Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 227
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Имам усещането,че ЕС нарочно издава напълно противоположни изисквания за да причини когнитивен дисонанс у европейците. Хем е против пластмасата,хем е против и хартията,за да се пазят горите. Последно с какво да се опаковат стоките и продуктите?

# 16
  • Deutschland
Картофи, портокали ще си ги търкаляме до вкъщи.

# 17
Имам усещането,че ЕС нарочно издава напълно противоположни изисквания за да причини когнитивен дисонанс у европейците. Хем е против пластмасата,хем е против и хартията,за да се пазят горите. Последно с какво да се опаковат стоките и продуктите?

Носи си тенджерката от вкъщи да ти сипват в нея.

# 18
Аз пък се радвам, че има Т маркет на 3 минути от нас. /впровинцията/. Само в него намирам продукти на ЕлБи - кисело мляко, сиренето и кашкавала. В Кауфланд и Лидъл няма млечни продукти на Елби. Освен това само в Т маркет  намирам едни любими маслини - много едра стафида. Другото ми любимо сирене Верея го има във вакуумирана разфасофка от 400 гр, докато в Кауфланд само в разфасовка 800 , а това не ме устройва -да ми седи по-дълго в хладилника. ММ си купува най-често пържени кюфтета от витрината, не се е оплакъл.
И не мога да кажа, че е мръсно в магазина, същото е като в Кауфланд и Лидъл.

# 19
Не е до джоб супа а до алтернатива - да има поне два варианта.

Аз си плащам 25 стотинки за тарелката маслини или готвено. Хвърлям я в общия боклук. Какъв е смисъла?
Събирам капачки за кувьозите, връщам пластмасови бутилки защото така ми идва отвътре. Тия 25 стотинки ми се свидят.  Защо да го давам?

Малко встрани от темата:
Пластмасовите бутилки от бира, вода безалкохолни- къде се плащат по - добре? На вторични или по 5 стотинки в Лидл и Кауфланд?

# 20
Също за много видове бира стъклото не се събира.
На запад връщаш си бутилката в автомат и ти дава парички по картата на съответния супермаркет.
Трябва да е нещо дето работи, а не още 40 стотинки отгоре за опаковка.
Отивам в една сладкарница да купя скаличка на моя син. Те ме питат за изпът ли? Казвам да и трак 1 лв кутия. И ги накарах да му я дадат просто в салфетка.
Голямо пазене на природата няма що.

# 21
Т-маркет са литовска или латвийска фирма (Максима, ако не бъркам), а за тях мнението ми не е особено високо.
Много гаден магазин.Наистина мирише в него

# 22
Т-маркет са литовска или латвийска фирма (Максима, ако не бъркам), а за тях мнението ми не е особено високо.
Много гаден магазин.Наистина мирише в него
От години е така в почти всички техни магазини, продават и развалено месо, както и зеленчуци, ама за компетентните органи изглежда не мирише, само за нас Simple Smile

# 23
Картофи, портокали ще си ги търкаляме до вкъщи.

Ще се учим да жонглираме. 😁

Како Сийке, тенджерка от вкъщи пък РЗИ-то не дава.

# 24
Това за тарелките в Била наистина е малоумно. Цяло пиле отдавна не купувам (то е обработено по друг начин), но пък редовно купувам печени бутчета. Много са вкусни и добре изпечени (за разлика от цялото пиле). Слагат ми печените бутчета в плик. А като поискам панирана картофена хапка, жената вади тарелката. Искам да ми я сложи в плик. Не можело. С тарелка вървяли те... За какво ми е тарелката...? Пък се и плаща допълнително. Пликът не се плаща.

# 25

Носи си тенджерката от вкъщи да ти сипват в нея.

Има забрана от ХЕИ.Както беше написал умно някой по-горе,вкарват ни в конгитивен Дисонанс.Наистина.И не само по този повод.

# 26
  • Сф
Аз пък харесвам печените пилета на Била точно, сравнено с другите от веригите. При нас ги препичат. Виж , снощи замина едно от бутчетата им към котките на блока:) Като цяло избягвам топлата витрина на Била. Хем скъпо, хем гадно, но бързах.

# 27
Качеството не е топ, но понякога трябва да вземеш някаква храна след работа на бързо, а и приемат купони.
Иначе съм съгласна, че са посредствени.

# 28
Ох, за мизериите в магазините съм съгласна. Имаме в нашия глад една верига, подобна на Т-Маркет - ПЪЛЕН УЖАС. Мизерия, гадост и лоша миризма. Направо не съм влизала там от може би 5 години. 😀 Лидл са ми най-чисти и пазарувам от там, ако говорим за супермаркет. Редовно си пазарувам от един магазин в Каварна, че даже и поръчвам. Сто пъти повече ми харесва.

Много ме дразни това с плащането на кутийката и то не заради стотинките, а точно както се изрази дама по-нагоре, че няма алтернатива. Аз също не желая да ползвам пластмаса, ама как да си взема маслини например? В какво да ги сложа?

# 29
То ще намерим в какво да ги сложим, но те не дават. Е, за каква екология и опазване на природата говорим, като ни задължават да си купуваме пластмаса и не ни дават никакъв избор. Няма пръст опазването тука, а печалбата. Ами аз мога да отскоча до кварталния супер с буркан и метални купички за готова храна, но системата казва НЕ, имаме пластмаса за продажба инак няма готвено за теб, ще си готвиш у вас. Тръц и пръц.

Общи условия

Активация на акаунт