Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 395
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
По скоро е споделящ тип девойката. Но
споделя  любовни вълнения, нейни и на нейните приятелки, отношения и напрежение между хората в приятелския  и кръг, неща от този тип. Филтрира обаче и понякога на по-късен етап ми разказа неща, които са и се случили, а ми е била спестила. Има дни в които по никое време вечерта решава да споделя, а аз едва успявам да стоя будна и дни, в които имала "low social power" 😂 и дума не обелва.
 В училище знам за нейните изпитвания,отзивите за  нейните домашни и проекти, за пререканията и с някои учители (най-вече по физическо 🙃),но иначе за класа като цяло не. Не са много сплотени и по-скоро си се движат на групички по интереси, та специално в класната стая малко знам какво се случва.

# 661
Моят не е от най-споделящите, но го виждам, че прави опити последно време. Той като цяло не говори много, съвсем различен характер от брат си и сестра си, които могат да приказват денонощно Wink

# 662
  • София
Синът ми е от споделящите деца, но започна да крие някои неща, да си има строго лична територия. Засега по-скоро имам поглед, но процесът на отделяне е необратим вече.

# 663
  • ВАРНА
Обзалагам се, че печелим за най-слабо активни от наборните теми Simple Smile
Училището за дълго време не беше на дневен ред у нас - две седмици боледуване преди ваканцията и седмица ваканция. Трудно си представям, че от утре се започва учебната въртележка.
Предполагам, че всички следим предложенията за промени, които се коментират.
Голямо "да" от мен ще има само този в мон, на който му дойде на акъла да съкрати оставащите три години на половина и да приключим по-бързичко с българската образователна система.

# 664
Поне на родителската среща успяхте ли някак да решите неразборията в класа?
При нашите е просто велико. Мисля, че втория срок са имали 2 учебни понеделници. До края на учебната година може да направят общо пет. С петъците положението е сходно. Добре е, че служебно извиняват отсъствията.

# 665
Голям смях с нашите деветокласници. Бяха дошли през ваканцията няколко момчета от класа на гости на сина ми. Оплакваха се, че не можели да си намерят приятелки, защото всички момичета от класа им били гаджета с по-големи момчета. Ама много големи били - "18-19 годишни, направо педофили някакви" Joy Единият даже имал брада и според тях бил поне на 20 години. Аз ги посъветвах, тогава и те да си търсят приятелки от по-малките класове. Репликираха ме, че това нямало как да стане, освен да отидат в двора на основното училище и да викат на момиченцата "Ела, чичко да ти даде бонбонки", в смисъл нали, ако и те трябвало да си търсят приятелки с толкова голяма възрастова разлика Joy. То вярно, че всички момчета от класа са визуално пълни дечковци, а момичетата им са като големи жени, но явно много пренебрегнати се чувстват.
Самите момичета от класа обаче и те са големи бъркачки. Някои от тях редовно правят многозначителни жестове на внимание към определени момчета от класа, включително подаръци и други подобни, но пък официално си имат гаджета "от големите класове" и  нашите мОмци направо са в шок и не могат да разберат какво става.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 10:48 от GG*

# 666
  • ВАРНА
Поне на родителската среща успяхте ли някак да решите неразборията в класа?
При нашите е просто велико. Мисля, че втория срок са имали 2 учебни понеделници. До края на учебната година може да направят общо пет. С петъците положението е сходно. Добре е, че служебно извиняват отсъствията.

рони, голямата драма е, че много говорят в часовете. Не е нещо ново. От пети клас го слушам това и то от едни и същи учители. Групата-клас са добронамерени младежи, няма грубости и агресия. Дъщеря ми съумява да се "изключва" и шумът не ѝ пречи. Ще ѝ сверя часовника по математика в най-скоро време, защото не може хем да е шумно в часовете, хем почти никакви домашни, хем отлични оценки на контролни. Някак не ми се вързва. Иначе знам за една камара подвизи, които се извършват в училището и които засега дъщеря ми не ги приема за нормални. Засега.

# 667
Моята дъщеря пък по-големи не харесва, все връстници от нейния набор. И за нея всяка разлика над две години е педофилия, пък даже и когато става въпрос за възрастни, пълнолетни хора. Иначе до сега не е имала гадже, като изключим детските "гаджета" в градината и в началното училище.

# 668
Достигнаха до тази следваща сложна възраст. Поне преодоляха групирането по полов признак, че при съотношението им 3/1 на момчета и момичета, им трябва малко повече социализация. Когато пътуват, все пак общуват и не се делят. Ходят заедно да се хранят, събират се на едно място.
Миналия уикенд стигнахме до Варна, за да организираме някак 2 дни ваканция. Голям смях падна с нашите приятели, които си намерихме случайно там със същата мисия. Техният човек е година по-малък. Няколко пъти въобще не ги регистрира. Когато бяха толдъри, сме ги събирали заради нас. Били са в отбор с дъщеря ми.  Не се познават. Две седмици преди това са се познавали.  Момчетата се движат в група и толкоз. И по този повод си припомних, че сме водили разговор в някакъв момент, ако иска да се разминаваме така, само да ни предупреди. 
При изпращания и посрещания, да си го изживее.
Всъщност гимназиалните години са много емоционални  и изграждащи. Случва се всичко, което няма как да се налее чрез чужд опит. Така се гради зрялост.

# 669
  • София
Доживях да се съобразявам със социалния живот на тийна, за да планирам семейните пътувания. Имахме под 5 дни за тази ваканция Simple Smile
И наборът още не е имал гадже, но имат момичета в компанията и са си близки, така че всичко е нормално.

# 670
Да пиша ли за и.... от МОН ,,, телефоните им виновни, 15-те дни в повече, религия, допълнителни часове по незнам си какво...Само защото от мамата веднага ще ме цензурират няма да казвам какво мисля за тях...Не не е проблем програмата, пренатоварването, тежките раници, безобразното държажиние на много от преподавателите отишли там за заплатка. Толкова съм бясна на всяко гадно мнение за децата, особено като ги сложат под общ знаменател. И родителите виновни за глобалното затопляне.

# 671
  • София
Малоумна история. Все едно който иска да отсъства, няма да намери начин. Вместо да облекчат всички, особено личните лекари, на които по-малко да се виси с часове за заветната бележка за главоболие или сопол...

# 672
А под директори имат предвид универсалната подлога Стаматов. Този добър чичко директор.
А може би работодателските организации могат да поискат първия ден от болничния на работещ, който е отишъл да се реди пред кабинета на лекаря на детето, да бъде за сметка на МОН.

# 673
А да вземат да си погледнат директорите първо?.. Тази феодална длъжност, която е една от първопричините образованието ни да е на този хал.

# 674
  • ВАРНА
А под директори имат предвид универсалната подлога Стаматов. Този добър чичко директор.
А може би работодателските организации могат да поискат първия ден от болничния на работещ, който е отишъл да се реди пред кабинета на лекаря на детето, да бъде за сметка на МОН.

Ееех ще започне такъв живот, че само си викам "дано"  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт