Деветокласници 2024/2025 - 2

• 42 085
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Съобщението беше, че не от материал от миналата година и няма нужда да се готвят, но ги очакват. Плюс някакъв линк към демо за влизане в системата. Предполагам, че е препратено от сайта на РУО.
Лято!, наборът да оздравява бързо.

# 241
При вас казали ли са какъв материал ще обхваща изпитът , от кои класове , кои теми ? Примерни правихте ли ? При нас нищо не са казали , само , че ще е на 3 модула по 30 минути , по 10 въпроса , нищо друго . Не се знае точно в колко часа , нито в кои стаи . А , и че ще е във вторник .
Ето малко повече инфо https://danybon.com/obrazovanie/test-prirodni-9-cl-2024/
Изпитът  е  според мен четене с разбиране + някаква обща представа за трите науки, а не базирана на конкретен клас/материал. Въпреки това има и завъртяни въпроси (дадоха ни пробен).

# 242
Аз от тук научавам за изпита утре 😂 синът ми мълчи като партизанин! Питах го - каза лесно ще е, не го мисли! И аз не го мисля 😂

# 243
Като слушам и чета как децата се притесняват за този изпит направо се плаша.
Моя направи днес един пробен, каза че бил елементарен и замина да играе настолни игри.
Какви ще ги надроби утре, направо се плаша.

# 244
Аз знам, че при наборката ще е утре, в първите 3 часа. Нещастна е, че първите часове били лесни, а след това следват биология и физика, където си имат планирани изпитвания и нямало да отпаднат. Физичката им беше пратила само един тест да видят как изглежда и май с това се изчерпва подготовката. Каквото и да направи, най-много да е текуща оценка, така че има време до края на годината да я оправела е мотото.

# 245
Каква оценка от този глупав пореден експеримент с децата? МОН ще си гледат резултатите и ще се вайкат от децата.

# 246
Ами моят син никак не се притеснява - каза, че намерил някъде примерни такива тестове, решил 2 и са толкова лесни, че се чуди къде са природните науки - даден е текст, който да прочетеш с разбиране и да отговориш на въпроси по този текст, приличало на задача по литература за нво, но много по-лесно, според него като за втори-трети клас.

# 247
  • Видин
Нито е правил тестове, нито се е притеснил. Питах го сега как беше, написа "Добре" каквото и да значи и туй то. Хич не ми пука за мон-ските простотии. Беше ми достатъчно 2 години подред да имам седмокласници AstonishedAstonished и вече съм над нещата.

# 248
  • София
И моят син отиде спокоен и без предварителна подготовка. Повече ме притеснява фактът, че довечера, шести час по физика ще имат контролно, а са станали в 6. Не съм убедена, че ще са достатъчно бодри за писмено изпитване по един от най-трудните предмети, при един от най-взискателните преподаватели. Отбеляза втори вирус от началото на учебната година, но го кара на крак. Само тренировките пропусна. Каза, че децата в училище масово са с някакъв симптом.
 За него само част от учителите по разказвателните предмети са нови. По физика и по биология са същите, при които беше в 7 клас. Химичката не се държи много добре с децата, дори си е позволила обида в друг клас, ще видим..Иначе като цяло екипът е добър.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 10:58 от *Elle*

# 249
  • ВАРНА
Дъщеря ми едва стана сутринта, за да се опитаме да спазим да е в училище в 7ч20. След глупостта на пиза си карат седемте часа  - часове по 20 минути и междучасия по 10 минути. Усещам как ще се прибере, ще си легне и ще отсвири Британика следобед.

# 250
  • София
Никаква драма или подготовка у нас. И трите теста били елементарни, излязъл чак на 40-тата минута, защото системата била претоварена и въпросите зареждали бавно. Натъкнал се на директорката, която го попитала къде така толкова скоро и обещала, че лично ще провери как се е представил.
Отиде при личния лекар, че започва някаква кашлица с болки в гърлото, та поне до средата на седмицата ще си остане вкъщи.

# 251
В училището на дъщеря ми са разделени по 2 класа на ден - едните днес, нейният и другия клас утре. Днес ще разберат от другите за какво става въпрос. Иначе днес започнаха от 10, часове по 20 минути. Утре към 7:30 трябва да е там.

# 252
А как и кога ще си разберат резултатите? (имам такова питане от моята девойка от днес Simple Smile насочих я да си пита учителите или класната)

# 253
Наборката каза, че тестовете били повече като четене с разбиране и нямало нещо, което да налагало да си учил природните науки миналата година (те не са ги учили), частта с физика била по-дълга, но за всичко ѝ стигнало времето. Как са се справили не знае дали и как ще разберат. Но като цяло усещането ѝ е, че тестовете не са били нещо особено и всичките ѝ съученици се чудят дали такава е трудността на истинските изпити и как е възможно, ако е такава, да сме на последно място в ЕС. Ще ми бъде интересно какво ще отчете МОН.

# 254
И при нас мина тая "пробна" Пиза. Девойката съобщи същите неща, които и тук сте писали. Каза "То май нямаше значение дали сме учили миналата година." И не е останала до последната секунда, което е нечувано в нейната история. А после, както в много други училища - намалени часове.
Струва ми се странно да се губят цели два учебни дни за такава проба. Цялото училище са на едно и също разписание - начало на деня в 10ч, часове по 25 мин, междучасия по 10 мин.
Като цяло девойчето беше пропуснало, че класната е пратила онези "демо" тестове, за които се говори. После разбра, че не е единствената, която не си проверява учебната поща редовно. Е, аз повиках малко... или повечко, че "каква е тая безотговорност...". Ама, нали съм майка, а не готина леля Laughing

Общи условия

Активация на акаунт