Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 486
  • 480
  •   2
Отговори
# 450
  • Манчестър
Може ли да попитам пътувалите с бебе с Уиз, взели сме два билета само с ръчен багаж плюс бебето, и един отделен с куфар, така излезе най евтино. Знам, че така и тримата възрастни имаме право на по една раница или чанта, но не знам имам ли право на някакъв багаж за бебето? Май не? Но имаме право на количка, нали така? Преди като съм пътувала, родителите с бебета имаха приоритет, но не намерих никъде да пише в сайта им за това, не че ме притеснява особено, ама да знам какво да очаквам. Освен това гледам уж за някакви промени за пътуването, че нали щеше да се променя нещо Октомври месец, но май нищо не намирам, ама не знам дали аз съм идиот и не търся на правилното място. Сайта на посолството е пълна кретения и не знам третокласника, който го е правил, дали не е пропуснал някаква информация, все пак ваканция беше.
От линка, който пусна Veggie:
"If you travel with a baby, you can take the following items onboard free of charge:
One additional personal item (40 x 30 x 20 cm, maximum weight 10 kg), it will be considered infant’s luggage.
Food sufficient for the duration of the flight
A foldable baby pushchair, pram, foldable travel cot, or a car seat. Note, these items can be taken until the aircraft door or steps, where they will then be stowed in the aircraft hold. They will be tagged either at the check-in desk, baggage drop-off desk, or at the boarding gate.
Note that electric and motorized strollers are not allowed for transportation, either onboard or in the aircraft hold."

Приоритет няма, освен ако не е закупен, но на някои летища обработват семействата с малки деца в началото, на други, чакат реда си.

А от 12ти октомври ще ни свалят пръстовите отпечатъци, като влизаме в ЕС.

пръстови отпечатъци само за нон ЕU.......с бъларския паспорт съм ок....аз само с него пътувам...

# 451
  • UK
Тя от около един месец ходи като се подпира на мебелите, пропълзя след това Simple Smile така че вече я гоня по цял ден насам натам Simple Smile Аз мислех, че имам поне още два месеца преди да проходи съвсем, ама тя има други планове Simple Smile

# 452
  • Bristol
пръстови отпечатъци само за нон ЕU.......с бъларския паспорт съм ок....аз само с него пътувам...
Те твоите пръстови отпечатъци, ако вече не са в българския ти паспорт и ЛК, ще са в следващия, затова си ок. А съпругът на МГМ е британец.

# 453
Здравейте,
Имам въпрос към живеещите в Лондон или празнували Нова Година там Simple Smile
Откъде най готино се вижда зарята ( извън зоните с билети) или къде има най много новогодишно настроение с отброяване, концерт или нещо подобно на тукашните празненства на градските площади ..  т.е да е със свободен достъп ?

# 454
  • До хладилника, който обичам
Готови ли сте с костюмите за Хелоуин? Как ще се маскират децата? Моите ще са простреляна каугърл, ще си празнува с приятелки, че вече е голяма да обикаля за бонбони. Малкият ще е Хари Потър. Аз ще съм проста майка, като всеки ден 😀

# 455
  • на малък остров в океана
Точно си мислех, че името на темата е пак актуално Grinning Догодина по това време ще я изпишем

Дъщеря ми беше на хелоуин парти в неделя. Но не поиска нищо ново, а ползва едно наметало, което има още от праймърито.
На Хелоуин ще съм до късно на работа така че ще го пропусна. Дъщеря ми се притеснява да общува с непознати и най-вероятно дори няма да отвори вратата. Ще й оставя кутия с лакомства ако размисли.

# 456
Здравейте,
Имам въпрос към живеещите в Лондон или празнували Нова Година там Simple Smile
Откъде най готино се вижда зарята ( извън зоните с билети) или къде има най много новогодишно настроение с отброяване, концерт или нещо подобно на тукашните празненства на градските площади ..  т.е да е със свободен достъп ?

Точно днес видях реклама за празнуване на нова година в убър корабчетата по Темза с изглед към зарята. Изглежда ми много хубаво като идея - хем си седите на топло и затворено, не се блъскате в навалицата. Те имат барче, изглежда че ще имат и някаква програма с музика.

# 457
ujasia, аз ги ставам в купа отвън пред вратата.

Рожденичката ще си ползва старата рокля на Уенсдей, а синът има маска и ръкавици на скелет.

