Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 748
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
От по-високомаслените кисели най-много ми харесва Домлян 4,5%.
Не знам какво има в него, но и на вкус, и на гъстота ми е ОК.

Намерих какво има:
https://domlian.com/products/krave-kiselo-mliako-4-5-500-g/
Интересно мляко,ще го опитаме.Онова което знам е,че лактобацилите са консерванти Когато към тях добавиш консервант,те умират.Т е-ако към киселото мляко се добави консервант всички полезни бактерии умират.Същото важи и за киселото зеле,което развива лактобацилус плантариум.Когато го пресечем с натриев бензоат /калиев сорбат/полезните бактерии умират.

# 526
Киселото мляко на Домлян с 2% и 4,5% масленост кваси много хубаво.

# 527
  • София
Коя е веригата за богати, да отида се отъркам в богатите Simple Smile
Едно време имах колежка, която пазаруваше в Билла и твърдеше, че това е богаташкия магазин, а Кауфланд и Лидл били за плебеите. Аз пък като влезех в Билла имах чувството, че се намирам в някоя западнала българска верига.
Това са такива глупости, може да кажеш на колежката ти, много поздрави.
Аз купувам хляб от един магазин, млечни - от друг, месо -от трети, пакетирани продукти - от два различни. Та нямам идея за богати ли са, за бедни ли са, за извънземни ли са. Важното е да се харесва вкъщи, и да се яде що-годе качествена храна.

Преди може би година писах отрицателен отзив за сиренето на Каймакани.
Скрит текст:

Толкова ми е писнало с тези млека, че ако мога да набавям домашно прясно мляко, ще се науча да квася, какво да правя. Научих се да готвя, да правя сладкиши, сокове, да меся, сега и мляко ще се науча да квася, и накрая ще съм готова за къща на село.

# 528
Толкова ми е писнало с тези млека, че ако мога да набавям домашно прясно мляко, ще се науча да квася, какво да правя. Научих се да готвя, да правя сладкиши, сокове, да меся, сега и мляко ще се науча да квася, и накрая ще съм готова за къща на село.
Аз се научих и да квася, и масло бия когато се снабдя с домашно мляко, чак взех да си мечтая за една козичка даже. Joy От крава ме е страх, а овцете не стават за гладене по единично, та нямам голям избор. Grinning Ама по нататък, когато порасна още малко..... Wink

Пробвала съм с мляко на Маджаров, Олимпус и LB, квасят се перфектно.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 16:43 от Sysly

# 529
Да се оплача от едни възглавници в Темакс сега,писах им и ревю,но естествено не са го пуснали Grinning
1+1 са сега промо.ММ ги беше взел за резервни за друга стая да има някакви там и очаквахме като се разопаковат да се надигнат малко..щото нали снимката в брошурата е такава,на нормални пухкави възглавници Grinning Разопаковаме ги.. ми то все едно са нарязали олекотена завивка на правоъгълни парчета и са написали ,че са възглавници..толкова плоски,че не е истина.Калъфа е с цип и прехвърлихме пълнежа от 2 възглавници в 1 калъф...и въпреки това пак не става за нормална възглавница,главата ти потъва Grinning Ако се сложат и 4-те в 1 може и да не потъне хахаха.Вляво са 2 неразопаковани,вдясно 1 калъф пълен с 2 възглавници (щото нали сме ларж и си взехме 4 общо Grinning )

Открийте разликите Grinning

Та явно заради 1+1-то са намалили и пълнежа наполовина да им излязат сметките Grinning И да ,то е ясно,че за тия пари няма да са кой знае какви,но пък сме взимали на 5-6 лв. в кф и си бяха нормални Grinning

# 530
Няма как Билла да е за богати, тъй като също е замислена за бедни. А и името ѝ идва от немски - billig-евтино.
В Паркмарт продават същите продукти като в други магазини, но на изкуствено завишени цени.
Коя е веригата за богати, да отида се отъркам в богатите Simple Smile
Едно време имах колежка, която пазаруваше в Билла и твърдеше, че това е богаташкия магазин, а Кауфланд и Лидл били за плебеите. Аз пък като влезех в Билла имах чувството, че се намирам в някоя западнала българска верига.

# 531
  • Deutschland
За мен Кауфланд Сандански е магазина за богати. Кафе Лаваца килограм 62 лева, сладки в метална кутия 17 лева миналото лято, сега, сигурно е 27 и т. н.

# 532
Как 62 лв за килограм? Близо двойно по-скъпо от друг Кауфланд.

# 533
  • Пловдив
Toва е било винаги в Кауфланд - безбожно надути цени и после с някаква фантастична промоция от порядъка на 50% и цената става, като в другите магазини.... но темата не е за това....

# 534
  • София
Мина времето, когато в К. отивах да си купя относително евтини паста за зъби, боя за коса, шампоани - всякакви консумативи, и то на редовна цена. Сега обикновено съм за нещо на промоция, която всъщност е реалната цена. Пример - филтрите за вода Аквафор, в сайта им са по 15-20 лв., а в К. са ги пуснали по 7.

# 535
Как 62 лв за килограм? Близо двойно по-скъпо от друг Кауфланд.

То и в Русе близо към 60 лв/кг на Лаваца кафето

# 536
В момента кафето много варира - поскъпна последната реколта и зависи кога е зареждането. По-старите опаковки може да са много по-евтини.

# 537
  • Mediterraneo
Тези възглавници не могат ли да се върнат? Само с един непубликуван отзив...

# 538
Тези възглавници не могат ли да се върнат? Само с един непубликуван отзив...
Не сме пробвали,но надали?Те са и разопаковани вече.Преди няколко години искахме да сменим едни лайсни за ламинат с друг цвят,че не го бяхме нацелили и не можеше.. Оставих им отзив във фб все пак Grinning

# 539
По отношение на цените не ви ли прави впечатление,че Била,Кауфланд,Т маркет правят промоции на едни и същи продукти ,но в различни седмици и на едни и същи"намалени "цени.Това най-вероятно е Картел. Тука трябва да се намесят Комисия за защита на конкуренцията и Комисия за защита на потребителите.То се вижда от ясно по-ясно,че има споразумение за цените при  намаленията.Т.е-няма конкуренция.Редовните цени са с малки разлики.

Общи условия

Активация на акаунт