Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 647
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  Споделих преди време конкретно за маслините. Отивам до по-далечен магазин, там са в торбички, съхранявам в стъклен буркан с малко олио/зехтин. Така и с изварата - намерих откъде да купя без платена кутийка и  замразявам.

# 31
Да, идеята за подобни практики не е и никога не е била екологията. Както и за всички останали, де, не са само пластмасата и храните. 
Инак нямаше да заменят стъкления и хартиен амбалаж с пластмаса и найлонови торби масово, пък после да ни сочат с пръст, че не сме екологични. 

# 32
Толкова много от нещата, които използваме са просто странични продукти от преработката на нефт. Но щом искаме да караме коли, ще трябва да се примирим с пластмасата навсякъде, с маргарина и с всички отрови, които се получават при производството на горива.
Какво да ги правят, да ги трупат... естествено, че е по-лесно да ги пробутат на хората.

# 33
В Лидл е най-чисто точно заради липсата на топли витрини. Това лято от Лидл си взех египетско грозде, която беше АДСКИ кисело. Ядох малко и останалото замина в коша. Писна ми от тези кисели плодове по веригите.

В миналата тема някой се оплака, че в киселото мляко Верея Чудно имало вода. Аз пък купувам само от него и това като цяло е едно от най-гъстите млека на пазара.

# 34
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На мен киселото мляко на Верея ми е сметаново някак си, не съм попадала на воднисто.

# 35
Инак нямаше да заменят стъкления и хартиен амбалаж с пластмаса и найлонови торби масово, пък после да ни сочат с пръст, че не сме екологични. 
Леле, бях забравила какво е "амбалаж" и вярно, че едно време сиренето беше в рециклирана хартия, а олиото и напитките в стъклени бутилки.

# 36
Ами то и сега е амбалаж, ама думата не се ползва.

# 37
То ще намерим в какво да ги сложим, но те не дават. Е, за каква екология и опазване на природата говорим, като ни задължават да си купуваме пластмаса и не ни дават никакъв избор. Няма пръст опазването тука, а печалбата. Ами аз мога да отскоча до кварталния супер с буркан и метални купички за готова храна, но системата казва НЕ, имаме пластмаса за продажба инак няма готвено за теб, ще си готвиш у вас. Тръц и пръц.
Сега ще го обърна малко на политика.Това е схемата на работа на глобалистите -демократи,прогресисти,които владеят целия свят и европ.съюз.Заявяват едно на думи за да звучи красиво,обличат го в закони,в които обаче  има леки отклонения и допълнения,чрез които ефекта е напълно  обратния на декларираното.Т.е-декларира се,че е бяло,а то е мазно черно.И трябва да си много глупав или  платен грантаджия,за да не прозреш истината.А грантаджиите не  са малко.Ежедневно ни набутват "мнението" си и промиват мозъци от всички посоки и хората си мислят,че говорят по съвест и имат познания.Но не.Ако обаче по време на изказването на някой такъв по ТВ или радио,отдолу се покаже или каже ,че получава грантове/плащане от някоя фондация/,то тогава всеки ще може сам да си направи извода говорещия дали говори по съвест и познания или ЛОБИРА за нечии интереси.Това е заложено в "закона за чуждестранните агенти",който работи в сащ от 1938г.,но ес не иска да го въведе и забранява да се въведе.Казват,че е руски закон,защото русия по примера на сащ го е приела преди няколко години обаче.Вижте какво става в грузия,която не е член на ес.От 2 години правителството им се опитва да  въведе закона,но протести на платени и намесата на европа пречат.Какво да говорим за нас?

# 38
  • Sofia
Balea - самобръсначки - няма да закупя повече, много са зле , но нямаше Уилкинсън и ги взех.

# 39
  • София
Хич не е по темата, обаче да споделя, че писах до БАБХ за задължителните опаковки в Билла и ми отговориха, че според директивата търговецът си решава как да осигури качеството на храната, нещо такова. Утре може да копирам текста, ако се интересувате.
Специално в Билла, независимо взимаш или не кутия - се маркира заедно със стоката. Взимам 2 различни неща без сос, за които и плик ми върши работа - хайде 50 стотинки, защото всяко си върви с отделна кутия. Да не съм им правила аз софтуера, та да се оправдават с него.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 11:35 от Cuckoo

# 40
Обикновени вафли "Ния" -  бевкусни и блудкави.

От години купуваме сирене и кашкавал на "Кортен", но напоследък много ги развалиха. Нищо общо с предишния вкус. От няколко месеца насам. Спирам да ги купувам.

# 41
И аз на "Кортен" купувам само от маслото на килограм. Сирене на "Бачо Илия" купувам, кашкавал, какъвто ми хване окото, че и този, от който един път съм доволна, следващият път не е същият.

Вафли "Ния" не съм ги чувала, но пък "Ная" взех да вземам. Дълги години по инерция все "Боровец" взимах, но ги влошиха много. "Ная" и детето повече ги харесва, по-меки, усеща се един вкус на халва/тахан, какъвто при Боровец отдавна няма.

# 42
Точно "Ная" имам предвид. На мен не ми харесват. Може би заради тахана. "Боровец" би трябвало да са с какаов крем.

# 43
Точно "Ная" имам предвид. На мен не ми харесват. Може би заради тахана. "Боровец" би трябвало да са с какаов крем.
Според мен Ная преди 20-тина години бяха по-хубави. Сега са различни сякаш и ние спряхме да ги купуваме.

# 44
Имам усещането,че ЕС нарочно издава напълно противоположни изисквания за да причини когнитивен дисонанс у европейците. Хем е против пластмасата,хем е против и хартията,за да се пазят горите. Последно с какво да се опаковат стоките и продуктите?
На никого не му пука с какво се опаковат храните, стига производителите да си плащат. Те си плащат за да им се прокарват законите и съответно вдигат цените на опаковките за да си избият разходите за това. В цента на една опаковка виза и таксата за последващо рециклиране, и сметоизвозването и т.н. и т.н....барабар с въглеродните емисии отделени при производството.
И не стига, че крайният потребител, тоест ние, плащаме целият масраф, а и ни се вменява вина, че видите ли не пазим Планетата. Взели са ни за пълни идиоти!

В близкият ми Т-маркет също таксуват тънките пликове, а бабите си правят фунии от бршируте и в тях си слагат продуктите.
А да, а с тоновете брошури, които бълват всяка седмица не изсичат ли ли горите и кой ги плаща!? Въпросът ми е реторичен. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт