Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 220
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Кубратова как приготвяш пелмените? Имам една опаковка във фризера и не знам как да ги направя. Купила съм и подправка за пелмени.
Когато бързам и не ми се чисти котлон, ги варя в подсолена вода с малко масло вътре - загрявам водата до кипване (трябва да е сравнително широк съд), добавям солта и маслото и сипвам вътре замразените пелмени, леко разбърквам, за да не залепнат за дъното, изчаквам да заврат и постепенно намалявам степента на котлона до слаба към умерена. Захлупвам (работя на индукцион и при мен това става бързо, ако работиш с конвенционален котлон, следи да не кипне и намалявай постепенно) и ги оставям да къкрят около 15 минути след изплуване на повърхността. Вадя ги с голяма решетъчна лъжица, добавям масло, черен пипер и сервирам. Отстрани добавям по лъжица-две заквасена сметана. ММ ги обича със соев сос и си добавя отделно.
Когато не бързам, директно ги пържа в смес от загрято масло и олио до леко зачервяване. Могат и да се сварят предварително преди пържене, ама отнема време отцеждането, после пръска порядъчно. 
Да кажа и за голямата опаковка сметана, която е произведена в Беларус - същата си е, както преди, с вкус на истинска сметана, а не на кисело мляко - пробвах я току що.

# 721
  • София
От същата марка сметана видях, че има и 20%:
https://berezka.bg/bg/product/2630-smetana-20-brest-litovsk

# 722
От същата марка сметана видях, че има и 20%:
https://berezka.bg/bg/product/2630-smetana-20-brest-litovsk
Да, тя е точно голямата, която обсъждах и която си е със същия вкус, както преди.
Ползвала съм и двете дълго време - малката е с 15 % масленост и винаги е имала идентичен вкус като тази с 20 %, просто е по-рядка на консистенция от нея и е вземам за сосове, включително за пелмени.
Сега вкусът на малката е точно на кисело мляко и консистенцията не е просто по-рядка, а точеща се, цветът също е откровено жълтеникав, а не сметанов. Та, не е до процент масленост, а до друг състав.   С една дума - няма вид и вкус на сметана, а имаше.

# 723
Никога повече чай на Loveare,  оказа се украински. Вярно, аз съм си виновна, че като поръчвах не погледнах производител, и сега трябва да изхвърля 30 лева в кофата за боклук. Иначе изглеждат прекрасно, опаковката прави чудеса в търговията.

# 724
Извинявай, ако е удобно, какъв е проблема, че е украински?

Питам, защото също имам една кутия, чаят ми харесва. Ако, обаче има нещо нередно, ще го изхвърля и аз.

# 725
Извинявай, ако е удобно, какъв е проблема, че е украински?

Питам, защото също имам една кутия, чаят ми харесва. Ако, обаче има нещо нередно, ще го изхвърля и аз.
Аз лично избягвам да ползвам продукти от Украйна от много години, първо заради Чернобил и сега заради войната, която се води в момента там. Цялата Менделеев таблица е събрана в продуктите им, отрова. Лошото е, че още преди години те изнасяха продукция за Германия, която се пакетираше и разпространяваше, като немска стока. То, не че може човек да спре напълно да купува украинска стока, но аз лично гледам да я огранича до минимум.

# 726
  • София
La farina, спести ми едно писане.С тази разлика, че аз ще си го изпия. В Лидл има къде къде по-ароматни чайове. Иначе аз също не бих купила украинска стока, защото си мисля,че вноса им е облекчен, и не минават никакви проверки. Макар,че един познат беше дал тяхно олио в лаборатория и се е оказа, че е перфектно качество. Така, че не трябва да сме толкова крайни.

# 727
Не, аз не съм крайна, просто написах точно и ясно, защо не купувам украинска стока. Поне не и съзнателно.

# 728
Задължително е на етикета да пише откъде е стоката. А щом ви притеснява Чернобил,то тогава не трябва да купувате и руска стока,понеже и тя е замърсена... И беларуска...

# 729
  • София
Съзнателно и аз не бих купила. В другата тема хвалят български чай.

# 730
Задължително е на етикета да пише откъде е стоката. А щом ви притеснява Чернобил,то тогава не трябва да купувате и руска стока,понеже и тя е замърсена... И беларуска...

Аз не купувам украинска стока много от преди войната, да не изместваме фокуса на темата. А и пазара не е залят нито с руска, нито с белоруска стока, така както е залят с украинска.

# 731
Е, аз и руска и беларуска на купувам, но не само заради замърсяване и войната. Преди известно време ми подариха от насипните бонбони и едни вафли от Берьозка. От Белрус бяха. Ужасни. Отидоха в кофата. Иначе лошото е, че човек няма как да знае откъде идват суровините, дори и продукта да не е от Украйна. Аз съм малко крайна и гледам да не купувам нищо извън ЕС, доколкото ми е възможно. Наскоро исках да взема орехи, но на по-известните марки, които ги има с магазина пишеше, че са от Украйна.

# 732
Сирене Lacrima. Преди години една колежка толкова го хвали,друго не ядяла и се излъгах да взема-беше като тебешир и повече не взех.Хубаво,но миналата седмица ми трябваше сирене и нямаше Елена и пак се излъгах да взема Lacrima -има ми мирис и вкус като на престояло сирене (а беше вакуумирано ) или и аз не знам на какво да го оприлича.Абе гадно е ,по-добре да си седя без сирене ,отколкото да взема пак от него Grinning
Гауда Milki dream - хайде сурова да не е вкусна...,ама и печена да не става и да прегаря като пластмаса върху филийките ...
Иска ми се да има по-строги мерки върху боклуците,които ни продават и ако нещо не става за ядене-направо да им затварят производството...Не стига,че завишили цените до небето,а направо не знам вече какво да пазарувам.

# 733
Имаме ли тема за Био продукти?

За да не е спам, на Милки Дрийм нищо не ми харесва, пробвала съм гаудата, обикновен кашкавал. Дори суров ми е неприятен. Както и всичко на Саяна.

# 734
Да, така е, и гаудата, и всичките вносни жълти сирена, поне тези от "супермаркетен" клас, не стават за принцеси, пластмасови стоят.

Общи условия

Активация на акаунт