Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Марката "Наше село" - нищо особено (кисело мляко, прясно мляко, сирене).
"Три лъжици"- сладко от ягоди и лютеница- пак нищо особено.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 03:24 от missence

# 496

Потресаващо гадно топено сирене.
Харесвах тази марка Хохланд, но и нея развалиха.То е с някакъв изкуствен сгъстител и стои като гума, даже няма и вкус на сирене, какво остава за вида му.
Месо съм взимала няколко пъти от Лидл, имаше едно контра филе, което ми допадна, но вторият път беше сухо и жилаво.
Кауфланд - месо и кайма без коментар, от там се осмелявам да взема само охладена риба и пилешки бутчета.

# 497
Марка "Каймакани". За пръв и последен път взех 2 кисели млека и кашкавал. Млеката - гъсти, явно прибавено сухо мляко, вкус без никаква киселина, типичен "йогурт". Кашкавалът - мек, без вкус, все едно дъвчеш гума. Иначе опаковката на външен вид е докарана добре /на млеката, кашкавалът беше от пита/.

# 498
  • Sofia
Мъжът ми взима  кисело мляко Каймакани,харесва го.
За мен е доста рядко,но е вкусно.
Харесвам повече Боженци 4%.

# 499
"Боженци" 4 % официално е със сухо мляко, което не знам какъв проблем е, но ако на някой му харесва вкусът, ОК. Аз не консумирам много мляко, но засега май само на LB ми е харесвало.

# 500
"Боженци" 4 % официално е със сухо мляко, което не знам какъв проблем е, но ако на някой му харесва вкусът, ОК. Аз не консумирам много мляко, но засега май само на LB ми е харесвало.
И ние откакто прочетохме на етикета му „сухо мляко”, повече не го купуваме, иначе харесвахме вкуса, беше като сметана някак.

# 501
Коя е веригата за богати, да отида се отъркам в богатите Simple Smile
Едно време имах колежка, която пазаруваше в Билла и твърдеше, че това е богаташкия магазин, а Кауфланд и Лидл били за плебеите. Аз пък като влезех в Билла имах чувството, че се намирам в някоя западнала българска верига.

# 502
  • 🌊
Коя е веригата за богати, да отида се отъркам в богатите Simple Smile
Едно време имах колежка, която пазаруваше в Билла и твърдеше, че това е богаташкия магазин, а Кауфланд и Лидл били за плебеите. Аз пък като влезех в Билла имах чувството, че се намирам в някоя западнала българска верига.
Вероятно Паркмарт. Не знам колко са елитни, но там при пазаруване онлайн никога не съм имала проблеми с месото.

# 503
  • София
На "Боженци" и без да е написано, му личи, че е с добавки. Стои прекалено гладко, но при разбъркване на  айрян не става гладко, а на нянакви бучки. Сигурно е с нишесте или дори желатин.
Да, на вкус го докарва като крем, но това не е истинско полезно кисело мляко. Нишестен крем мога и сама да си сваря.
Естествено гъсто мляко става при определени обстоятелства и не трябва да бъде самоцел при купуване.

# 504
  • Sofia
Няма нишесте,тествала съм го с йод.
Желатинът не е нещо страшно.

# 505
Няма нищо лошо в сухо мляко, пoлeзнитe cвoйcтвa от предишното му състояное практически нaпълнo ce зaпaзвaт. Просто на производителите им по-лесно да исползват праха, отколкото самото мляко

# 506
Когато има използване на сухо мляко, то киселото мляко е на вкус като подквасена сметана. Липсва киселината на обикновеното мляко и може би ползите от консумирането на такова. Не съм се замисляла толкова много, иначе може да се направи някакво търсене в нета за това.

# 507
Киселата жилка зависи от бактерията най-вече и съотношението Лактобацилус булгарикус и Стр. термофилус в маята.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 06:28 от Clo - Camille

# 508
Киселата жилка зависи от бактерията най-вече и съотношението Лактобацилус булгарикус и Л. термофилус в маята.
Абсолютно да. От закваската е. Не е дали се използва сухо мляко или не.
На сухото мляко му няма нищо по принцип.

# 509
И ако едната доминира е по-кисело, а ако другата доминира е по-сладко. Забравих коя за какво отговаря, но принципно нещата са, че ако киселото мляко не е кисело на вкус,  това не значи непременно, че е фалшиво. Просто е с други проценти на двата щама за да пасва на днешните вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт