство = по-нисък доход, по-малки отчисления за пенсия, изостава в професионалното си развитие през това време. После я гледат лошо при чести боледувания и отсъствия заради децата. Не се прави лесно кариера, ако си жена.

?? Че тя кариера не се прави лесно от никого Grinning иначе нямаше да се мрънка за ниски пенсии и минимални заплати. Със сигурност можете вие да не седите по майчинство повече от необходимото. Просто плащаш на някого да ти гледа бебето след като се възстановиш и толкоз. Ама няма, щот или не можете да си го позволите - тоест досегашната ви кариера е без тва безсмислена, или искате сами да си гледате детето като нормални и адекватни майки - тоест да оставиш работата на заден план е съзнателен избор и няма кво да се мрънка по въпроса.

Това съм го пропуснала.
murcinhum, не, с кариерата ми всичко е наред, слава богу. Работя и хоум офис толкова отдавна, когато дори терминът не беше влязъл в масова употреба. Наричаха го свободна практика на времето.
Детето можех да си гледам, без да се притеснявам за доходи/работа/кариера. ММ също печели добре.
Бях решила да си гледам детето до 3 г. Но когато стана на 1 г. веднъж забелязах, че колкото и играчки да имаше, колкото и време да му отделяхме с ММ, имаше моменти, когато леко мрънкаше понякога.. Когато се заигравах с него, спираше и се усмихваше, преставаше да издава този звук. И така няколко пъти. Тогава разбрах, че колкото и време да прекарваш с детето си, колкото и играчки да има, идва един момент, в който всичко това не му стига - просто има нужда от себеподобните си. Не от братовчедчетата, от децата в блока, от дечицата на приятелите ни, а от деца на неговата възраст, с които да опознава света при равностойни начала като възраст, разбиране, занимания.

След 6 месеца, на 18 месечна възраст, го дадох на ясли само заради тази причина (не живея в Бг). И се върнах на работа. Оказа се, че съм права. Но и яслите бяха на висота. Изключително добри учителки, много занимания, съобразени с възрастта им, психомоторна зала за движение и игра, за музика - нещо като малък гимнастически салон.

murchinhun,
майките не мрънкат. Справят се, дори когато нямат достатъчно средства или ясли на ниво.
За тях написах този пост, както и предишния.

# 64
Със сигурност можете вие да не седите по майчинство повече от необходимото. Просто плащаш на някого да ти гледа бебето след като се възстановиш и толкоз. Ама няма, щот или не можете да си го позволите - тоест досегашната ви кариера е без тва безсмислена, или искате сами да си гледате детето като нормални и адекватни майки - тоест да оставиш работата на заден план е съзнателен избор и няма кво да се мрънка по въпроса.

А защо само жената трябва да плаща на някой да гледа общото дете? Thinking

Ето чудесен пример защо има "война" между половете - снизходително и пренебрежително отношение към трудностите, пред които се изправя една жена в името на семейството.

Сори, кофти се изказах. Допуснах, че парите ще излезнат от джобовете и на двамата (като в нормално семейство?). Вкъщи като каже жената "ще си купя х, у и z", туй значи, че с моите пари ще ги купи Grinning

# 65
Между другото, сега като връщам лентата, беше всъщност много забавно да видя БМ как се "справи" като "домакиня" за няколко месеца. Направо му се ревеше, а къщата беше Бейрут.
Нали знаеш вица за един мъж, чиято жена заминала командировка за седмица. Станал той рано, направил закуска, събудил децата, тръгнал да ги кара по градини и училища, после тръгнал да ги събира, водил ги на уроци, пак ги прибрал, пазарувал, готвил, прал, къпал, приспивал … изтощен си легнал в леглото и си рекъл “И сега ако трябваше някой да ме *бе …”

# 66
Защото мъжете десетилетия наред са били поставяни на пиедестал само заради това, че са се родили мъже, жената е била второ качество човек без право на мнение. Не й се е полагала възможността да избира, да се развива и да прекъсва мъжа, когато той говори глупости Grinning. В един момент жените надигнаха глави, започнаха да държат да получават оргазми и да имат права, да не се примиряват с първия, който ги е обезчестил и да си живуркат добре сами, докато не се появи някой, когото наистина искат. Изглежда на голяма част от мъжете това не им се нрави, защото вътрешно имат такава нагласа, че им се полага всичко, да не говорим, че в някои държави все още го има този патриархат и някои хора изобщо не могат да проумеят как така и откъде накъде жена си позволява да своеволничи. Това, разбира се е много генерализирано и съвсем не твърдя, че всички са така. Има си и цивилизовани хора, с друго мислене. Но никак не са малко и тези примитивните. То само като отвориш някоя социална мрежа и като видиш бруталните коментари, настръхваш. А пък жените от своя страна, все повече негодуват срещу ограниченията и опитите да се омаловажават техните постижения, права, качества и започват да стават все по-несломими. Някои стават и грубички, може би дори и го насочват срещу мъже, които конкретно нищо не са им направили. Защитна реакция. И така, това е войната. Много е просто.

