Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 220
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Веднъж и доста отдавна правих майонеза от водата от буркан с нахут. Не вярвах, че ще стане, но стана майонеза. Като че ли беше малко по-безвкусна от стандартна майонеза. Но поне не е бъкана с консерванти, боклуци. Друг път като постиш, може да пробваш някакъв такъв вариант.

# 691
Благодаря за идеята,ще потърся рецепта.

# 692
Не че всички майонези не са тъпкани с боклуци, но всякакви ниско маслени и диетични са пълни с нишесте и имат ужасен брашнен вкус. Бездруго рядко купувам майонеза, предпочитам да взема нормална, без подобни "екстри"
Всички нормални и ненормални майонези са с нишесте. Яйцата са за етикет само, да ги има ..
Никой няма да прави майонеза със сурови яйца за шир потреба. А само яйчен прах и мазнина никак няма да излезе рентабилно като цена/съхранение ..

# 693
Майонеза Хайнц е истинска...

# 694
Това звучи като "Кетчуп Хайнц е истински" Joy

# 695
И тя е с нишесте, че и с рапично олио ... Колко да е истинска. Ето състав от Метро, примерно..

https://cdn.metro-group.com/bg/bg_fir_314781001001_bg.pdf

# 696
Deaf е добър провокатор, но не е необходимо винаги да му се вързвате. Stuck Out Tongue Winking Eye Wink

# 697
И тя е с нишесте, че и с рапично олио ... Колко да е истинска. Ето състав от Метро, примерно..

https://cdn.metro-group.com/bg/bg_fir_314781001001_bg.pdf
Олио като олио. Не може без него. Утре ако излезе мода,че слънчогледовото олио е вредно,ще почнете и на него да търсите маана... Yum
Но пък яйцата са истински. Само са пастьоризирани,демек обезвредени от към бацили и тем подобни.

# 698
  • Deutschland
Сладките са малко вътре на брой и много сухи.
(Вчера купих Детска закуска ей така заради доброто старо време и вътре имаше 8 бисквити, а цената 3 лева).

# 699
Яйцата все тая дали са сухи или пастьоризирани. Пак са нюню %.
Рапичното го ползват като по-евтин заместител, което не води до кой знае какви ползи за потребителите. Че е и с не много читав вкус.
Няма вариант на индустриален сос "истински" и без нишесте. Структуроопределящо е, лесно и бързо за употреба.
Между другото има го и в натуралните сокове. За да имитира плътност и "натуралност"...

# 700
Лютеница лютеничко на Първомай... Боклук!
Ако съм с вързани очи няма да знам какво ям. Няма вкус, няма аромат на лютеница. Отвратително нещо. Няма да повторя. Беше компромисен вариант взет от билата и цената беше висока за грамажа си. Капачката едва я отворих, за разлика от други капачки на консервирани продукти на винт от магазин. Въобще нищо не струваше в тая "лютеница".
Пижама българска уж на марка Iva Tex. След няма и седмица спане с нея, се образуваха колена на долнището, на задните части провисна ужасно, на горната част се оформиха лакти... Направо клошарски вид придоби. Отвсякъде раздърпана, свлечена, провиснала, изключително нелицеприятна. Иначе красив модел, комфортен плат, но само на манекен в магазина. Не препоръчвам категорично. Почти сигурна съм, че пижамите във всичко по лев магазини, биха били по-добри, макар и не толкова красиви и приятни материи..

# 701
На Първомай нищо не купувам, защото всичко което съм пробвала има вид и вкус на разредено нискокачествено доматено пюре с нишесте.

# 702
Ако съм с вързани очи няма да знам какво ям. Няма вкус, няма аромат на лютеница. Отвратително нещо. Няма да повторя. Беше компромисен вариант взет от билата и цената беше висока за грамажа си. Капачката едва я отворих, за разлика от други капачки на консервирани продукти на винт от магазин. Въобще нищо не струваше в тая "лютеница".
Пижама българска уж на марка Iva Tex. След няма и седмица спане с нея, се образуваха колена на долнището, на задните части провисна ужасно, на горната част се оформиха лакти... Направо клошарски вид придоби. Отвсякъде раздърпана, свлечена, провиснала, изключително нелицеприятна. Иначе красив модел, комфортен плат, но само на манекен в магазина. Не препоръчвам категорично. Почти сигурна съм, че пижамите във всичко по лев магазини, биха били по-добри, макар и не толкова красиви и приятни материи..
Аз съм доволна от техните пижами. Някакъв гаден плат явно са използвали... да не се е прецакал от прането/сушилнята? Колко пъти е прана преди да провисне?

# 703
  • София
Благодаря за идеята,ще потърся рецепта.
1 част вода от варива (известна още като "аква фаба"), 2 части олио. И разбира се, сол и киселина на вкус.

# 704
Аз съм доволна от техните пижами. Някакъв гаден плат явно са използвали... да не се е прецакал от прането/сушилнята? Колко пъти е прана преди да провисне?
Провисна не при прането, а при самото носене, нощ след нощ... Сушилня не ползвам, всичко пера в пералня по един начин. Другият ми текстил проблем след пералня никога не е имал..

Общи условия

Активация на акаунт