Деветокласници 2024/2025 - 2

• 42 049
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • ВАРНА
Бибит, интересна и тъжна е била срещата с тази дама. Посетихме Аушвиц с дъщеря ми през септември. Адът на Земята е бил там.

Иначе хавата при нас е една неадекватна на този етап класна, която си позволява обиди към учениците. Дъщеря ми индиректно е била наречена "тъпанар". Държа връзка с родители, които са потресени от случващото се и ще реагираме, разбира се.
По учебния процес остават входни по мат и бел, но там притеснения няма.

# 181
  • Някъде там...
Входните приключват утре. Крайно време беше, съсипаха се. Изключително се натовариха, имаше и разочарования, сълзи.
Днес съм на родителска среща, на която въобще не ми се ходи, очаквам напрежение.

# 182
Входните приключват утре. Крайно време беше, съсипаха се. Изключително се натовариха, имаше и разочарования, сълзи.
Днес съм на родителска среща, на която въобще не ми се ходи, очаквам напрежение.
Защо пък с напрежение, какво толкова може да се случи в 9 клас?
И при моето ще има родителска. Интересно ще ми е да видя учителите. Реално всички са нови тази година.

# 183
  • ВАРНА
Hope for Two, и аз така си мислех - какво толкова може да се случи в девети клас; няма с какво да ме изненадат или впечатлят; наясно съм с детето си, училището му, учителите. Неприятно изненадана съм в момента по няколко направления.

# 184
РС за сега не се планира. До края на седмицата ще свършат с входните, че даже започват и текущите изпитвания (история и физика имали планувани за тази седмица). Резултати все още няма по нищо. Класната им тази година според учениците е най-добрата, която са имали до сега. Преподава им по първи език и наборката споделя, че за първи път някой е наистина загрижен и се интересува от тях. В ЧК се запознавали сякаш са в 8. клас, правили разни игри, давала им съвети как да се справят с разказвателните на език и научили повече за съучениците си отколкото за цялата минала година. Въобще всички деца са много впечатлени от нея, била миличка, но въпреки това за сега дисциплината им при нея е на ниво. Още не сме я виждали, но бях чувала от предишни нейни ученици, че работела много за сплотяването на класовете си и ще се радвам да се получи, защото миналата година бяха на групички по училища, от които са приети и така и до края на годината някак си не успяха да се почувстват като един клас.

# 185
Браво на вас! При нас това ще си остане мечта! След страхотно начало миналата година, до НГ класът вече беше на 4-5 групички, които по никакъв начин не общуват помежду си и това още повече се задълбочава.
РС очакваме след 10 дена. Още ми е странна ситуацията в 9 клас. Физика и химия се получават без грам усилие( странно, но и биология клони натам, благодарение на учителя). Ноооо, история и география ще бъдат ад. По БЕЛ пак сме с нов учител.

# 186
  • София
На Ели родителската беше миналата седмица, пратих таткото.
Съответно не съм получила особено много информация. Класна им е млада учителка по руски, която им допада май засега. По френски основният учител е италианец, който е завършил СУ и от години живее тук, говори отчасти и български. За съжаление май са първият му випуск и самият той се притеснява и ще видим колко ще се получи ученето на ФЕ. Нейтив спикъра е младо момиче, което май засега по-добре се справя с миналогодишният младеж. Почнаха и втори език руски.
Учителите по разказвателните повечето и допадат, като и там тепърва се опознават.
Входните минаха, като по математика очакваше да се справи много добре, но контролното я изненадало, ама така е като цяло лято не смяташе за нужно каквото и да е да се преговори, защото тя всичко си знаела.

# 187
  • Немция
Не е желателно да се провеждат толкова тестове накуп, всичко това се води изпитен стрес- мое мнение.
Но щом така е измислено, няма какво да се направи с едно "голо" мнение.