# 67
  • Out of the Mix
За другите раздели не знам, тъй като най-вероятно в здравословния раздел пишат съвсем други хора например, но в СО мъжете (без Абуто) са ми много взаимно заменими - ако утре излезне информация, че един човек ги контролира всичките акаунти, няма да се изненадам грам. 😀
Никой с никой не ми е взаимно заменим.
Изпадаш в някаква параноя и паралелна реалност.
Не сравнявай никой с никой, грешиш много.
И не ме вкарвай специално мен в никакви групички. Simple Smile

# 68
Това, разбира се е много генерализирано и съвсем не твърдя, че всички са така. Има си и цивилизовани хора, с друго мислене. Но никак не са малко и тези примитивните.
Всичко това е така, и аз имам дъщеря тийнейджърка и не си пожелавам да се хване с някой примитив.
Кажете обаче сега, понеже от няколко страници питам и нито една от съфорумките не отговаря:
Какво правим, когато жените на "цивилизованите" раждат по 1 дете, а жените на "примитивните" по 5-6?
След колко поколения на света ще има само примитивни, а цивилизованите ще са някакъв куриоз, ако въобще оцелеят?

# 69
Светът да е седем милиарда хора е аномалия поради намаляващата смъртност и увеличаващите се ресурси вследствие на Индустриалната революция. Не е правило и не разбирам защо задъхващата ни се мила планета трябва да поеме още 10 милиарда души отгоре в името на мъжкото его и абсурдния и антиприроден принцип на вечния растеж...

А който си мисли, че жените щастливо и доброволно са раждали по 10 деца, има много да чете. Simple Smile

С времето нещата ще се нормализират, дори в Африка намалява раждаемостта. Поздрав с една песен, за която се сещам, когато си мисля, че само "моето" време е толкова шантаво...:

Simple Smile

# 70

Всъщност това не звучи реалистично. Историята се върти и се повтаря много често и тя казва с нагледни примери, че мъжете се организират по-ефективно, когато са водени от конкретна цел. Склонни са да загърбват лични междуособици в името на колектив. При жените не е точно така. Погледни колко патриархални и колко матриархални общества познаваме в исторически план.

Всъщност, в исторически план ние не познаваме женско общество, посветено на отглеждането на дъщери, което използва мъжете само за биологична цел.
Т.е., над 90% от проблемите между жените се дължат на конкуренцията им за вниманието на мъжа, както и стремежа за оцеляването на потомството между този мъж и конкретна жена.
Елиминирай мъжа - елиминираш проблемния ресурс за борба между жените.
Защото жената можеш да я откраднеш, изнасилиш и принудиш да ти слугува - мъжа трябва да го спечелиш.
Освен това, идеята на филма е, че жените по отношение на интелект и умения са също толкова способни за самостоятелна форма на живот, както и мъжете. И кой знае какво би станало, ако се елиминира единствената причина за борба между нас - борбата за любовта на мъжа.
Какво би станало, ако всички намразим мъжете? Всъщност, вече се случва.
Освен това, след интереса ѝ към мъжа, жената има и една друга мощна движеща сила, която е още по-трайна - любовта ѝ към децата.
Елиминирай мъжете, но остави децата.......и няма ли да стане? То се случва вече.
И не, не ми харесва.
И най-накрая - цялата революция с правата на жените всъщност е извоювана в резултат от съвместни усилия на жени. Та, когато са обединени в обща цел, жените са тези, които стават едно цяло.

# 71
Война винаги е имало и ще има, просто се проявява по различен начин в различните времена.
Днес само при някои (и от двата пола), които от малки са възпитавани, че са центъра на вселената и човекът до тях трябва да прави всичко, което не им допада като отговорност. Има 3 варианта - намират си партньор със сходно възпитание, порастват и осъзнават, че капризите приключват в детските години или си намират някой с проблеми, който е склонен да търпи психически тормоз.

