Какво повече НЯМА да купя - 26

  • 70 214
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 20 821
Мисля, че брошурите са от рециклирана хартия

# 46
  • Мнения: 14 453
Рециклирането е другата голяма измама. Хартията например може да се рециклира само веднъж. После къде отива? Еми отива на боклука...

# 47
  • Мнения: 343
Да не говорим за всички "хартиени" чаши, които уж трябваше да заместят пластмасовите. Те самите имат пластмасов или подобен пласт, за да им дава цялост и стабилност. Доколкото знам - не могат и да се рециклират после. Може да са различни видове и само едните да са такива.

# 48
  • Мнения: 355
На Престиж - Насладки със сигурност повече няма да купя. Наскоро купих една кутия Насладки с вкус смокиня. Бях без очила, за да видя съставките. След като се пребрах видях състава на пълнежа, че съдържа ябълки, глукозо-фруктозен сироп и 4.5% смокини. Като отворих опаковката разбрах и под каква форма са "смокините" имаше семки от смокини, явно това са 4.5% смокини.

# 49
  • Мнения: 7 943
За нас смокините, за вас - семките Simple Smile
Аз нищо добро вече не очаквам от готови сладкиши и ако не направя в къщи, не купувам почти и не ям (изключение правят някои бонбони). И не толкова заради състава (няма да умра от малко количество гадост), а заради отвратителния парфюмен вкус и нищо друго в тях. Пък все наредби, все регламенти, забрани, изчитане нямат...а храната все по-зле.

# 50
  • Мнения: 692
Също за много видове бира стъклото не се събира.

На запад връщаш си бутилката в автомат и ти дава парички по картата на съответния супермаркет.
Трябва да е нещо дето работи, а не още 40 стотинки отгоре за опаковка.
Отивам в една сладкарница да купя скаличка на моя син. Те ме питат за изпът ли? Казвам да и трак 1 лв кутия. И ги накарах да му я дадат просто в салфетка.
Голямо пазене на природата няма що.
На запад като си купиш бутилка ти таксуват допълнителен депозит . Когато я  върнеш в машината, ти връщат този депозит. При нас няма такъв закон и е на добра воля за момента.

# 51
  • Мнения: 1 715
Също за много видове бира стъклото не се събира.

На запад връщаш си бутилката в автомат и ти дава парички по картата на съответния супермаркет.
Трябва да е нещо дето работи, а не още 40 стотинки отгоре за опаковка.
Отивам в една сладкарница да купя скаличка на моя син. Те ме питат за изпът ли? Казвам да и трак 1 лв кутия. И ги накарах да му я дадат просто в салфетка.
Голямо пазене на природата няма що.
На запад като си купиш бутилка ти таксуват допълнителен депозит . Когато я  върнеш в машината, ти връщат този депозит. При нас няма такъв закон и е на добра воля за момента.

Стъклото пак го плащаш, ама не можеш да го върнеш и да ти възстановят парите. Не е лошо да има депозит за амбалажа, ама да се прибира стъклото. Мога да изброя 10 марки бира, сайдер и т.н, за които няма как да върна стъклото и "на добра воля".
Ако искаме ефективна екологична кампания, добре е да е цялостна политика. За да могат бутилките и бурканчетата да се използват отново и отново.
Ужасно много стъкло се изхвърля.

# 52
  • Мнения: 12 918
Смокините като ги свариш и блендираш остават да се виждат само семките, всичко друго е еднородна маса .. не знам как разбра, че са само семки. Скоро правих мармалад от смокини, точно само семки се виждат в бурканите. Не защитавам никой, но реално така изглеждат визуално.
На мен въпросните Насладки са ми мега безвкусни и безлични, също и супер трошливи. Никак не ги харесвам. Но за смокините не си права.

# 53
  • Мнения: 7 943
Смокините като ги свариш и блендираш остават да се виждат само семките, всичко друго е еднородна маса .. не знам как разбра, че са само семки. Скоро правих мармалад от смокини, точно само семки се виждат в бурканите. Не защитавам никой, но реално така изглеждат визуално.
Ааа, моите не изглеждат така - вижда се и плодната маса, както и семките, усеща се и на вкус, когато е подделка.
Ама как ме подкокороса сега да си отворя и изям цял буркан, хем преди половин час го бутнах зад други работи, да не ме изкушава Simple Smile

# 54
  • Мнения: 12 918
И като го сложиш в тесто, плодовата маса почива след време, ако е по-рядък мармалада в него и остават семките.
Визуално е такова. Колкото и да виждаш в буркана... + Домашно и индустриално сладко нямат общо..

# 55
  • Мнения: 7 943
И като го сложиш в тесто, плодовата маса почива след време, ако е по-рядък мармалада в него и остават семките.
Визуално е такова. Колкото и да виждаш в буркана... + Домашно и индустриално сладко нямат общо..
Ей това болдваното е вярното. За пълнеж се прави гъсто, като мармалад, няма къде да отиде плодовата маса, аз редовно си правя плънка точно от смокини. В случая са набутали евентуално някакъв сироп, много пектин и малко смокини, главно семковата част, затова и усещането е главно, че ядеш семки.

# 56
  • Мнения: 355
Кубратова, обикновено си правя домашни сладки по стара рецепта от преди 40-тина години, но сега нямах нито място нито време да си ги направя сама, защото в момента правим в апартамента основен ремонт и сме до никъде.

duhi_puhi, Опаковката е подвеждаща за голяма част от разновидностите на Насладки. За пълнежа пише, че е 40%., като 4.5% пише, че са смокини. За останалите към 35% явно е ябълка, глюкозо-фруктозен сироп.

# 57
  • Мнения: 12 918
С горските ягоди е още по-брутално... Малко става като бисквитки Катеричка - нали не очакваш да излезе катеричка, когато ги отвориш 😁
Мармалад от горски ягоди 40% (глюкозо – фруктозен сироп, захар, ябълки, питейна вода, градински ягоди 2,5%, горски ягоди 1,2%, желиращ агент - пектин, регулатор на киселинността – лимонена киселина, консерванти – калиев сорбат, натриев бензоат, ягодов ароматизант)

# 58
  • Мнения: 7 943
Dresly, ще е удобно ли да помоля за тази стара рецепта, обожавам ги.
Но да не е тук, може и в друга подходяща тема, само да посочиш коя. Благодаря!
И аз понякога се излъгвам да купя нещо готово, че ситуацията го е налагала, и всеки път после го изхвърлям.
То е ясно, както казва духи-пухи, че домашното е различно от фабричното производство, но чак в такава степен разлики са вече неприемливи. Яд ме е, че има наистина куп правила и регулации (надали някой от нас може вече и да ги изброи, камо ли прочете), които явно нямат за цел да подобряват храната по състав, качества и вкус, ама, аджеба, за какво са?!

# 59
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 4 258
И аз я искам рецептата,заинтригува ме ,моля Dresly да я сподели,ако трябва с скрит текст Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт