Войната между половете

• 18 465
  • 801
  •   1
Отговори
# 750
Ако мъжкото и женското бяха толкова вродени, щяха да се проявяват еднакво във всяка историческа епоха, на всяко място. Достатъчно примери дадохме как това НЕ е така.
Какви толкова силни примери дадохте.
Началото. Началото е, че сме животни. Може би много по-напред от останалия животински свят, но все пак сме част от този същия свят. При останалите животни си има много силно изразени полови различия - като характерната роля на единия или другия пол си остава непроменена с хилядолетия.  И ако приемем, че човека е на планетата Земя около 40 милиона години, то промените през последните 100 - 200 години не са някакво страшно доказателство.
Нищо против хората с различна ориентация, техен избор си, приемам ги, но това не означава че задължително трябва да съм съгласен със всичко което правят или проповядват.

# 751
  • София
Ако ще взимаме пример от животните, моногамията трябва да отпадне.

Персона е права. Обществото и времето предполагат поведението на жените. Само преди 2-3 века в България например (и не само) бракът се е сключвал много по-рано, а сега много често дори не се сключва, независимо рано или късно. Само един пример давам, от тел. не ми се пише повече.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 19:43 от milenaka

# 752
Ок, да приемем друг подход. Има жени физически по силни от някои мъже. Всички сме съгласни с това. Нека разсъждаваме върху този факт, значи по същата логика ( женската) мъжете и жените са еднакви физически, разликите са само индивидуални в различните индивиди. От което следва, че женските спортове трябва да бъдат премахнати, жените да се състезават заедно с мъжете, да се премахне тази несправедливост. След което казваме чао на жените спортисти, но това не е най големият проблем, дори е много дребен. Следват други неща, щом жените и мъжете са еднакви трябва да се въведат квоти за жени във всички професии. Авиокомпаниите ще трябва да наемат по равен брой жени и мъже за пилоти. Тук обаче идва друг проблем на тази система - има много по малко жени, които имат нужните способности и това неминуемо ще доведе до наемане на жени с по ниски умения от тези на своите колеги, което ще доведе до влошаване на безопасността.
В службите за охрана е същото, имаме вече такъв пример. Това което се случи при атентата срещу Тръмп е достойно за някоя комедия, но за съжаление е реалност. Тепърва ще има и други такива примери, не защото се наемат жени, а защото се наемат жени само защото са жени.
П.с в животинския свят моногамията е също много разпространена, а полигамията се свежда повечето пъти до един алфа мъжкар и стадо женски без право на избор

# 753
  • София
Въобще не отричам физическата сила на мъжете (в масовия случай). Даже по-рано в темата я обсъждахме и не помня някой да е твърдял, че в това отношение няма разлика между мъжете и жените.

За какво говориш при атентата срещу Тръмп?

Моногамията в животинския свят е сериозно изключение, а не правило.

# 754
Звъннете ми, когато маймуна нарисува Сикстинската капела или създаде интернационален икономически съюз.

Въобще никога не съм разбирала това с животните, защото, ами, животните всички са различни едни от други. При голяма част от тях имаме сведения за хомосексуално поведение, някои са моногамни за цял живот, паякът черна вдовица изяжда мъжкия след акта, при шимпанзетата бонобо е такъв промискуитет, какъвто и на секс партита в модерни Берлински клубове няма. Хайде, всички да си кажем от кои сме. Simple Smile

Започвам да се изморявам, но разбирам къде е проблемът на мъжете в темата... Светът е ужасно голямо място и универсалният подход не само че често е неприложим, а е и... невеж.

Ох, имало е смисъл да ходя в университет значи, щом са успели да ми избият от мисленето само да обобщавам или да разчитам, че щом съм прочела нещо някъде, значи е непременно вярно. 🙄

# 755
Едно време ни говореха, че другарят Ленин е имал много голям мозък и затова бил гений.

# 756
Отричаме теорията на еволюцията ли? Значи в скоро време ще стигнем и до плоската земя.
Значи колегата го обясни много ясно за половия диморфизъм при животните, имаме съгласие за физическите разлики между двата пола, но за разликите във функционирането на мозъците не можем да се разберем?
Атентатът срещу Тръмп е нагледен пример за квотната система и наемането на хора по полов признак, а не по способности. Като гледам обаче ще трябва да има още много такива примери и пак не е сигурно дали на някои хора ще им прищрака, че нещо не е наред с тази работа

# 757
Колега, аз пък ти дадох пример за 4 различни варианта на сексуалност у животните. Кажи ми сега кой е истината от всички.