# 188
  • София
Входните им приключиха още в понеделник, повечето се правят без преговор , само за инфо на учителите. После никой не ги взема под внимание за срока, което е хубаво, по принцип. Но и не дотам, защото такива като моето дето са над нещата и още си мислят, че ваканцията тече, отидоха без грам да отворят и сега се чуди защо пък толкова  забравила и объркала, дори неща, които знаела. Иначе при нас също са на групички, въпреки усилията на класната, която всички много обичат, може би най-харесвания учител в училището, въпреки че ги държи строго и с оценките, и с всичко останало. Но поне няма някакви дрязги помежду им, дано и така остане. Някой беше похвалил тук "Наръчник за убийства на добри момичета", не помня кой, но много благодаря!! Много й хареса книгата, вчера дойдоха и двете продължения. И чакам да видя как между атлетиката, гимнастиката, плуването, пианото, книгите и излизанията ще се вмести учене най-накрая. Иначе вторият език едва ли ще се получи, тъй като ще са с носител на езика, който не знае грам български, и на тази възраст да учиш език през английския не го виждам и новата по физика също не ми вдъхна доверие, но все пак може да греша и за двамата, по биология също са с нова, слава Богу, че махнаха недоразумението от миналата година, въобще трима, които ще преподават за първа година, другите са си същите и са ок.
Бибит, по едно-две входни на ден не би следвало да е кой знае какъв стрес, все пак трябва да свикват и на по-сериозно натоварване. В унивеситета голямото ми дете имаше 8 изпита за 10 дни,като се махне уикенда се падат дни с по два изпита, и така 6 семестъра. Това вече е доста стресиращо според мен, но такава е системата и ако искаш, никой не те кара насила.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 10:44 от EliG

# 189
Иначе хавата при нас е една неадекватна на този етап класна, която си позволява обиди към учениците. Дъщеря ми индиректно е била наречена "тъпанар". Държа връзка с родители, които са потресени от случващото се и ще реагираме, разбира се.

прасунчо, това е много жалко да се чуе! Дано има какво да се направи! При нас зрее една неприятност - не само нашата паралелка, а целият 9 клас с френски ври и кипи по един въпрос. Тъжното е, че към момента директорката (както се досещаш) блокира всякакви възможни стъпки от страна на родителите. Да не влизам в подробности, но арогантност и манипулативност, облечена като неадекватност, са основни похвати...
Иначе нашата класна за първа година е класна и в тази връзка не знае всичко, не реагира бързо, ама е по-скоро симпатична дама без преструвка и очаквам да е готина.

# 190
И при нас има подобни истории от мегдана. Но най-много не мога да разбера родителите. Да се мълчи и да се примигва само. И само аз задавам въпроси по родителските срещи.

Друго да питам - търся добри отзиви за някакъв стол за компютър. Да сте доволни от някой магазин? На стария му се взе здравето.

# 191
По време на Ковид купихме за тийнката стол от https://www.chairpro.bg/
Дизайна беше български. Сега не виждам точно същия модел. Но смятам този стол за най-добрия, който съм пробвала. А моят професионален живот е все на подобен тип столове.
Отидете в магазина и вижте дали нещо ще ви допадне.

# 192
  • Някъде там...
Защо пък с напрежение, какво толкова може да се случи в 9 клас?
И при моето ще има родителска. Интересно ще ми е да видя учителите. Реално всички са нови тази година.

Защото бяха общо 11 броя за кратък срок. Имаше дни с по 2-3 броя. Някои деца са впечатлителни и приемат нещата по-навътре. Някои от учителите взимат предвид оценката от входното. Неприятно е ако си се сдобил примерно с тройка...
Родителската мина добре, напрежението беше за две минути. Свързано е с определен учител. Иначе доста се посмяхме. Simple Smile

При нас ще провеждат онези прословути тестове на 14 и 15 октомври. Няма да има текущи оценки на тях. Ще включват химия, билогия и физика, доколкото разбрах.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 22:54 от Жабче

# 193
Как стои въпроса с екскурзиите във вашите училища? Още не сме почнали и вече имаме оферта за поредната такава, при това пак доста скъпа. Само преди няколко месеца се върнаха от такава. Само на мен ли това ми идва в повече? Не знам какви пари печелят тези родители, за да успяват да си покриват разходите и да угаждат на децата си...оставам с впечатление, че само ние отказваме на нашето да го пуснем, ама то не можем да смогнем на всичко.

# 194
При нас ще провеждат онези прословути тестове на 14 и 15 октомври. Няма да има текущи оценки на тях. Ще включват химия, билогия и физика, доколкото разбрах.

Същата работа и при нас. Не се знае и за оценките. Всичко останало - пълна мъгла. Някой после ще отчете голяма дейност в МОН. А след това "експертите" ще се разходят по телевизиите, за да анализират целия експеримент, в който, разбира се, единствено децата ще излязат тъпи. Всичко друго - на космическо ниво в образованието.

Общи условия

Активация на акаунт