Войната между половете

• 19 012
  • 801
  •   1
Отговори
# 555
  • По света и у нас
Не знаех, че сме във война и между половете. Ако погледнем половете от геополитическа гледна точка,  в момента Сърбия и България се харесват, но се игнорират защото, България отхвърли предложението за внос на червени чушки от Сърбия. Сърбия се засегна и реши да изнася към Бразилия, но Бразилия май намери нов вносител с по- добри условия и по- дълготраен договор.  С Босна и Херцеговина отношенията са преустановени, защото не са си разчистили минните полета и все още има окупационни сили на хоризонта. Молдова се опитва да влиза в съюз с Мексико но и да запазва контактите си с БГ, Украйна, Русия и останалите Страни Членки на “Европата”.  България и Бразилия са в партньорски договор за издръжка на два американски резервата, договора ще изтече след 11 години след което БГ се надява никога повече да не влиза в говори с Бразилия. Мексико е пуснал мексиканското КГБ да разучи с кого си прекарва БГ свободното време след като не с него и да си възвърне Ролекса и чорапите които използва за примамка при преговорите. За останалите държави може да се направи епизод 2.

# 556
  • София
Няма как да говориш с факти за жените като цяло. Т.е. може, но няма да отговаря на истината.

# 557
Война според има, но тя не е между мъжете и жените, а е срещу мъжете и жените, особено срещу вторите Rolling Eyes

# 558
  • София
Виждам, че цивилизованата, аргументирана и лишена от обиди дискусия от страна на представителите на мъжкия пол, продължава с пълна сила Laughing

# 559
Тази сутрин си мислех нещо по темата. Много мъже се оплакват от това, че днешните жени били самодостатъчни и нямали нужда от тях. Аз никога не съм се имала за самодостатъчен човек, напротив, но примерите, които дават много мъже са ми абсурдни - да, аз мога и да си сготвя, и да си изкарам сама пари, и сама мога да си врътна крушката. Не мога да стигна най-високите стелажи в магазина без токчета, но винаги ще се намери любезен служител, който да помогне; както и има фирми за ремонти и вдигане на тежко.

Защо ми е, за Бога, някой, чието участие в живота ми ще опира само до това да премести паяка в банята (не, че аз сама не мога и това)? Наистина ли мъжете имат толкова ниско мнение за себе си?

Въпреки намеците тук, че жените са интересчийки, не е ли по-ценно, ако си избран, защото някой те харесва такъв, какъвто си, а не защото ще ти е от полза като ти гръмне бушонът веднъж годишно? Новата реалност е, че жените нямат нужда от мъж, за да оцелеят социално; значи остават далеч по-приятни критерии.

Аз имам нужда от мъж, който ще ме привлича, вълнува, разсмива; който ще може да ми даде друга гледна точка и да ми помогне; с когото ще ми е приятно и на най-скучното място; с когото имаме общи ценности; който ще ме кара да искам да съм по-добра от сегашното ми Аз.

Толкова ли е сложно за разбиране?

# 560
Естествено, че това е най важното, привличане, приятно прекарване на времето заедно, да ви е хубаво, да се забавлявате и т.н. Но може би защото още си много млада не знаеш, че само това не е достатъчно ако искаш да прекараш живота си с този човек или поне едно две десетилетия. Защото фундаментални различия във вижданията за живота, за начинът на живот, кариерно развитие, финансова култура и ред други неща бавно отравят всякакви отношения във времето. Разделът е пълен с такива теми,които първоначално влюбени жени, че и мъже постепенно животът им се е превърнал в ад, дали защото мъжът е бил лентяй, хазартен тип или женкар, дали за нещо друго, мъжете също се оплакват от подобни неща. За това е хубаво да се гледат тези особености на партньора независимо от това колко си влюбен, защото почнат ли сериозни проблеми от различно естество любовта много бързо отлита, а ако са намесени вече и деца става още по зле

# 561

Аз имам нужда от мъж, който ще ме привлича, вълнува, разсмива; който ще може да ми даде друга гледна точка и да ми помогне; с когото ще ми е приятно и на най-скучното място; с когото имаме общи ценности; който ще ме кара да искам да съм по-добра от сегашното ми Аз.