# 758
  • София
И Кенеди ли са го пазели жени? Всичките други убити президенти и политици?

# 759
  • София
Скрит текст:
Отричаме теорията на еволюцията ли? Значи в скоро време ще стигнем и до плоската земя.
Значи колегата го обясни много ясно, имаме съгласие за физическите разлики между двата пола, но за разликите във функционирането на мозъците не можем да се разберем?
Атентатът срещу Тръмп е нагледен пример за квотната система и наемането на хора по полов признак, а не по способности.
Скрит текст:
Като гледам обаче ще трябва да има още много такива примери и пак не е сигурно дали на някои хора ще им прищрака, че нещо не е наред с тази работа
Би ли обяснил това по-подробно?
Коя жена е сгафила? В какво се е състояла грешката ѝ?
Защото аз съм "леко" учудена, че някъде има разпространени такива подробности. Това е много сериозен теч на вътрешна информация. Как разбра кой точно не си е свършил работата при Тръмп?

# 760
От фейса,от английски сайт:

"Why is a striggling man often labeled "broke" while a striggling womah is called a "strong woman"?"

Преведете си го с Гугъл. Поне мен така ме съветват... Yum

# 761
Аз започвам да се отказвам, но с усещането отпреди 20 страници, че бях права, когато казах, че мъжете не могат да приемат, че никой не го интересува стереотипно "мъжките" им умения в 21 век. Дето я ги имат, я не. 🙄

Айде, кажете ми, след като само мъже могат да леят бетон, ориентират в пространството, предпазват от атентати, паркират и пишат стихове, защо повечето шефове по най-добрите ресторанти в света са мъже? [Например статистика от ОК: Only 17% of chef positions in the UK are held by women.] Готвенето не беше ли женска работа? Нещо за мене ще остане ли да върша в тоя живот?

# 762
Ква вътрешна информация бе, тва го даваха по телевизията. Едната жена се скри зад охранявания обект, другата не знаеше какво да прави, а стрелецът като в някаква откачена комедия се качва със снайпера пред погледа на стотици хора и стои на покрива необезпокоявано 3 минути,защото местният екип на swat няма връзка със сс. Неутрализиран е едва когато почва да стреля и по правилата местните вече не се нуждаят от разрешение за стрелба от сс. Трябва ли да ти обядвам кои точно неща не са наред?
Скрит текст:
Значи колегата го обясни много ясно, имаме съгласие за физическите разлики между двата пола, но за разликите във функционирането на мозъците не можем да се разберем?
Атентатът срещу Тръмп е нагледен пример за квотната система и наемането на хора по полов признак, а не по способности.
Скрит текст:
Като гледам обаче ще трябва да има още много такива примери и пак не е сигурно дали на някои хора ще им прищрака, че нещо не е наред с тази работа
Защото аз съм "леко" учудена, че някъде има разпространени такива подробности. Това е много сериозен теч на вътрешна информация. Как разбра кой точно не си е свършил работата при Тръмп?

# 763
  • София
Ква вътрешна информация бе, тва го даваха по телевизията. Едната жена се скри зад охранявания обект, другата не знаеше какво да прави
Скрит текст:
, а стрелецът като в някаква откачена комедия се качва със снайпера пред погледа на стотици хора и стои на покрива необезпокоявано 3 минути,защото местният екип на swat няма връзка със сс. Неутрализиран е едва когато почва да стреля и по правилата местните вече не се нуждаят от разрешение за стрелба от сс. Трябва ли да ти обядвам кои точно неща не са наред?
Скрит текст:
Скрит текст:
Даже не знам откъде да започна.

Дали от това, че всеки от охраната има конкретно място, което да покрива.
Или че жената от охраната, която "образува стена" заедно с мъжете от охраната преди да го свалят от сцената:
Скрит текст:
Или от факта, че автоматично реши, че жените от охраната са виновни и пропускаш факта, че за да стигне стрелецът до там, няколко други служби са сгафили сериозно.

Но не, ти посочи само една част (жените) от последната брънка (ако приемем, че са виновни) и не каза и буква за мъжете, позволили да се стигне до там. Избирателна слепота. Коя жена е виновна за успешния атентат срещу Кенеди?

Е, Абуто, видя ли кой всъщност води войната?

# 764
Едно време ни говореха, че другарят Ленин е имал много голям мозък и затова бил гений.
А спомняте ли - снимките от преди смъртта му, с лицето на психично безсилен човек…
Каква ирония…

Общи условия

Активация на акаунт