9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 48 198
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
Тук вече и аз съм съгласна. Като виждат, че не стават за учители, да се откажат сами, вместо да губят времето на децата. Но очевидно това не се случва и тук е мястото на ръководството да се намеси. Те може да са велики в областта си, но да нямат качествата да преподават, какъвто може би е случая с Баларева. Но е грехота, виждайки че не се справяш, да оставаш в тази професия.

# 736
Тук вече и аз съм съгласна. Като виждат, че не стават за учители, да се откажат сами, вместо да губят времето на децата. Но очевидно това не се случва и тук е мястото на ръководството да се намеси. Те може да са велики в областта си, но да нямат качествата да преподават, какъвто може би е случая с Баларева. Но е грехота, виждайки че не се справяш, да оставаш в тази професия.
Доколкото зная има учители, които са искали да се откажат (не визирам Баларева), но поради липса на преподаватели са се договорили да изкарат годината. Само че като гледам актуалния списък на педагогическия състав  - „Няма нищо по-постоянно от временното.“

# 737
  • София
Моят съвет към всички, които имат оплаквания от работата на учителите, да ги адресират до ръководството.
Бъдете активни и изисквайте. С писания тук нищо не постигате.

# 738
  • София
Всичко е адресирано, за Михайлов поне. Много, много е адресирано.
Не сме само интернет писачки Simple Smile

# 739
Много се написа срещу Михайлов, затова искам да го подкрепя. В седми клас ходеха на курсове и всички учители по бел и мат се опитваха да им обясняват/ухажват, да ги обгрижват. А той не е толкова бащински насттоен.И сега се появява млад неопитен учител, на когото е ясно, че в езикова гимназия математиката не е приоритет и се опитва да се справи с тинейджъри, избрали да учат основно език. Не му е било лесно, но на финала, лично мнение от наблюдението ми върху дъщеря ми, той се справи добре. Е и аз бих искала всички техни преподавали да са като Даракчиева, доказали се, с опит, но се оказва, че учителите по математика са дефицит. Много от тях предпочитат по доходни ИТ професии. Така че даваме шанс на млади хора като Михайлов и сповече усърдие от учениците нещата ще се получат.

# 740
  • София
Mimosa, езикова гимназия не означава хуманитарна гимназия. И всеки един учител трябва да преподава по най-добрия възможен начин и да изисква. Има много деца за които математиката е много важна. А дори и да не е, с един добър учител може да стане. Също така, приоритетите св променят и тези деца тепърва ще решават с какво да продължат образованието си и е хубаво да са подготвени добре по всеки един предмет.

# 741
  • София
Децата всъщност си искаха да им преподава. Изобщо не е било да им е презряна математиката и да се чуди как да ги амбицира. Факт е, че масово тръгнаха по уроци, защото никой не пренебрегва математиката и никой не иска да има пропуски в знанията по нея.

# 742
  • София
…Не му е било лесно, но на финала, лично мнение от наблюдението ми върху дъщеря ми, той се справи добре…
На финала почти всички ученици посещаваха частни уроци по математика. Ако зависеше от г-н Михайлов средния успех на децата щеше да бъде 2,2. Господинът много хитро им даде онлайн задачи за повишаване на успеха, ясно е какво се случваше в дома на повечето деца нали? Накрая и вълкът сит и баницата цяла и 1/3 от материала непредаден. Проблемът не е в младостта. Когато предизвикахме проверка на господина, той така хубаво обясняваше задачите, че нямаше дете, което да не ги схвана.Той се справя блестящо с материала, ако иска Confused

# 743
  • София
Абсолютно, часът, който директорката посети, си е бил нормален час. Чак децата се смееха - тя какво е очаквала, че като е тя в час и той ще се държи по същия начин ли? Joy
Както и да е, много време му отделихме Simple Smile

Видях в сайта на училището, че ги канят на откриване на учебната година в 10ч в двора.

# 744
Е наистина ли няма някой да каже една добра дума за Шумкова?
Аз ще кажа само добри думи за Боянова (Шумкова). Не мога да повярвам, че пишете за същата учителка.

Дъщеря ми завърши преди 6 г. и Боянова беше учител по БЕЛ на класа през всичките 5 г. във ФЕГ, при това една от любимите учителки на много деца. Беше им класна 1 година по заместване на болна колежка.
Професионалист: на домашни и контролни пишеше рецензии, наблягаше на грешките, за да не ги повтарят. На матурата (при това по стария формат с 97 произведения) масовите оценки бяха над 5,50.
Редовно организираше  посещения на театър, концерти. Ходеше и на зелени училища.
Като човек (и лични впечатления от РС) беше възпитана, мила и спокойна.
Наистина за г-жа Боянова не мога да кажа една лоша дума.

Виж за Садулова, Фиданова и една по ФВС (edit: трия името, защото не съм сигурна и не искам да вредя) - добра дума нямам.

Като майка съм щастлива, че подкрепих избора на детето си да учи в 9 ФЕГ. Тя също е щастлива, че завърши точно това училище и отново би направила същия избор. Не всичко беше перфектно, но плюсовете са много повече.
И 6 години по-късно се уверих колко полезен език е френският, естествено заедно с английския, който е задължителен.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 13:36 от biborana

# 745
biborana,
Благодаря! И аз чух от бивши ученици на ФЕГ супер неща за нея.
Колкото хора - толкова мнения 😉
Аз пожелавам на всички една страхотна учебна година и незабравими моменти, които децата ни след време ще разказват!

# 746
  • София
Ясно е, че всеки ученик (и родителите му в частност) си има любими и недолюбвани преподаватели, и това според него, като мнението му не е задължително да съвпада с това на другите. Така че, въпреки предварително събраните отзиви, най-добре е всеки ученик (респ. родител) сам да си състави мнение на базата личен опит.

От любопитство питам кои ще  са класните и учителите по ФЕ  в паралелките на 8 и на 9  клас тази година? Нещо четох на пресекулки, но не разбрах много, освен че на 8В е Енчева.

Имам и аз малко инфо за 11 клас, събрано от дигиталната раница и акаунта в майкрософт (моите групи): модулите по Мат ще води Надежда Баларева на групата на моята дъщеря, а  основната математика е  при Тосева. ИТ профил групата е при Габриела Петкова, която се завръща от майчинство. ИЕ - модулите и основен са при Данов. ФЕ е Гълъбова (надявам се и по двата). ГО е с Иван Иванов.

На 50 стр. е темата, моля някой желаещ да пусне нова, преди тази да я заключат.

# 747
8Б е с Малина Сребрина.
Мисля че сега се завръща след няколко години, в които не е била във ФЕГ. Има малко дете…
Субективни са впечатленията за всички учители, както и децата ни са различни. 😉

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 19:40 от LaRe

# 748
  • Magrathea
9б- учители по френски Любенов и Магали, класен би трябвало да е Михайлов по математика
8г класен и учител по френски- Магали Желева

# 749
Имате ли спомени миналата година кога са раздавани безплатните учебници? Има ли вероятност утре да си ги получат?

На 8-ми клас ги раздадаха преди 15.09.2025г., на РС.

Общи условия

Активация на акаунт