Какво повече НЯМА да купя - 26

  • 70 230
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 355
Разбира се ще споделя рецептата.

Кубратова, duhi_puhi, teddynm

Ето я и рецептата.

Скрит текст:
Класическа рецепта за масленки

Продукти: 500 грама свинска мас, 1 чаена чаша кристална захар, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 яйца размер М, 1 супена лъжица хлебна сода, 1 супена лъжица оцет ( в които се угася содата) 2-3 броя ванилии на прах. брашно колкото поеме (около 800-900 грама., ако е твърде меко тестото се добавя още малко.) Пекат се на 180°С без вентилатор, за 10-15 минути(според големината на сладките) до светло златист цвят. И фурна с вентилатор 160°С.

    Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 23:24 от Dresly

    # 61
    • Мнения: 7 950
    Духи, не знам що възприех поста ти вчера като призив да изям буркана с печените смокини, е, изядох го днес, а вчера го крих от себе си, откакто те прочетох Simple Smile
    Ами, всичко си има - и плодова маса плътна, и семки, не само семки Simple Smile

    # 62
    • Мнения: 193
    За мен, вкусът просто е непоносим. Много повече ми напомня на овче, отколкото на краве сирене.

    # 63
    • Мнения: 818
    Няма да купя повече кайма от добротица !! Отвратителна Sad

    # 64
    • Мнения: 2 196
    Аз тези дни си мислех, че в магазина вече има повече неща, които НЯМА да купя, вместо обратното. Направо се изприщвам като трябва да купя храна. То няма такава, има само "продукти", сглобени от един господ знае какво.
    Това го купих два пъти и на третия ММ каза повече да не взимам, че вече не било хубаво.

    # 65
    • Мнения: 52 422
    За мен, вкусът просто е непоносим. Много повече ми напомня на овче, отколкото на краве сирене.


    Странно, аз пък го харесвам най-много след сирената в тенекиена кутия. Кораво, не се размива във вода, с добър вкус, реже се, а не се надробява и размазва...

    # 66
    • София
    • Мнения: 20 821
    Понякога вкусовете ни са изкривени и истинското не ни харесва.
    Като киселото мляко - децата (и не само те) си търсят тип йогурт, сладникаво.
    Не зная за вас, но ми прави впечатление, че хора, оплакващи се от липса на пари, често категорично отказват да правят домашни неща, нищо че вероятно би излязло по-евтино (поне трудът е безплатен)

    # 67
    • Мнения: 16 774
    Не знам защо битува мнението, че домашното е по евтино. То е ток, вода, време, труд, пазар, суровина, разни машинарии в помощ. Да, вероятно е по чисто и горе-долу знаеш какво си вложил, но нито е по евтино, нито е по вкусно, особено, ако правенето на домашна продукция не ти се отдава, а пък, ако някоя суровина не се окаже качествена и готовия продукт се повлияе, айдеее отиде всичко у кофата. И тогава, те ти булка евтино.
    Пп Не съм забелязала връзка "нямане/имане на пари - отказ от/желание за приготвяне на домашна продукция."

    # 68
    • София
    • Мнения: 20 821
    Не знам защо битува мнението, че домашното е по евтино. То е ток, вода, време, труд, пазар, суровина, разни машинарии в помощ. Да, вероятно е по чисто и горе-долу знаеш какво си вложил, но нито е по евтино, нито е по вкусно, особено, ако правенето на домашна продукция не ти се отдава, а пък, ако някоя суровина не се окаже качествена и готовия продукт се повлияе, айдеее отиде всичко у кофата. И тогава, те ти булка евтино.
    Пп Не съм забелязала връзка "нямане/имане на пари - отказ от/желание за приготвяне на домашна продукция."
    В икономиката има категория "алтернативна цена" на определен ресурс. Разбирам за изхабеното време да спечелиш повече пари - да, обаче колко хора са така? Да не говорим колко от продукцията за консервната промишленост е особено качествена. Който е ходил на бригада за бране на нещо си, знае.
    Отнема ми половин час да изкарам 2 л лимонада от 3-4 лимона и известно количество захар. Ааа, да не забравим водата, тя е скъпа Simple Smile
    И аз не знам защо битува мнението, че докато се готви, не обръщаш внимание на семейството. Т.е. знам, но не звучи добре

    # 69
    • Мнения: 52 422
     За зимнината е така, но една домашна манджа излиза много по-евтино от същото в ресторант или даже от топла витрина. и много вероятно е по-вкусна.

    # 70
    • Мнения: 7 950
    Определено е и по-евтино, макар че това е последното, което ме вълнува - сравнявала съм торти например (но не само, просто това сега ми дойде наум) - моите са с качествен шоколад и масло, животинска сметана, домашни яйца, мляко (включително домашно приготвено дулсе де лече), евентуално плодове (сушени, на конфитюр или озахарени -това все домашно направено, каквито рецептата би изисквала евентуално). В повечето купени торти е пълно с полуфабрикати, ухаещи на парфюм, далеч са от животинска сметана или висок клас шоколад и пак моята излиза на цена, по-ниска от същия размер купена торта. Ако пък купената я направят със същото качество продукти като домашната, ще струва двойно. Домашната торта не изисква кой знае какъв енергиен ресурс, освен труд. Човек и да купува някои продукти за домашно приготвени по-нататък храни, пак трябва да внимава какво качество купува, за да има добър краен резултат. 

    # 71
    • Мнения: 9 042
    Не знам защо битува мнението, че домашното е по евтино. То е ток, вода, време, труд, пазар, суровина, разни машинарии в помощ. Да, вероятно е по чисто и горе-долу знаеш какво си вложил, но нито е по евтино, нито е по вкусно, особено, ако правенето на домашна продукция не ти се отдава, а пък, ако някоя суровина не се окаже качествена и готовия продукт се повлияе, айдеее отиде всичко у кофата. И тогава, те ти булка евтино.
    Пп Не съм забелязала връзка "нямане/имане на пари - отказ от/желание за приготвяне на домашна продукция."
    Ми на мен ми е по-евтино.Ползваме печка на дърва,дървата са си наши и са много и не плащаме.Домати и чушки също са си наши.Моркови ,целина,зелени доматчета всичко е без пари.За вода не плащаме щото от 30 години водопровод е отрязани си имаме собствен бунар.Остава само труд
    1-2 съботи ,че ще си направя сос за паста ,печени чушки и лютеница не ми тежи.

    # 72
    • Мнения: 16 774
    Е, ти си изключение, ние пишем за болшинството. Поне така мисля, де. Grinning

    # 73
    • Мнения: 1 780
    Според мен и зимнината не излиза по-скъпа от купешката. Буркан качествена лютеница е 10-12лв за 0,5кг. Работата е много, но си заслужава.
    И за да не е само спам  кашкавал Родопея. Има вкус на гума.

    # 74
    • Мнения: 9 042
    Е, ти си изключение, ние пишем за болшинството. Поне така мисля, де. Grinning
    Много са като мен.Нали гледам “софиянците “ всяка събота и неделя
    А наскоро ми разправяха случай за едни “софиянци” които наели къща за гости и на ток правили зимнина.Собствениците се видяли в чудя с тока после.Та веднага взели превантивни мерки такива случаи да няма повече
    В купешката лютеница се добавят нишесте или картофено пюре.Ти няма да си ги сложиш

    Общи условия

    Активация на акаунт