Войната между половете

• 19 175
  • 801
  •   1
Отговори
# 240
  • Out of the Mix
Да правя каквото искам не означава да си избирам секси рокличка или поливам цветенца, а да се занимавам със себе – да чета, срещам се с хора, пиша в бг-мама, спортувам, ходя на кино или просто пия бира/вино с приятели, да си седя сама.
Прави го, никой не те е спрял, поантата ми беше друга. Както винаги, всичко приемаш лично, явно в миналото някой ти е ограничавал свободата.
Аз през това време ще къртя метъл и неокласикал в репетиционната си, примерно. Guitar

Забелязвам те правиш това във всяка тема - влизаш, "нашляпваш" на мъжовете шамарите; тропваш с краче, може би с ток Wear High Heelот позицията на "последна инстанция" и изчезваш. Wink

# 241
В Ю-туб има една американка, около 40-45, сменя свещи, термостати, полуоски, накладки, дискове за спирачките, ангренажен ремъци, вериги, глави сваля, клапани регулира...
Долу в коментарите -  100 оферти за работа, 200 предложения за брак.

Защо, освен чистачка, готвачка, детегледачка, секс-робиня им трябва и безплатна автомонтьорка ли? Laughing

# 242
Аз пък харесвам женските неща - да се гримирам,да пазарувам дрешки, да ходя на фризьор,да си правя маникюра, да си декорирам жилището, да гледам бебе/дете /то даже и професионално работя с деца/, дори реално обичам да готвя и подреждам и пр. НО не обичам, даже много ме тригърва, някой да го ИЗИСКВА от мен, щото видиш ли съм имала пеперудка и съм била ДЛЪЖНА. Мххммм, сигурно така ше стане... Или по тънката да прехвърли всичко на мен, щото ме било кефело или той "не можел". Ми не става така.
За да бъде една жена в женската си енергия, мъжа до нея трябва да си е в мъжката, демек да е грижовен, стабилен и отговорен, да се разчита на него, да разбира и подкрепя, а не момче-мъж с Его до небето и без покритие и да мисли само за себе си и собствените си нужди и да го играе жертва. Няма нищо по-отблъскващо от мъж, дето го играе жертвичката и всички са му виновни само той горкия никой не го разбира...Ама го разбират накрая по трудния начин.

# 243
  • Out of the Mix
С това съм съгласен, Мая.

Иначе в какъв смисъл да "изисква", като тези неща така и така трябва да се свършват.
Единият едно, другият друго, някои заедно правите.

# 244
Правя, правя, всичко правя.
Импровизациите по лични теми и тип психотерапевт не са сила на мъжкото съсловие тук.
Тълкуванието е според човека. Кой как и какво вижда не е мой проблем.
Проблемът идва от представите на някои господа, че жената е продължение/придатък/допълнение на тяхната мъжественост или балонче за двойка/семейство.
А не, че са 2 отделни личности, които успяват да са заедно, но и реализирани отделно като такива със свои интереси, време, динамика.
От това произтичат много разминавания и дори "войни".

# 245
  • София
Аз харесвам и "женски", и "мъжки" неща. Харесвам да си избирам секси или сладки дрешки, харесвам да си лафкаме по женски с момичетата, но харесвам и да играя видео игри и да шофирам, например. Отдават ми се хуманитарни науки, но ми се отдават и математика и информатика (даже повече). Не желая да бъда вкарвана в някакви универсални рамки, когато моите лични покриват много повече. Определено намирам за недопустимо някой друг да определя какво трябва да харесвам, към какво да се стремя, и какво е подходящо за мен, и то на база пола ми. Ако някой не ме харесва такава, каквато съм, е напълно свободен да не се занимава с мен, както и аз с него в еквивалентната ситуация, вместо да се мъчи да ми определя начина на живот.

# 246
Ама не бе, той иска за теб най-доброто, а и иска да се развиеш/израстнеш.Joy
Не само иска, той Знае кое е най-добро за теб.
Аз съм и пътят, и истината,, и животът.
//
Извън лиготенето, за радост има и доста зрели и развити съзнателно мъже, които разбират същността на отношенията мъж-жена. Подаването взаимно на топката, допълването и свободата да бъдеш мъж или жена.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 12:30 от BasilA

# 247
  • София
Аха. В кухнята и покрай детската кошара.

# 248
Така де. Иначе те обвинява, че воюваш с мъжете.

# 249
  • София
Макар че ти и представа нямаш за това.

# 250
Аха. В кухнята и покрай детската кошара.
За мъжете до вас ли говорите, или "за всички" ганьовци.

# 251
Така де. Иначе те обвинява, че воюваш с мъжете.

Ами дришльовци с малки пишленца и бъкани с комплекси  и злоба.
Истинските мъже,  качествени мъже, които нямат проблеми с жените си, с тях никой не воюва.

# 252
В главата му всяко отклонение от неговата права линия е обявяване на война. Или става както той иска, или си виновна за загиването на бялата раса и какво още беше.
Макар че ти и представа нямаш за това.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 12:48 от EmmaT

# 253
Оле, да. Това ако пак някога го чуя за "правилния" начин,.по който трябвало да мисля, чувствам и живея... дано съм успяла да преодолея тоя тригър, че горко на който ми го каже.

# 254
  • Out of the Mix
Добре, Базила. Simple Smile
Само леко уточнение - твоите също са абсолютни импровизации, не че нещо. Wink

Супер, Лъвица. Същото важи и за мъжа към жената. Hands Plus1

Не знам, Абуто за кого говорят, имагинерни някакви, "принципно", "мъжовете" там, масата, на база личния им опит, разочарования и наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт