Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 490
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Някъде там...
Как да ти кажа, че точно това е идеята. Ние сме опитните зайчета.

# 301
  • ВАРНА
Само да не им мине през главата чутовната глупост за електронно НВО и ДЗИ ImpCloseCold Sweat
"Подобен формат се организира за първи път в системата и цели да провери и готовността ѝ за организиране на различни изпитни формати изцяло на електронни устройства."
И сега ако пишат успешно това вчера и днес, ще се застрелям, честно.

# 302
Господите от МОН , aka ministry of nothingness , кога и как ще обявят резултатите , или още го мъдрят ?

# 303
Ето и едно от мен с chatGPT

Изпит по PISA, деветокласници в зала,
НЕИСПУО системата внезапно заспала.
Екрани тъмнеят, акаунти блокирани,
Ученици и учители - всички фрустрирани.

Биология, физика, химия да се учат,
А сървърите тихичко се сричат и мъчат.
Министърът планира, но техника се бъгва,
Знанието в облака някъде се гътна.

Шестнайсет хиляди все пак преминаха,
Други десет хиляди на входа застинаха.
Урок важен всички днес получиха:
В дигиталния свят не всичко е с усмивка.

!!! планират нова дата...

# 304
Вчера се чудех как така всичко мина толкова гладко откъм технически детайли. Честно казано, очаквах нещо някъде да се "срине". Е, ето че днес се случи. Наистина много неприятно, напълно недопустимо. Това, че сега ще предложат друга дата, с какво компенсира стреса, който са преживели тези 10 хиляди деца. Ако такова нещо се случи на НВО или ДЗИ, хич не ми се мисли как ще го отиграят. Абе, цялата ни работа такава.

# 305
Аз бях наблюдател в нашето училище днес, синът ми се яви вчера. Значи вчера не е имало никакви проблеми с вписването, изпита вървеше през Смартест и децата получиха баркодове, които учителите сканират и влизат да работят. Коя мъдра глава измисли днес нещата да се случват по друг начин - не знам. Но вчера получихме инструкции, че днес децата ще влизат с мон-ските си пароли в портал Prirodni.mon.bg  и от там теста ще се зарежда лесно. Да, ама не! Имаше ученици, които се вписаха чак в 9:30. През цялото време накъсваше и изхвърляше. Съветът от РУО - изчистете си кеша или влизайте от Инкогнито Simple Smile Simple Smile Simple Smile.
Толкова бяха изнервени децата, че искаха да си тръгват.
Самият тест не беше предизвикателен - основно четене с разбиране.
Според мен някой се опитва да набута нов играч в дигиталните схеми на МОН, ама не му се получи днес опита Simple Smile.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 23:28 от BoeL

# 306
А ако направят НВО по тази схема, ще молят ли децата да си носят лаптопите от вкъщи? Естествено, за един прЕател питам.

# 307
  • Сливен
Le Vert, напълно съгласна съм с теб.
Последните дни все това се питах, но умишлено не писах в темата, знаех какво ще последва.
Според мен темата за ИК е за 11 или 12 клас, в часа по гражданско образование, час на класа или философия, не и по география. И точно защото е спорна не разбирам защо учителя я е избрал. След като казвате, че е умен човек, значи това е направено умишлено за да се отвори темата отново в обществото, беше малко позабравена. За мен като страничен наблюдател той е избрал "подходящите хора", с които ще се избухне. Не ми харесва... Лошото е, че заложници в играта са децата.

# 308
  • София
А според мен просто е постъпил недалновидно, особено предвид че има силно конфликтен родител в класа. Но поблемът в този казус е много преди това задание. То не е нито в зародиша му, нито е виновно за ескалирането му. Просто се използва целенасочено.

# 309
  • Някъде там...
Ще се повторя, но темата е по желание. Децата имат свободен избор дали да пишат по нея или за религиите например, имало е общо 5 теми. И всъщност не това е в основата на конфликта. Просто се експлоатира удобно от майката, която знае, че така ще успее да предизвика повече отзвук. Защото много хора реагират първосигнално и, без да потърсят допълнителна информация, се настройват негативно. Училището нямаше да направи случая публично достояние ако майката не беше замесила политическа партия, след като детето не се е явило на първите дати на поправителната сесия, а впоследствие не е успяло да си вземе 3 (три) пъти изпита пред комисия. Като е видяла, че няма да мине в горен клас, е решила да действа грубо, с всички средства.
Мястото на детето в класа е пазено до последно. Учителят не преподава вече на класа, предварително е било решено, за да няма конфликт.
Не ми се искаше темата да се чеше и тук, затова и аз умишлено си мълчах...

# 310
Това, че ИК не е приета, съвсем не означава забрана да се говори по темата. Надявам се поне, защото забранените теми ни връщат в едни времена, които не бих искала да се връщат никога. Не може едно решение в парламента да означава и край на разговорите в обществото, аз поне бих искала да говоря свободно по всяка тема и да не ми слагат лепенка на устата разни костадиновци и корнелии.

# 311
  • ВАРНА
Докато масово в училище децата въпроизвеждат информация, ще има една камара случаи като този в НМПГ Cry
Докато родители масово си мислят, че да си учител е нещо страшно елементарно, ще има деца, които ще страдат от родителската глупост. Такива разсъждения в недоспалата ми глава.

В класа на дъщеря ми върлува някакъв вирус. Два поредни следобеда вдига температура до около 37.6 и никакви други "екстри". Днес сме посока лекар.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 12:34 от прасунчо

# 312
Има учители и учители, без да искам да обидя, подценявам и т.н. някои не стават за нищо, неоспорим факт. За толкова години покрай децата се нагледах на какво ли не. Никой не може да ме убеди, че сопата има само един край.

Малко преди началото на учебната година, моят син лепна този вирус с температура. Две седмици беше с над 38, като към края почна да кашля, но за кратко. Изпи два антибиотика и така и не разбахме какво точно му имаше, защото нищо е го болеше.

# 313
  • Някъде там...
МОН май подготвят втора дата за теста, за деветокласниците, които не успяха да го направят вчера.

Що се отнася до поправителния изпит по география на ученика, чудя се дали майката и детето са подценили ситуацията, мислейки, че ще му дадат изпита при всички положения или нарочно са подходили провокативно. Например на въпроса коя е най-дългата пещера в света и къде се намира, ученикът е отговорил - Дяволското гърло, САЩ.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 15:47 от Жабче

# 314
  • ВАРНА
Малко преди началото на учебната година, моят син лепна този вирус с температура. Две седмици беше с над 38, като към края почна да кашля, но за кратко. Изпи два антибиотика и така и не разбахме какво точно му имаше, защото нищо е го болеше.
Леле Sad Две седмици  Cry
Засега нищо не изписа лекарката на дъщеря ми. Само нурофен и парацетамол. Надявам се за ден-два да стабилизира.

Общи условия

Активация на акаунт