Не е сложно за разбиране, само че една част от мъжете не се вълнуват от това което искат жените. Те се интересуват само и еднинствено от своите си желания и комфорт, и са безкрайно учудени, че няма желаещи да ги обслужват.

# 562
  • София

Сложно е за приемане. Защото техническите процеси са сравнително прости. Носиш пари (от работа, която носи на теб сигурност и удовлетворение), правиш някой ремонт вкъщи (жената трябва да само да ти напомня веднъж на 6 месеца), караш колата (на майстор), нищо сложно няма. Но да си изградена личност, приятен и интересен събеседник, привлекателен мъж, а освен това да опознаеш личността на конкретната жена, която те интересува и да й напипаш тъкните струнки... е това вече, за някои, е ядрена физика Wink И е много по-лесно вместо да научиш това, да изкараш жените лоши, меркантилни, претенциозни, к**ви Wink

Е, това също:

Не е сложно за разбиране, само че една част от мъжете не се вълнуват от това което искат жените. Те се интересуват само и еднинствено от своите си желания и комфорт, и са безкрайно учудени, че няма желаещи да ги обслужват.

Laughing

# 563
Така е, rf22, но това, което пишеш се отнася и за двата пола/участника във връзката. Може да го приравним към графата за общите ценности и разбирания, а не, че няма да има кой да ми оправи пералнята гратис, ако се развали. 😀

Всичко може да се случи, но за дългогодишни успешни отношения е по-добре да имаме основата, а не да е компромисна връзка, че много започва да горчи иначе.

# 564
аз мога и да си сготвя, и да си изкарам сама пари, и сама мога да си врътна крушката. Не мога да стигна най-високите стелажи в магазина без токчета, но винаги ще се намери любезен служител, който да помогне; както и има фирми за ремонти и вдигане на тежко.

Защо ми е, за Бога, някой, чието участие в живота ми ще опира само до това да премести паяка в банята (не, че аз сама не мога и това)?
Многократно си казвала, че като жена все се опасяваш да не бъдеш бита, ограбена, изнасилена, или по-лошо. Тъй като мъжете били по-силни физически от тебе.
Но вместо да вземеш да научиш карате и да вдигаш тежести, за да станеш силна и ловка и да се самозащитиш, ти разчиташ на други мъже да те пазят.
Ако някой те нападне или заплашва, оплакваш се и идват мъже с палки и пистолети, които го прибират. После го наказват и ако не се подложи доброволно на наказанието, пак с палки и пистолети го принуждават.
Тоест, ти разчиташ на насилие и мъже за да те пазят от насилие и мъже. Трябват ли ти сега мъже или не ти трябват? Ако ги няма едните, няма да ги има и другите.

Замисли се и колко от тези неща, които ползваш в ежедневието - жилището ти, пътя, по който ходиш, електричеството, с което си светиш и цъкаш на компютъра, храната, която ядеш - са излезли от ръцете на мъже.
Пък тогава казвай - не ми трябват мъже.

То не може жените само да се ползват от благата, които създават мъжете, пък да си живеят сами и само да ги викат да им плащат като се наложи да се свърши нещо.
Наградата, която мъжете получават за участието си в цивилизацията, е да имат жени и семейства. Инак щяха да си живеят в пещерите и да играят на зарчета с кости от мамут, нямаше да строят цивилизация.

# 565
  • София
Е ако няма мъже, за какво ще са й мъже, да я пазят от други мъже? Thinking

ПП: Тоя изтъркания аргумент, че без мъже сме щели да живеем в пещери още, ме мързи да го оборвам 1000 пъти.

# 566
  • Out of the Mix
Лъвица, всичко каквото си описала в случая, казваш и искаш при мен е на 1000%, но има и "обачета".
Допълвам и ти давам другата гледна точка, дори с "изпълнени критерии".