# 458
  • Bristol
Точно си мислех, че името на темата е пак актуално Grinning Догодина по това време ще я изпишем
Леле, ние от септември 2024 я влачим тази тема! Срамота Simple Smile

Аз си отработих седмицата и утре почивам. Имаме три кутии с бонбони за раздаване. Миналата година две не стигнаха. Ще изнеса украса, за да привличам дечурлигата на нашата врата Yum
В съботата пък имаме заря в парка до нас за деня на Гай Фокс. Билетите са отдавна закупени.
Аз за Нова Година се чудех някъде на купон в клуб дали да не отидем, но чакам да ми потвърдят дали ще работя или не тогава. Ако работя, ще е на Довър и там четох, че правели заря. При нас в Бристол няма такова нещо.

# 459
При нас ще има някаква новогодишна програма тая година вместо светлините в парка. Още не съм решила ще ходим ли.

Стискам палци да почиваш🤞
И аз чакам да кажат кой кога ще почива покрай празниците. Писахме още август желания...Да си призная, повече се надявам на Коледа да е.

# 460
  • Bristol
А аз ти стискам палци да почиваш за Коледа 🤗
Аз тогава със сигурност няма да работя. Имах план между Коледа и Нова година, когато обикновено не работя, да освежа едната спалня и банята. По-миналата седмица ме питаха, дали съм ок да работя за НГ. Аз, казах, да, но първо да ми потвърдят дните и дневна или нощна, за да си преподредя плановете. Още нямам отговор, може да са решили, че скъпо излиза на НГ да се работи 😁

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 10:17 от Merry

# 461
  • До хладилника, който обичам
Аз си оставих май 1-2 дена между празниците да работя, не помня вече, но то е толкова тихо и спокойно обикновено, че няма значение. Отмятам някоя задача на спокойствие, не ме търсят за нищо спешно, повечето хора почиват. Пуснах си обаче бъдни вечер, 24-ти, защото преди го работех и после ми идва ташкън с готвене и всичко. Двете големи деца учат по цял ден, едната за матури, другата магистратура, и не са почти никаква помощ, та гледам на мен да ми е по-лесно. Не, че готвя нещо кой знае колко сложно, но си отнема време.

# 462
  • UK
Аз се връщам на работа точно две седмици преди Коледа, за съжаление, ама няма как. Всъщност официално майчинството свършва другата седмица, на 3ти, ама нали имам холидей да взимам.

Ние ходихме до България, Алис се държа много добре в самолета, което не можеше да се каже за останалите деца, особено едно, не знам стюардесата как не го наби, или поне баща му, който спокойно го остави цял полет да натиска бутона за повикване на горката жена.

По пътя наобратно колата започна да трака нещо, закарахме я на механик и ни дадоха £1000 квота за ремонт и да не я караме, защото е опасно. Говорихме какво да правим, пари няма, повредата е само от едната страна и при всички положения щеше да се повреди и другата страна скоро на 15 годишна кола, а МОТ нямаше как да минем дори да оправим повредите. Направихме си сметката, нова кола ще ни струва £270 на месец, но харчи половината гориво на сегашната, което си е фактор защото караме по около 20000 мили на година, и застраховката е по евтина, накрая колата ни излиза по £100 на месец, и отидохме и взехме 2018 модел на същата като старата, дизел, щото било по добре ако караш много, и сега трябва да изплащаме новата и старата и всичко останало, но просто нямаме вариант да сме без кола. Дано приключи този период, отвсякъде са само сметки, напомняния че това не е платено, онова не е платено, сега като се върна ма работа просто ще наваксваме, няма как.

Днес трябва да опитам да снимам Алис с хелоуинската декорация, имам един огромен Джак Скелингтън, който бях правила 2020та с идеята, ще искам да украсява черна коледна елха с хелоуински декорации. Сложила съм й едно хелоуинско уанзи щото не ми се дават излишни пари за костюм който ще се носи 15 минути за десетина снимки, и сега ще видим ще седи ли да я снимам или ще ми потроши всичките керамични тикви. От утре почваме с коледната декорация, аз дебна из маркетплейса за безплатна камина. Simple Smile

# 463
Мери, стискам палци и на теб да се нареди плана както ще ти е най-угодно.

Бу и аз обичам почивните дни и вканциите да съм в офиса на тихо. За това и все гледам единя ден в офиса да ми е петък, защото рядко им някой тогава.

МГМ, радвам се, че пътуването е минало добре. Успя ли да направиш фотосесият?
А за парите - винаги има нещо непредвидено. Едно покриеш, друго изниква. Здрави да сме, пари се изкарват.

Вчера на цирк и на пазар, мина днес едното парти, утре е голямото и в неделя не искам да мърдам от дивана 🤣

# 464
Моите Хелоуин колко са видяли незнам, аз се прибрах в 8.30 от работа 🤣🤣. Нали сега се забихме в още по-голямо село и сме накрая, имаме декорации но не е минало нито едно дете. На нашата улица са само възрасни хора и няма деца. Очакваше се и бях взела една много малка кутия, поне моите ще я изядат по-лека лека. 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт