Основни упражнения в зала + диета

• 1 583
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Мерси много за идеите и съветите . Само да кажа, че започнах от вчера уж диета. Храня се само и най-вече с протеини за няколко дена ще го правя това.
Как е възможно за 1 ден да съм свалила 2 кила ???? Това още повече ме кара да си мисля, че заради тези пусти хормони и стрес съм наляла не от ядене...е малко, но не само.

Колкото до спорта, колко минути препоръчвате на колело и на пътека за абсолютен начинаещ , с над 15 кг за сваляне ?

Аз като цел винаги съм си поставяла километри, не минути.
Като начинаеща бих казала 2км на пътека. Ако не успеете да ги бягате ще повървите.
Препоръчвам хубава, пасваща на темпото ви музика за мотивация. Според мен по-лесно се бяга така.

# 16
Ако ще тичате, аз препоръчвам да прочетете информация за правилното дишане при бягане и също така каква трябва да бъде позицията на стъпалото при стъпване. С тези съвети ще има повече издръжливост.

# 17
Дайте си време да се образовате малко на тема храна, макро и микро нутриенти и т.н. Запознайте се с калорийния дефицит и как работи.
Четейки какво пишете, оставам с впечатление, че изобщо не знаете какво правите и се хвърляте от една идея в друга. От изключване на въглехидрата, до ядене само на протеин. Това няма да Ви помогне, ще се оплетете още повече и ще се откажете.
Не бива да изключвате никоя група храни. Трябва да ограничите приема на пакетираните такива - чипс, снаксове, кроасани, вафли и т.н. Не че са забранени, но трябва да ги съобразявате с калориите, които са подходящи за Вас и да не ги ядете ежедневно. Спазвайте принципа 80/20. По-голямата част ядете чиста храна, а 20% оставяте за удоволстие.
Да спортувате също е много важно, но няма да Ви доведе до успех, ако не се храните правилно и пълноценно.

Преди време, аз също като Вас се лутах и се чудих, коя диета да спазвам , то не беше Кето, 90 дневна и каквото още се сетите и нищо не се получаваше. Имам хашимото и инсулинова резистентност и след раждане килограмите чукнаха +30.
Един ден просто реших и се зачетох как да се храня правилно и това ме накара да си поръчам тренировъчен и хранителен режим във фитнес зала, а до тогава не бях стъпвала в такава. Постепенно спрях да спазвам режима на хранене, научих се сама как да се храня.
Ходя на фитнес 4 пъти - като тренирам силово различни групи мускули. Кардиото ми е само 5 минути за загрявка и накрая 20 минути ходене на пътеката с наклон - това е около 1,5 км.
С пътека и колело няма да направите нищо, освен да си давате парите и да се потите.
Дайте си време, образовайте се по темата, ако трябва поискайте помощ от инструктор и започнете.

Общи условия

Активация на акаунт