Това по принцип. В обкръжението ми се броят на пръсти. Имам 20-годишна дъщеря и това, което виждам около нея е доста по-различно в положителен смисъл. И при момчетата, и при момичетата. Съмнявам се да са изолирани случаи. Или поне се надявам да не са.
Това че интернет дава поле на изява на някои "по-шумни" групи, не отразява действителността. Ниша, която заради сеира носи популярност и доходи. То си е заложено в човека.

Като дете ми беше много неприятно и непонятно да гледам на живо приказката "Врабчето и лисицата". Дори на почивка жените никога не почиваха, а мъжете "подпираха облака", че и бяха хвалени за това... Чист късмет е, че се влюбих в мъж, възпитан в отговорност без предразсъдъци и любовта ми беше споделена. За 27 г. през всякакви неща сме минали, но никакви войни не сме водили.

Кажете обаче сега, понеже от няколко страници питам и нито една от съфорумките не отговаря:
Какво правим, когато жените на "цивилизованите" раждат по 1 дете, а жените на "примитивните" по 5-6?
След колко поколения на света ще има само примитивни, а цивилизованите ще са някакъв куриоз, ако въобще оцелеят?
Няма такава опасност. Образованите винаги ще водят парада. Броят не е определящ за това.

Скрит текст:
2 от прабабите ми са били с по 1 дете, третата - 2. Съвсем съзнателно. Родени са 1905, 1912 и 1914 г. Само четвъртата, която е родена преди 1900 г. е имала 9. Тя е и единствената починала рано. Тази от 1914 г. дори беше разведена, опасна беше Simple Smile от силно религиозно семейство, което я е възпитавало в подчинение на мъжа и т.н. В един момент обаче пораснала и изненада - осъзнала, че е човек. Така че този "проблем" не тръгва от нашето време.

# 72
Това, разбира се е много генерализирано и съвсем не твърдя, че всички са така. Има си и цивилизовани хора, с друго мислене. Но никак не са малко и тези примитивните.
Всичко това е така, и аз имам дъщеря тийнейджърка и не си пожелавам да се хване с някой примитив.
Виж, цивилизациите идват и си отиват, това е нормален процес. Нищо ново под слънцето. Юдео-християнската цивилизация е просто една от многото, която ще последва съдбата на предшествениците. Всяка система се стреми към ентропия, няма нужда да роним сълзи.

# 73
А като говорим за Слънцето, всяко малко дете знае, че след години ще се превърне в бяло джудже, а според последните проучвания още преди това да стане няма да има никакъв кислород на Земята. The end is near, дето се вика. 😀

Може би само защото жените могат да създават живот в себе си приемат тези неща някак по-философски... Определено са ми много интересни темите за така наречения womb envy, контрола в/у женската сексуалност и способност за размножаване, принизяването на бременността и раждането (което виждам и от самите жени) и така нататък. При доста мъже избива по егото.

Нищо не е вечно наистина. Panta rei.

# 74
  • София
Със сигурност можете вие да не седите по майчинство повече от необходимото. Просто плащаш на някого да ти гледа бебето след като се възстановиш и толкоз. Ама няма, щот или не можете да си го позволите - тоест досегашната ви кариера е без тва безсмислена, или искате сами да си гледате детето като нормални и адекватни майки - тоест да оставиш работата на заден план е съзнателен избор и няма кво да се мрънка по въпроса.

А защо само жената трябва да плаща на някой да гледа общото дете? Thinking

Ето чудесен пример защо има "война" между половете - снизходително и пренебрежително отношение към трудностите, пред които се изправя една жена в името на семейството.

Сори, кофти се изказах. Допуснах, че парите ще излезнат от джобовете и на двамата (като в нормално семейство?). Вкъщи като каже жената "ще си купя х, у и z", туй значи, че с моите пари ще ги купи Grinning

Абе добър опит, ама с репликата как кариерата била безсмислена, малко трудно да повярвам на този финт Wink Пак казвам, нагледен пример как се омаловажават постиженията на жената, пък после защо имало война. От жената се очаква да се съобразява с визията на мъжа за нещата, да няма собствени желания и амбиции извън нея, и ако посмее да надигне глава, да бъде натискана обратно с всякакви методи. Така излиза, четейки някои от мненията тук.

Колкото до това да борим високата раждаемост на развиващите се държави с наша висока раждаемост, дори да ги стигнем, ресурсите на планетата няма да стигнат. Та не е това решението. А раждаемост в западните държави може да се стимулира, но за целта трябва жената да се подпомага и мъжът да се включва, а не да се драпа жената да се върне обратно до печката.

Общи условия

Активация на акаунт