Войната между половете

• 19 068
  • 801
  •   1
Отговори
# 480
И всъщност мисля, че си спомням за какво намеква Джеръми. Някой съфорумец (мисля, че женен) се оплака в някоя тема как на плажа нямало какво да се види от жените, само лелички с целулит, сякаш на плажа се ходи като на моден подиум. И ако не се бъркам, Лъвица написа, че мъжете също не са всички като излезли от фитнес залите, та да спрем с претенциите. ☺️ (Съмнявам се, че някой разумен човек с акъла си толкова задълбава във външния вид на непознати хора.)

В 99% от случаите жените сме на принципа каквото почукало - такова се обадило. Но започвам да си мисля, че мъжете женомразци не го разбират, защото когато те започват първи, за тях не е нападане, а просто колко са логични и фактологични... 😊 Нищо, че тук през час ги хващаме в логическо противоречие и доводи, които са си просто техните лични предубеждения.

# 481
  • Столичанин ама не в повече :D
В моите случаи в общи линии жените след определена възраст изглежда се превръщат в негативни киселячки, само че за какво му е на мъж жена, която ще прави живота му по-лош? Не казвам, че всички са такива, защото не е така, но трябва да има уважение, защото в крайна сметка никой на никого не е длъжен с нищо. Освен това претенциите им стават нереални и винаги гледат критично на всяко действие, виж тука как непрекъснато се пише тоя казал това червен флаг оня казал онова червен флаг, че каква връзка може да е това? Бил съм с жена, която ако и опиша историята си беше цялата червен флаг, ама не ми дремеше, защото я харесах и бях решил заедно да и помогна да преодолее комплексите си, наивно си мислех, че ако тръгне с читав и учтив мъж, който я харесва ще успее да ги превъзмогне, уви грешал съм (и най-безумното, е че като прекратихме контакт баш тази жена ми написа най-големите глупости, които въобще някоя ми е писала сякаш едва ли не си го търсеше да и отвърна подобаващо имайки предвид какво знам за нея и да я пратя вдън земята, от което неминуемо щеше да бъде много наранена, не го направих де, защото не съм такъв човек, просто си замълчах).
Не е само секса от значение, защото с по-млада може и да е по-хубаво усещането, само че все пак сме достигнали до достатъчно еволюционно ниво да искаме и други неща. Жена ми е млада, ама съм с нея не заради това, а заради всичко останало, защото се държи добре с уважение, не очаква да съм перфектен и да не правя грешки (както и аз не го очаквам от нея и не съм го очаквал от никоя) и т.н.
п.с. това към ревоукър
п.п.с. добре ок, ако онея писания са били в отговор на мнение описващо какви са жените на плажа е различно, но това другото мнение наистина не си го спомням.
п.п.п.с защо основно жените стават жертви на романтични измами в интернет, пращайки пари на непознати мъже?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 20:39 от jerami

# 482
Ми то си е така, що трябва да е обидно за някого? Не може човек да оплакне очи по плажа, сега мъжете не ги заглеждам, там също има фрапантни случаи, ама вече женската част да казва колко са като част от всички.

# 483
Негативна киселячка с грешния мъж, с правилния ще й блестят очите и ще е по-нежна от всяко цвете.

Ред флаговете при мъжете и жените се припокриват в голяма степен, просто при жените, както вече писахме, рискът е по-голям, ако попадне на наистина тежък случай. Тук понякога теми пускат и мъже и на тях също им се дава съвет да не се занимават с някакви дами, които не са стока. Ти сам си открил, че понякога няма какво да направиш за другия човек, най-вече ако той самият не иска промяна и не вижда смисъл от нея.

Не подценявайте факта, че тук всички са с понатрупан житейски опит - аз хем не съм малка, хем съм като форумното бебе, защото все пак пишат много хора, които са ми двойно на годините. Simple Smile В началото и на мен доста хора тук ми се виждаха резки и цинични, с времето като че ли посвикнах и успях да разбера гледната им точка, както и че най-вече искат да спестят своите грешки на другите.

rf22, повечето хора, още повече обвързаните, не ходим навън, за да си плакнем очите. Ако си толкова на зор, има си онлифенс за тая работа.

# 484
Казваш да монтирам капаците и да не поглеждам нищо чуждо ли?
Ще ви разочаровам, всички мъже с достатъчно силна сексуалност гледат, дори и вашите дето никога не биха направили такова нещо ( пред вас).
Между другото тази година имаше повече хубави гледки, даже и такива по монокини. Дали аз одъртявам и ми падат критериите, или качеството се е подобрило след ковида вече не мога да кажа

# 485
Уважението се ЗАСЛУЖАВА. То не се полага по право, щото имал хоботче между краката. Набийте си го в кухите лейки.

И аз бях "негативна киселячка" с бившия, ама сега съм "позитивна щастливка" сама. Хммм кой ли е различния фактор... Rolling Eyes

# 486
  • Столичанин ама не в повече :D
Не говорим за многогодишни връзки с деца, а за началото на такива, а ти си толкова щастлива сама, че заради това във всяко мнение го повтаряш, което всъщност говори точно обратното. Но все пак при тебе е минало малко време, само да не се превърне в много защото и такава жена познавам и за нея съжалявам, защото ми беше може би единствената близка приятелка, която съм имал и е много тегаво в какво превръща хората самотата, пък били и те с дете.