Първото - за голяма част от хората работата не носи удовлетворение, а е просто средството за парите, защото без тях не могат да се издържат, съществуват. При теб не е така, при мен не е, и при други навярно, но за големия % хора е така. Дали е хубаво, или не, по-скоро не.
Някои успяват да монетизират доволно добре хобито си, хобитата, и така "не работят".

Второто - много хора са си направили ремонтите, сменили колата с по-нова, на тях какво им остава?
Аз нямам нужда някой да ми "напомня", каквото и да било. Живея прекрасен, спокоен живот, и последното нещо, което ще искам е да ми се дава наклон. Simple Smile

Другото е чудесно и води до хармоничната връзка. Simple Smile

Както любимката ми Персона написа - аз също мога да си правя всичко сам, но не е там работата. Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 15:13 от Revoker

# 567
  • Бургас
Крис, ти можеш ли да четеш и разбираш написаното? Персона казва именно това, което и ти. Че не й трябва мъж САМО заради мъжката сила, а и заради личността му и нематериалните блага, които могат двамата да си доставят един на друг.
Когато вие самите спрете да гледате на себе си само като на грубата сила/банкомата, тогава и някои жени ще спрат да виждат във вас само това. Вие сами се поставяте в тази ситуация и после ревете, че ви използвали. Ами бъдете личности, пък може и да останете изненадани.

# 568
  • София
Скрит текст:
аз мога и да си сготвя, и да си изкарам сама пари, и сама мога да си врътна крушката. Не мога да стигна най-високите стелажи в магазина без токчета, но винаги ще се намери любезен служител, който да помогне; както и има фирми за ремонти и вдигане на тежко.

Защо ми е, за Бога, някой, чието участие в живота ми ще опира само до това да премести паяка в банята (не, че аз сама не мога и това)?
Многократно си казвала, че като жена все се опасяваш да не бъдеш бита, ограбена, изнасилена, или по-лошо. Тъй като мъжете били по-силни физически от тебе.
Но вместо да вземеш да научиш карате и да вдигаш тежести, за да станеш силна и ловка и да се самозащитиш, ти разчиташ на други мъже да те пазят.
Ако някой те нападне или заплашва, оплакваш се и
идват мъже с палки и пистолети,
Скрит текст:
които го прибират. После го наказват и ако не се подложи доброволно на наказанието, пак с палки и пистолети го принуждават.
Тоест, ти разчиташ на насилие и мъже за да те пазят от насилие и мъже. Трябват ли ти сега мъже или не ти трябват? Ако ги няма едните, няма да ги има и другите.
Замисли се и колко от тези неща, които ползваш в ежедневието - жилището ти, пътя, по който ходиш, електричеството, с което си светиш и цъкаш на компютъра, храната, която ядеш - са излезли от ръцете на мъже.
Скрит текст:
Пък тогава казвай - не ми трябват мъже.

То не може жените само да се ползват от благата, които създават мъжете, пък да си живеят сами и само да ги викат да им плащат като се наложи да се свърши нещо.
Наградата, която мъжете получават за участието си в цивилизацията, е да имат жени и семейства. Инак щяха да си живеят в пещерите и да играят на зарчета с кости от мамут, нямаше да строят цивилизация.
Не знам дали си вярваш – нито тези с палките са само мъже, нито благата се произвеждат само от мъже. В миналото са били само мъже (с изключение по време на война). Сега не са.

# 569
Е ако няма мъже, за какво ще са й мъже, да я пазят от други мъже? Thinking
И какво сега - по-добре да няма на света мъже, така ли?
Ако има, има и добри и лоши (условно казано). Добрите те пазят от лошите. Но не може да няма и лоши (както не може да няма и лоши жени).
А вие май искате да има мъже, но да са само от добрите - умни, красиви, млади, богати, да не са насилници и пияници...
То и ние може да искаме всички жени да са Памела Андерсън, ама не са.

Общи условия

Активация на акаунт