Войната между половете

• 19 038
  • 801
  •   1
Отговори
# 645
Тука страшна война се води между половете! LaughingJoy

# 646
  • София
Те и в Саудитска Арабия доскоро жените "нямаха желание" да шофират...
Подозирам, че до 10-15 години все повече жени ще придобиват такова желание. Защото все още обществото им казва, че шофирането не е за тях.

# 647
А само допреди няколкостотин години мъжественият мъж е бил на токчета и с перука. Simple Smile

Розово за момиченца и синьо за момченца е идея на 100 години, плюс-минус някое десетилетие.

Подвластни сме на социалните норми, но те не са вродени, те се изменят.

# 648
  • France
До скоро ездата е била мъжка работа. Сега обаче в клас с десет деца има-няма 1-2 момчета. В началото. После и те изчезват. Странно нали Simple Smile

За почти 40 годишния ми живот не съм виждала жена, която да не може да бъде мъж ако ù сменят тялото. И обратното. Всичко опира до социалните роли.

# 649
В съседната тема Лъвица е пуснала статия, която ме разплака.

Ако за някого е война, че някакви женички са писали в интернет, че могат без мъж, за мен война е, че не само че такива неща се случват, не само че може никой да не ти помогне, ами и че общественият манталитет в голяма степен ги е нормализирал и трябва да се борим с него.

Просто... думата война звучи абсурдно. Несъразмерно.

Айде, пак го пускам:

# 650
Не сте намесили още хормоните или и те нямат значение? Joy
Цялата тази идеология, целяща да "изтрие" биологичните специфики и разлики между половете, е абсолютно ненаучна и в някои страни нанася сериозни вреди основно на жените. Не за друго, ами щото стои в основата на приемането на съществуването на 245433 пола, съответно на възможността всеки да си избира какъвто пол душата му желае,  а оттам и неинцидентни казуси като мъж, сериен изнасилвач в женски затвор, мъже в женски спортни дисциплини, мъже в дамски съблекални и още куп дивотии. От които последствията са пак за жените, защото сигурно 99% от подобни измислени преминавания в другия пол са на мъже.

# 651
  • France
Почнаха се митовете и легендите. Rolling Eyes
Чакам ключовите думи като гейропа и толерастия и да закриваме. Не сме далеч. Като се заприказва за джендъри и мигрантите изнасилвачи са следващите

# 652
  • София
Скрит текст:
Не сте намесили още хормоните или и те нямат значение? Joy
Цялата тази идеология, целяща да "изтрие" биологичните специфики и разлики между половете, е абсолютно ненаучна и в някои страни нанася сериозни вреди основно на жените.
Скрит текст:
Не за друго, ами щото стои в основата на приемането на съществуването на 245433 пола, съответно на възможността всеки да си избира какъвто пол душата му желае,  а оттам и неинцидентни казуси като мъж, сериен изнасилвач в женски затвор, мъже в женски спортни дисциплини, мъже в дамски съблекални и още куп дивотии. От които последствията са пак за жените, защото сигурно 99% от подобни измислени преминавания в другия пол са на мъже.
Аха. Политическото плашило за гейове, марсианци, 17678934 пола....

"Биологическите специфики" варират много сериозно между разлличните общества. Обаче няма как в държава Х да казват на жените, че не стават за А и Б, а в държава У жените да нямат проблем с тези дейности. Няма как жените от двете държави да се различават биологически, нали?

# 653
Кое точно е мит, Филомена?

# 654
  • France
Идеологията която целяла да изтрие нещо, което го няма

# 655
Няма биологични разлики между мъжа и жената?

# 656
Като няма разлика между мъжкия и женския мозък, защо в шахмата има отделни категории за жени и мъже, а не се състезават заедно? Този въпрос го бях задавал по назад, интересното е че в спорта където резултатите се виждат съвсем ясно тия либерални тъпотии там не вървят. Както се видя и в бокса онова нещо с мъжки хромозоми и може би атрибут разказваше от бой жени и накрая получи златен медал.

# 657

"Women were generally not permitted to join chess clubs until the early 1900s. Once allowed in, they were largely limited to competing against other women."

# 658
Аха, предполагам и тази несправедливост скоро ще бъде поправена наред с допускането на травестити да се състезават при жените. И благодарение на съвременния феминизъм можем да кажем чао на женския професионален спорт. Ще бъде един чудесен нов свят и предполагам това ще е само началото. Много ми звучи по Оруел, ама сега да не разваляме хубавото настроение с такива лоши мисли

# 659
Определени мъже във форума говорят как жените трябва да раждат много деца за благото на обществото.
Ако може и да им се отнемат правата, пак за благото на обществото.
Много ми е интересно, тези мъже, някога направили ли са нещо за благото на обществото?
 Те какво са пожертвали за това общество - безплатно са работили ли, раздали са си парите и имотите на сираци ли, осиновили са деца ли?
Иначе е много лесно да искаш някой да се жертва за благото на обществото, ама това да е някой друг, а ти да си живееш хубавият и удобен живот.

Общи условия

Активация на акаунт