# 487
Аз пък не съм виждала киселячки покрай себе си.
Даже и тези дето са си лелки лелки се събират с такива като тях и си правят купона – излизат си по женски, хапват/пийват/екскурзийки, молчета, кафенета, забавляват се.
Останалите дето са кокони и те подобни забавления имат.
Но виж, много кисели мъже срещам напоследък. И едни такива тъжни, без живот в тях. Ще смачка жените покрай себе си да се натика пръв на ескалатора или ще избута жената с количката да слезе пръв. Като някакви зомбита са ми повечето мъже непознати.
//
Иначе, да, тук се опитват повечето мъжки потребители да насаждат някакво великодушно и покровителствено поведение видиш ли лелките тука да не надигате много глава и да си знаете мястото, че не сте нищо особено в реала.
Ами - баш не.
Но нищо, де, някои се забавляваме.

# 488
  • Out of the Mix
jerami, много неща са ми сбъркани в "категоричността" ти.
Като видиш, че е "киселячка", не се ангажираш с нея, не те кефи, не я коментираш, не говориш с нея, не я "квалифицираш и хейтиш".
Напротив длъжен си - да се държите добре един с друг, да се уважвате, да си помагате и подкрепяте.
Въобще не се интересувам от претенции и не ми влияят. Казвам какво мога, какво разбирам, как ги виждам нещата, поемам определени неща, за другите тя се ангажира, следи и подема инициативност.
Твой проблем, аз с такава не бих се хванал "цялата червен флаг", опитвайки се да я "променям", защото това няма да се случи, човек не се променя. Физика и външен вид не ми влияят, нагледал съм се. Може да ме привлече в началото, но веднага ако не на първа, на 2-ра, 5-та среща ще ми стане ясна. А, ако е много добра актриса, сама си вкарва автогола, защото в един момент маските падат. Та, зависи си от теб с какви се захващаш.
Имаш по-млада жена? Защо е целият вой тогава?
В какво превръща самотата хората?
Не знам за теб, мен ме уважават дамите, и аз тях. RelievedSunglasses

# 489
Аз разбирам какво иска да каже Джеръми в случая, но нека правим разлика между недостатъци и особености, които има всеки човек, и ред флагове. Например партньор, който посяга vs партньор, който пък е, де да знам, много приказлив. Недостатъците не само, че не са за всички едни и същи, но могат и да се заобичат, знаменцето е като общовалиден знак за опасност.

Факт е, че когато човек е влюбен, си слага розовите очилца и затова любовта е такъв риск - защото винаги могат да проиграят доверието ти, чувствата ти, в по-тежки случай и живота ти. Нали не очаквате следващия път като някоя жена пусне тема как мъжът й алкохолик пак е изпил всичко, ние да я насърчаваме?

Аз не виждам лошо в това човек да е наблюдателен във връзките си, стига, разбира се, да не го удари на дребнавост и столкърство. Има си граница. Но любовта обича информацията. 🌹Има си и хора, които са свръхкритични към околните, на които им е трудно да обичат, но според мен са еднакво срещани и при двата пола. За мен е лесно да обичам нечии недостатъци, защото аз също съм много особена и обичам някой да ми откликва на особнящината. Вече, ако се стигне до изневери, лъжи, тормоз и така нататък, за мен автоматично излиза от дефиницията на любов и рязко изстивам.

# 490
Ако някой ти изневери или зад гърба ти върши някакви неща, които не са окей, ще продължиш ли да го уважаваш, само защото сте във връзка? В този смисъл уважението е нещо, което се заслужава всеки ден.

# 491
Ако тръгнеш в една връзка да си заслужаваш любовта, вниманието, уважението - пиши я бегала̀.
Или човекът е възпитан още в детските години на уважение и е влюбен, или рано или късно връзката се срива, колкото и да си се старал да градиш, да се правиш на сляп и глух.
Хубаво е и двамата да си наместят характеропатиите на по-млади години, защото с възрастта не става по-лесно с връзките.
По мои наблюдения не само 20-30 годишните имат проблеми, а и необвързаните след 50, в тази възрастова група  мъжете го удрят на хобита, а жените на пътувания.
Относно “особнящината” - не е катурнала една и две връзки, така че, Персона, стискам ти палци. Като цяло обаче внимавай какво си пожелаваш.

# 492
  • Out of the Mix
Точно така, уважението е постоянно по дифолт, начин на поведение, а не да "заслужаваш". Ок, с действия показваш, каквото и да е, но по-скоро е отношение.

# 493
Уважението се ЗАСЛУЖАВА. То не се полага по право, щото имал хоботче между краката. Набийте си го в кухите лейки.
Аз съм си набил в кухата лейка много отдавна, че хоботЪТ между краката не ме прави нещо повече от тези, които нямат такова нещо 😅
Но все пак би било добре да има базово уважение между хората, което е повече индикатор за възпитанието им, а не толкова за това дали са се доказали един пред друг 😉

# 494
Уважението не иде от матката или хоботчето, а от личността. Хора сме или?

Общи условия

Активация на акаунт